Axel Smith

Axel Smith

Sjakkspiller i Kristiansund

«Sjakkets Mekka»

Eliteserien, runde 1-3

TurneringOpprettet av Axel 2012-11-04 17:13

Kristiansund-OSS 2½-3½
Matchen startet godt for oss, når Nils vant et svært taktisk parti og Aryan preppet hele veien til et tårnsluttspill, som han vant. Med det partiet er Aryan over 2300 og kan nå bli FM. Gratulerer!
Brede tok remis og Kristian tapte, så det skulle avgjøres på de to øverste bordene. Jeg sto bedre og Tiger hadde sjansen å vinne.
45...Sg5 hadde vunnet for sort, ifølge Tiger. Det går ikke for hvit å dekke mot alle mulige offer på kongefløyen. Tiger ville selvsagt spille det trekket, men regnet feil på en variant. I stedet vant Jon Ludvig greit.

Selv fant jeg ikke noen vei videre, og det ble avvikling til et tårnsluttspill. Jeg tapte unødvendig en bonde, men det var fortsatt remis. Etter hvert tok imidlertid tiden slutt, og etter ennå en stund trodde jeg at det var tapt.


Kongen skal selvsagt ta hånd om g-bonden og tårnet om c-bonden. F.eks. 53.Tg5 er grei remis. Med 30 sekunder på klokken så jeg noen spøkelser og synte jeg måtte gå for 53.Kf2 c3 54.Kxg1 c2 55.Txg4 c1D+. Det ble straks torn mot dronning, noe jeg sett på så sent som for en drøy uke siden. Jeg vet hvordan man skal prøve å forsvare seg på beste måte, men det hjelper ikke siden stillingen er tapt. Det har ikke minst Henrik og Vegard vist på klubben. Jeg overlevde i 28 trekk.

Når jeg først prøvde å legge til denne teksten kom det en feilmelding: "Innholdet du skrev inn ble ikke akseptert." Jeg skjønner jo det, men kan bare beklage tapet våres.

Kristiansund-Akademisk 4-2
Aryan vant med en svært pen avslutting.

20.Txd5! exd5 21.Lb6 Dxc2 22.Te1+ Kd7 23.De7+ Kc6 24.Te6+ fxe6 25.Dxe6 matt.
Sluttstillingen fortjener ennå et diagram.

Fin matt, eller?

Vi tok tidlig ledelsen med 3-0, men ikke heller her var det noen klar seier. Til slutt berget vi to remiser og vant 4-2.

Kristiansund-Asker 4-2
Vi stilte over våres beste spiller, Aryan, som en fin gjest til den tidligere klubben hans. Likevel lyktes det oss å vinne matchen rimelig greit. Edwin avgjorde med et tidlig angrep. Det prøvde jeg også.
Her gikk jeg for 3.h3 Sf6 4.g4, et bondeoffer som sort ikke bør anta. Hammerstad fikk til lang rokade, men straks lyktes det meg å tvinge ut kongen igjen.
28.Dc2 d5 29.Dc3 avgjører. Etter 29...Kf5 har hvit det enkle 30.cxd5 og sort kan ikke slå igjen med 30...cxd5 grunnet 31.Txd5. Hvit vant i få trekk.

To seirer på tre matcher er mindre enn hva vi håpet på, og OSS leder Eliteserien etter tre strake 3½-2½-vinster. Neste runde spilles i midten av januar.

Til sist vil jeg takke Tore for en fin gryterett på avslutningen i torsdag. Jeg er ikke den nostalgiske typen, men det er mye man savner i Kristiansund; fjellene, sjøen men fremfor alt alle hyggelige folk. Bilderboka som Tore laget gjør det mulig å se tilbake på alt som skjedd i Kristiansund, men det er jo ikke samme sak.

For å i hvert fall prøve å få med oss et fjell har jeg og Ellinor kjøpt oss en leilighet ved Lunds høyeste punkt - Monte Komposti. Det er en gammel søppelplass som vokst seg 85 meter over havet ...

Men jeg kommer selvsagt tilbake, neste gang sannsynligvis allerede i starten av 2013.


Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av aage 2012-11-04 18:44

ja,ja, jeg også med halvparten av Tigers rating ventet på Sg5. er fortsatt ikke sikker på om det vinner, men det måtte blitt bedre enn det som skjedde...takk for rapport Axel. Skolesjakk i januar må vi ikke glemme...-))

Opprettet av aage 2012-11-04 18:44

ja,ja, jeg også med halvparten av Tigers rating ventet på Sg5. er fortsatt ikke sikker på om det vinner, men det måtte blitt bedre enn det som skjedde...takk for rapport Axel. Skolesjakk i januar må vi ikke glemme...-))

Opprettet av Tore 2012-11-04 17:43

I klubben på fredag kveld sa vi da vi fulgte partiet til Tiger at nå må Sg5 komme! Men sjølsagt er det enklere for oss tilskuere. Vi slipper å ta ansvar for eventuelle feil i våre analyser. Vi kan bare dra til!Tigers parti var et flott parti å følge med på.