NM for Ungdom 2009

NM for Ungdom 2009

NM for ungdom 2009

Dette er en blogg der vi følger deltakerne fra Kristiansund og Ålesund i NM for Ungdom i Trondheim 20.-22. november 2009.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom i Trondheim og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

Runde 7 søndag kl 1230

RundenePosted by Tore Sun, November 22, 2009 12:27:34
Runde 7 begynner nå.
Vi kjenner ikke rundeoppsettet i alle klassene.

Men i gruppe F født 1999 skal Emil og Martin møte hverandre.

Runde 6 søndag kl 0900

RundenePosted by Tore Sun, November 22, 2009 07:29:13
Runden begynner tidlig.

I gruppe A født 1983-1992 skal Trond Harald Saltnes ha hvit mot Alexander Berezhkin, 1381 fra Trondheim. Det bør være mer overkommelig enn 1900-spillere som Trond Harald møtte i går. (Selv om han slo en av dem.) Trond Harald har 2 poeng (av 5).

Gruppe B født 1993-1994
Vegard Simensen får hvit mot kameraten Ole Jacob Hegelund fra arrangørklubben. Det var ikke et oppsett som Vegard likte, for han har jo sittet og spilt timesvis med lynsjakk mot ham allerede denne helga. Det hadde vært artigere og møtt noen som han ikke har møtt før. Vegard ligger på 14. plass (av 31) og har 3 poeng.

Audun Hoem skal ha hvit mot Johan Foss Eilertsen fra Nordstrand. Han står oppført med 916 i rating, men som vi allerede har erfart, trenger ikke tallet å bety noe som helst blant ungdommene. Audun har 2 poeng og ligger på 23. plass (av 31).

Gruppe C født 1995-1996
Vegard Kallset får svart mot Mathias Brennhaugen Eike fra Strømmen. Han har 1349 i rating, og kan bli en tøff motstander for Vegard. Men Vegard har slått slike folk før; i KM der han slo kadetten Audun Hoem i siste runde. Vegard har 3 poeng og ligger på 25. plass (av 55).

Martin Istad Skog får svart mot Holger Thordal fra Sandved/Sandnes. Holger slo Øystein Halse i første runde, og der var det jevnt helt ut i slutten av tårnsluttspillet. Kanskje vi kan håpe at Martin greier å slå ham?
Martin har 2 poeng og ligger på 35. plass (av 55).

Øyvind Hoem Vaseng får hvit mot Asbjørn Lerø Kongsnes fra Strømmen. Ut i fra det vi kan se av hans resultat i NM, kan Øyvind komme på talefot med ham. Men det er ingen favoritter i denne kampen. Øyvind har 2 poeng og ligger på 40. plass (av 55).

Øystein Halse får svart mot Petter Hestvik fra Nordstrand. En klubb som driver godt. Øystein har 1 poeng og ligger på 53. plass (av 55).

Gruppe D født 1997
Henrik Øie Løbersli får svart mot Kjetil Andås fra Masfjorden. Han er fra den lille kommunen nord for Bergen der alle elevene på skolen går på sjakkurs og minst halvparten fortsetter med sjakk. Kjetil begynner alle partiene sine med 1.d4, kan det se ut til, og det er åpningstyper som Henrik ikke er alt for godt kjent med. Men Henrik har spilt godt i helga, og vi håper på det beste.
Henrik har 3 poeng og ligger på 12. plass (av 28).

Gruppe E født 1998
Iver Halse får svart mot Kristian Hjelm Hansen fra Sjakklubben Tårn her i Trondheim. Iver vil heller spille svart enn hvit, og får da sin favorittfarge i sjakk. Iver har 1 poeng og ligger på 33. plass (av 34).

Gruppe F født 1999
Emil Olsen får svart mot Jørgen Brobakken fra Ridabu. Fordelen med svart er at det ikke er så lett å prøve å ta skolematten på motstanderen. Her i NM kan alle den. Emil har 1 poeng og ligger på 38. plass (av 39).

