Axel Smith

Axel Smith

Sjakkspiller i Kristiansund

«Sjakkets Mekka»

To partier i Sverige

TurneringOpprettet av Axel 2012-02-19 20:38
Etter 17 timers buss og togreise var jeg fremme i Gøteborg. Så bussen kjøre på andre siden av stasjonen og sprang nærmeste veien dit - ned for en trappe og ut på en overgang med mye is. Øyeblikket før jeg tok det siste skrittet skjønte jeg at jeg var på vei rett ned i kanalen... Slik fungerer en sjakkspillere i det hverdagslige livet.


Partiet på lørdagen gikk greit frem til 35, da vi hadde et sluttspill som er enkel remis. Da begynte jeg å ta vekk koordinasjonen fra alle mine offiserer. Etter fire dårlige trekk var jeg tapt vid trekk 40. Verst av alt var at mild tidsnød var grunnen til spillet - og alle vet jo hva jeg mener om slike mistak. Det ble ikke mange timers søvn den natten.

Søndagen morgen merker jeg at det er blod i håndfatet. Vet ikke hvordan, men jeg har lykkes å kutte fingeren min. Greit det, da er begge hendene likedane - den andre har jeg allerede et sår fra en kniv. Slik fungerer en sjakkspillere i det hverdagslige livet.


Etter partiet mot Stellan skrev jeg at man er ekstra fornøyd hvis man kommer godt ut av åpningene i lagmatcher i Sverige - ettersom det er så mye tid man bruker på forberedelser. Den her gangen ble det syv spillere per match og omtrent 15 timers forberedelse, men så fikk jeg 40 respektive 31 minutter mer i åpningen. God utdeling, hvis du spør meg. Partiet på søndagen gikk bedre og på liven kan det se ut som om jeg vant greit. Jeg er imidlertid misfornøyd med min plan å ta h2-bonden. Igjen tapte jeg all koordinasjon før trekk 40!

Nå sitter jeg på toget tilbake. Har jeg bare en god bok liker jeg å kjøre med tog - det er så stressfritt miljø.

Den her uken blir det ikke noen undervisning. Vi synes i neste uke!