Axel Smith

Axel Smith

Sjakkspiller i Kristiansund

«Sjakkets Mekka»

Sveins minneturnering

TurneringOpprettet av Axel 2012-06-27 00:59

Norge mot Sverige i fjerde runde i Sveins 5. minneturnering. For å feire min norskstatus tenkte jeg spille en av Sveins spesialåpninger senere i turneringen, men i det partiet unngikk min motstander åpningen med sitt førstetrekk.

Noen runder senere ble jeg svensk igjen! Lurer fortsatt på hva jeg gjort galt ...

Arrangøren satte opp bilder fra turneringen på en av veggene. En av spillerne, jeg gjenkjente ham ikke, kanskje fordi han hadde hodet bøyd ned, hadde presis som meg en Barcelona-genser. Jeg kjekket bildet og fant ut at det var nøyaktig samme genser, med logoen på samme sted. Merkelig at jeg ikke sett ham.

Senere skjønte jeg plutselig at det kanskje var meg på bildet! Jeg så på den igjen, var litt usikker, men så så jeg stillingen, og ja, det var mitt parti.
Jeg visste at jeg er dårlig på å gjenkjenne folk, men så dårlig, det visste jeg ikke før nå.

Bedre gikk det med sjakken. Her hadde jeg sjansen å gå over 2500 i elo:


Axel Smith (2483) - Jon Ludvig Hammer (2630), åttende runde - hvit trekker

Planen min var å spille Tb8 og b6-b7. Etter det må sort stå med kongen på enten g7 eller h7. Da går jeg bare over med kongen min til f6, og spiller deretter 1.Te8 Txb7 2.Te7+ Txe7 3.Kxe7 med et vunnet bondesluttspill. Jeg skjønte imidlertid at Jon Ludvig ikke kom til å late det skje, hans eneste sjanse er å spille g5, med planen Kxg5, Kf5 og Ke5, med remis.

Jeg unngikk det med 52.b6 g5 53.Tb8 men etter 53...g4+ 54.Ke2 Kg7 55.b7 Tb2+ 56.Kd3 h4! for også sort en fribonde. På slutten blir det to mot én for hvit, men det er ikke nok for å vinne.

Det man skal gjøre er å snu trekkrekkefølgen: 52.Tb8! Trekket stopper 52...g5 ettersom 53.Th8+ Kg7 54.Txh5 gxf4 55.exf4 og tårnet dekker b5. Hvit vinner.

Selv om det var svært skuffende at jeg ikke fant 52.Tb8, tydeligvis et 2500-trekk, hvor også sjansene for GM-napp forsvant, er jeg fornøyd med å ha spilt flere interessante partier i turneringen.

//

I et parti jeg så på fantes det fire sorte bønder, to hvite og en bonde som var mitt imellom sort og hvit! Jeg tror sikker spillerne hadde peiling på hvilken retning den gikk, men som tilskuer var det ikke enkelt.

Vi var fire Kristiansundere i turneringen. Tiger tapte i første runde, men kom sterkt tilbake og delte fjerdeplassen. Ellinor tok sitt andre WIM-napp på sin andre riktige turnering i Norge. Aryan gikk gjennom turneringen med seks vinster, tre tap og ingen remiser. På tre turneringen har han nå gått opp 50 elopoeng! Hadde turneringen blitt avgjort på prosent hadde Tor Wetle vunnet, med 100 % på ett parti - i siste runde.


Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av aage 2012-06-28 18:32

Herlig humor!