Martin
Mokkelbost Stene får walk over i sjette runde. Han får da et poeng og står med 1,5 poeng. Martin har spilt veldig godt og ledet i mange av partiene. Han ligger på 33. plass (av 39).

Runde 5 lørdag kl 1730

RundenePosted by Tore Sat, November 21, 2009 16:37:20
Runde 5 begynner om en time.

Det blir i alle fall et poeng til oss, fordi Øyvind og Øystein møtes i gruppe C. smiley

I gruppe A får Trond Harald det tøft med svart mot Jo Kristian Løberg, 1923 i rating.

I gruppe B møter Vegard Simensen med svart Alf Gjøran Jakobsen fra Alta med 1322 i rating. Vegard har 1355.
Audun får hvit mot Magnus Aarthun, Stavanger med 1100 i rating. Audun har 1056.
Det kan bli to jevne partier i denne gruppa for oss.

I gruppe C skal Øystein og Øyvind spille mot hverandre. Øystein skal ha hvit.
Vegard Kallset får hvit mot Silje Malen Roen fra Setskog.
Martin får hvit mot Kristian Haagaas fra Nordstrand.

I gruppe D møter Henrik Lars Moltu fra Sarpsborg.

I gruppe E skal Iver ha svart mot Oscar Wiggen fra Alta.

I gruppe F får Emil walk over og et poeng.
Martin får hvit mot Barnabas Gergely fra Nordstrand.

Runde 4 lørdag kl 1330

RundenePosted by Tore Sat, November 21, 2009 13:23:57
Rundeoppsettet har ikke kommet ut på internett ennå, men klikk på gjeldende runde eller oppdatert resultatliste til høyre og se der hvem de skal spille mot.

I denne runden setter vi i gang et lite tiltak for å få våre spillere til å bruke litt mer tid. De skal få en sjokolade eller en brus hvis de bruker 10 minutter på de 10 første trekkene. Det gjelder uansett om de sitter og ser ut i lufta eller tenker på trekk. Bare de bruker 10 minutter på 10 trekk blir det en brus/sjokolade. smiley

Runde 3 lørdag kl 1000

RundenePosted by Tore Sat, November 21, 2009 07:34:23
Tredje runde starter kl. 1000 lørdag 21/11. Poengsankinga for våre ble vel som forventet i de to første rundene, men vi hadde ikke "gli" heller for å si det sånn.

Det skyldes nok at mange er mer erfarne enn våre spillere og at de spiller i flere turneringer. Det er en av ulempene med å bo på Møre; det er langt å dra til andre sjakkturneringer.

Gruppe F (født 1999)
Emil skal ha svart mot Tollev Hølleland fra Masfjorden. Uten at jeg kjenner mer til ham, så kan det bli tøft. De fra Masfjorden er flinke sjakkspillere. Emil er flink også, bare han ikke flytter ut dronninga for tidlig. Den blir sårbar for angrep.

Martin skal ha svart mot Åsmund Opheim Sauar fra SK 1911. I 1911 driver de også veldig godt med barnesjakk. Det er vel den største klubben i Norge. Martin har spilt godt de første to rundene i går, og kanskje vi kan få Martins første poeng i dag?

Gruppe E født 1998
Iver får endelig svart etter to hvite partier i går. Han sier at han føler seg bedre til rette med de svarte brikkene. I dag blir motstanderen Tobias Lien fra Fredrikstad.

Gruppe D født 1997
Henrik tapte unødvendig i første runde men vant sikkert i andre runde i går. I dag får han hvit mot Bernhard Hegelund fra arrangørklubben. Øyvind har i tidligere turneringer spilt mot Bernhard og mener at Henrik bør slå ham... Men spillere i denne aldersgruppen utvikler seg fort, så vi tør ikke gjøre Henrik til favoritt. Bernhard har spilt Philidors forsvar i et parti vi har funnet av ham på internett, og Henrik ble forberedt litt i går kveld på den åpninga.

Gruppe C født 1995-1996
Vegard får walk over i første runden i dag. Da får han i ett poeng!

