NM for Ungdom 2009

NM for Ungdom 2009

NM for ungdom 2009

Dette er en blogg der vi følger deltakerne fra Kristiansund og Ålesund i NM for Ungdom i Trondheim 20.-22. november 2009.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom i Trondheim og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

2. runde

RundenePosted by Tore Fri, November 20, 2009 19:22:26
Jeg lager kun et innlegg på 2. runde denne gangen.
Emil
Nå har arrangøren lagt ut rundeoppsettet på internett også. Klikk på Gjeldende runde til høyre og velg riktig gruppe.

Trond Harald har sikret kveldens første helpoeng for Kristiansund. ........
Han fikk walk over i klasse A (ungdom).

Vegard Simensen har hvit mot Jonas Erbe fra SMPOAÅ og har 1134 i rating. Klubbnavnet betyr noe sånn som Stiftelsen Mot Posisjonell og Anerkjent Åpningsteori eller noe i den dur. :) Vegard er nok favoritt.

Audun Hoem har svart mot Sigurd Kittilsen, Hanstad med 930 i rating. Hvis ikke den ratingen er helt ny og svært usikker, bør nok Audun også være favoritt.

I klasse C (13-14 år) har Martin Skog svart mot Jørgen Hoel, 1649, Bergens. Der er nok ikke Martin ikke er favoritt i denne runden.

Vegard Kallset møter Sigve Hølleland fra den store skolesjakkbygda Masfjorden. De er gode, sjakkspillerne i Masfjorden, men ingenting er gitt.

Øystein møter Sindre Brobakken fra Ridabu.

Øyvind møter David Asprusten fra Kviteseid. Utifra ratingtallet bør Øyvind være favoritt, men dette kan være en god en som ikke har deltatt i ratede turneringer før.

Henrik møter Elias Lundheim fra SK Tårn her i Trondheim.

Iver Halse møter Øyvind Kongsnes fra Strømmen.

Emil Olsen møter Vegar Holter fra Hølen.

Martin Mokkelbost Stene møter Andreas Fossan fra Stavanger. Sønn av en av (de gode fra 1980-90-tallet) Fossanbrødrene.

Vi krysser fingrene og håper at det går bedre i denne runden enn i første.... :)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:58:17

Martin Skog har også tapt. Motstanderen var for god.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:54:35

Øyvind har gitt opp. Det var et vanskelig tårnsluttspill, og slike er ikke lette å spille for noen, selv stormestre taper slike stillinger.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:51:32

Vi har gått gjennom Vegard Kallsets parti og han hadde matt i få trekk, men glemte at dronninga sto for slag da kongen gikk unna. Det er sånt som skjer.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:33:00

Audun tapte i Sveshnikov der motstanderen gjorde et dårlig trekk, men Audun regnet feil i variantene og tapte offiser. Det er sånn som selv den beste kan gjøre. Vi husker jo at Benjamin Arvola gjorde det samme mot stormester Tisdall i NM for klubblag for en måned siden.

Øyvinds tårnsluttspill har blitt usikkert. Øyvind måtte bytte det ene tårnet på løperen til svart, og det er ikke så enkelt lengre.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:17:24

Audun Hoem har tapt i gruppe B( født 1993-1994). Det står i alle fall det på lista til turneringslederen. Vi har ikke sett det, eller snakket med Audun etter partiet. Han sitter nok og analyserer det sammen med motstanderen i kantina eller andre steder.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:12:24

Vegard Kallset har tapt. Vi så ikke hvordan, men da både Roger og jeg så på stillinga syntes vi at han sto godt. Men de spiller jo fort her da, så de kan ha gjort mange trekk etter det.

Martin står fremdeles med offiser under. Han har bonde for den og i tillegg gode og framskutte sentrumsbønder med svart. Men motstanderen har løperparet og står godt.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:06:41

Både Emil og Martin tapte sine partier i gruppe F (født 1999).

Henrik har nettopp vunnet i gruppe D (født 1997).

Øyvind står med kvalitet over i sluttspillet. To tårn mot tårn og løper og like mange bønder hver.

Øystein tapte. Han bukket offiser ganske tidlig i partiet og hadde ikke en sjanse etter det.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 20:03:00

Jeg vet ikke hvordan det har gått med Emil og Martin i gruppe F (født 1999), for der var det helt tomt i salen. Alle partiene i hele klassen var over.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 19:49:27

I gruppe B (født 1993-1994) har Vegard vunnet. Motstanderens mobiltelefon ringte. Vegard syntes det var synd at han skulle vinne på den måten, men slik er reglene. Motstanderen hadde også slått av telefonen, men den ga lyd fra seg, og reglene er ubønnhørlige.

Auduns stilling er komplisert. Men jeg tror Audun vinner, for motstanderen gjorde ikke det beste trekket mens jeg sto og så på. Ikke Audun heller for den saks skyld, men til tross for at kongen til Audun står på e8 og har et press på seg, tror jeg ikke at Audun taper denne matchen. Men det er nesten hurtigsjakk; 40 trekk på 1 time er ikke mye, og det kan lure, selv de beste til å trekke for hurtig.

Posted by Tore Fri, November 20, 2009 19:35:58

I gruppe E (født 1998) har Iver Halse tapt. Han ledet mye og lenge, men overså en matt på g2.

I gruppe D (født 1997) har Henrik offiser over.

I gruppe C (født 1995-1996) står Vegard bra. Det er materielt likt, men Vegard har åpen kongestilling. Det så ut til at motstanderen ville sette i gang et kongeangrep men har jo ikke utviklet noen offiserer. Alle offiserene til motstanderen på kongesida står inne ennå. Og Vegard har utviklet alle sine. Vegard står godt.

Øyvind har mistet kvalitet. Motstanderen har to løpere for tårn. Begge dronningene er på brettet ennå og de fleste bøndene.

Øystein ligger med springer under.

Martin bukket offiser da jeg sto og så på. Han tok en bonde og trodde nok at han fikk igjen offiseren, men motstanderen lot seg ikke lure.