Axel Smith

Axel Smith

Sjakkspiller i Kristiansund

«Sjakkets Mekka»

HC Andersen Mindgames

TurneringOpprettet av Axel 2012-05-21 10:09

Reporteren noterer ved HC Andersens hus

Ni partier på fem dager er hardt, spesielt når man er syk. Det viktigste er at ikke fortelle noen at du er syk – da blir motstanderne direkte som rovdyr som lukter blod. Sånn hadde i hvert fall jeg reagert ... (Ellinor har isteden fått remis i dårlig stilling når hun var syk, et typisk eksempel på den diskriminering som pågår hver dag i samfunnet!) For å spare energi gikk jeg ikke ut fra hotellet på tre dager, noe jeg tenkte på først etterpå.
Turneringen begynte bra og jeg var bare 1,5 elopoeng fra 2500, men så lyktes det meg å tape med tårn over!

Vi var nok de eneste som feiret at Norge ble fri fra svenskene den 17. mai, se Tores kommentar ...

Det hjelper imidlertid med tilskuere fra Kristiansund, så dagen etterpå spilte Ellinor og jeg våre beste partier i løpet av sjakkaféen. Her kommer to stillinger fra de partiene:

Pedersen-Frisk

Sort trekker. Ellinor fant 1...Lxd4! med idéen 2.exd4 Sxd4 3.Dd3 Dxc3! 4.Dxc3 Se2+. Sort forsvarte seg med 2.Sxd5 men etter 2...exd5 3.exd4 Sxd4 4.Dd3 Da4! var Ellinor bonder over.

Smith-Røstgaard
En fantastisk stilling. Ikke akkurat for sort da, med passiv løper, inaktive tårn, dronning som ikke gjør noe og lite terreng.

Vi får nå følge med på Anand i de kommende dagene, så at han også kommer seg tilbake!

Idag gjorde Gelfand et trekk som ifølge Houdini på livesendingen (det var ikke jeg som valgte å ha den på!) bukket 285 bønder, fra 299,88 til 14. Han vandt likevel ... Pressekonferansen var forferdelig å se på. Anand fikk massevis av spørsmål om hva som gikk galt, når han skjønte han sto dårlig, hvorfor han spilte det trekket, hva han skal gjøre nå. I begynnelsen var hans svar korte, en setning, men etter hvert ble de kortere og kortere og til slutt var de bare ét ord! Journalistene var akkurat som rovdyr som følte lukten av skadet bytte.

Det mest spennende partiet jeg spilte i Odense var mot Thorbjørn Bromann, med kongen i sentrum, fire sammenhengende fribønder, tre forvandlinger, hvorav en til springer. Partiet kommer med analyser når jeg fått tid å se på det, om et par dager.

For to år siden bestemte jeg meg for å ha som prinsipp å ikke spille for premiepenger, resultatene er MYE viktigere, men det var likevel hyggelig med en liten premie. Nå blir det fokus mot neste store turnering: KM i Kristiansund 1-3. juni!

Til den trenges ikke noen flyreise - VI-skogen har nå fått 53 trær. Noen som kan gjette hva tallet blir etter neste måned? Drøyt ti flere ...

Takk til arrangøren for en godt gjennomført turnering, med livesending på alle brettene!