Axel Smith

Axel Smith

Sjakkspiller i Kristiansund

«Sjakkets Mekka»

Elitseriesluttspill

TurneringOpprettet av Axel 2012-03-11 21:18

Reportasjen om Elitserien i Tidskrift för Schack 2011 avsluttet med: ”Serien har varit en viktig orsak till att stanna hemma i Sverige – det var över tre år sedan jag senast missade en Elitseriematch. Nu har jag flyttat till Norge, och även om jag naturligtvis hoppas på annat har jag svårt att tro att LASK försvarar guldet nästa säsong. Jag är bara väldigt, väldigt glad att de glada amatörerna lyckades vinna innan det var för sent.”

I år hadde det vært for seint. De glade amatørene var fullstendig sjanseløse.

Team Viking kom med syv stormestere og da vi hadde återbud fra halvparten av laget var målsettingen isteden å nå andreplassen. Med minste mulige marginal lyktes vi.

På fredagen var vi tilbakepressede av Eksjö. Ikke på bretten, men rent fysisk. Deres litt tyngre spillere lyktets å trykke bak de fire første brettene så borden sto i en bananformet bue. Jeg skal sjekke hvis jeg kan få tak på et bilde – det så meget morsomt ut!

Selv hadde jeg brukt to uker til å forberede en ny åpning, og det var svært deprimerende å få møte en tidlig avvikelse jeg ikke sett på. Fikk ikke inn noe spesielle forberedelser i helga, men spillet er jeg fornøyd med og resultatet blev sånn passe greit.

Anton Frisk Kockum tok kanskje sitt andre IM-napp – jeg er ikke sikker på om andredivisjonen er unntatt fra regelen om å møte tre utenlandske spillere. Er vi like som bær? Anton er min farfars mormors mormors farmors mammas sonsons dotterdotters sonsons son.

Jeg liker ikke å stå i kø. Når jeg var tonnåring løste jeg det gjennom å alltid trenge meg frem, men det er ikke noe jeg er stolt over. Nå venter jeg alltid til køen er bort, og er f.eks. alltid sist ut av flyet.

Når det ble kø gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen var vi to som satte oss og ventet isteden for å køe: jeg og Ole Gunnar Solskjær.

Jeg er ikke noen stor supporter av profesjonelle spillere i amatørserier, men selv om jeg idag opplevde det på litt for nært hold setter jeg pris på god underholding. Sveriges Schackförbund valgte å ikke livesende stormesterspekkede Team Viking lørdag og søndag, uten sendte først andredivisjonen og siden et bunnoppgjør, ettersom de matchene var mer spennende. Hvis det ikke er spennende er det tydeligvis ikke noe spesielt med partier av stormestere. Det sier en del om SSF:s syn på elitesjakk.