Øyvind får svart mot Edel Myraunet fra Frosta. Vi fant noen partier av henne fra i fjor men de ga ikke et skikkelig bilde av hva hun spiller. Øyvind var i hvert fall optimist og satser på sin første seier.

Øystein skal ha svart mot Truls Jønnum fra Steinkjer. En spiller vi ikke har funnet noe om. Det kan bety alt og ingenting. Det erfarte vi i går da Auduns motstander i den eldre klassen kun hadde få registrerte partier, men i analysene viste han at sjakkforståelsen var meget god.

Martin har et poeng og møter Jon Machlik fra Tromsø som har 898 i rating på 50 registrerte partier. Det betyr at ratingen hans er rimelig godt samsvarende med spillestyrken. Martin derimot har et ratingtall på 999 på kun 10 partier. Kanskje vi kan tro at Martin er en liten favoritt?

Gruppe B født 1993-1994
Vegard har et poeng etter at motstanderens mobil ringte i går. I dag skal han ha svart mot Simon Barane fra Sandved (Sandnes) og med 1533 i rating. Vegard har kun 1355 i rating, men vi har håp om at Vegard kan få til noe i denne runden.

Audun bukket i sine to partier i går. I dag møter han Simen Nyborg fra Setskog (Aurskog-Høland). Audun sliter litt med at betenkningstida er så kort. Han rekker ikke regne ut variantene på den korte tida (bare 1 time på 40 trekk), og han må stole på intuisjonen sin. Vi tror allikevel at Audun vinner i tredje runde.

Gruppe A født 1983-1992
Trond Harald sto over første runde i går, fordi han var på jobb i Kristiansund fram til kl. 14 og rakk så vidt andre runde i går kveld. Da fikk han i tillegg walk over. Men han fikk et poeng og var fornøyd med det. 50% på to runder, er bra! smiley
I tredje runde skal Trond Harald ha svart mot Line Holen fra Sørum. Hun har omtrent samme rating som Trond Harald, både norsk og internasjonal. Vi håper selvsagt på Trond Harald.

2. runde

RundenePosted by Tore Fri, November 20, 2009 19:22:26
Jeg lager kun et innlegg på 2. runde denne gangen.
Emil
Nå har arrangøren lagt ut rundeoppsettet på internett også. Klikk på Gjeldende runde til høyre og velg riktig gruppe.

Trond Harald har sikret kveldens første helpoeng for Kristiansund. ........
Han fikk walk over i klasse A (ungdom).

Vegard Simensen har hvit mot Jonas Erbe fra SMPOAÅ og har 1134 i rating. Klubbnavnet betyr noe sånn som Stiftelsen Mot Posisjonell og Anerkjent Åpningsteori eller noe i den dur. :) Vegard er nok favoritt.

Audun Hoem har svart mot Sigurd Kittilsen, Hanstad med 930 i rating. Hvis ikke den ratingen er helt ny og svært usikker, bør nok Audun også være favoritt.

I klasse C (13-14 år) har Martin Skog svart mot Jørgen Hoel, 1649, Bergens. Der er nok ikke Martin ikke er favoritt i denne runden.

Vegard Kallset møter Sigve Hølleland fra den store skolesjakkbygda Masfjorden. De er gode, sjakkspillerne i Masfjorden, men ingenting er gitt.

Øystein møter Sindre Brobakken fra Ridabu.

Øyvind møter David Asprusten fra Kviteseid. Utifra ratingtallet bør Øyvind være favoritt, men dette kan være en god en som ikke har deltatt i ratede turneringer før.

Henrik møter Elias Lundheim fra SK Tårn her i Trondheim.

Iver Halse møter Øyvind Kongsnes fra Strømmen.

Emil Olsen møter Vegar Holter fra Hølen.

Martin Mokkelbost Stene møter Andreas Fossan fra Stavanger. Sønn av en av (de gode fra 1980-90-tallet) Fossanbrødrene.

Vi krysser fingrene og håper at det går bedre i denne runden enn i første.... :)

1. runde gruppe F 10 år

RundenePosted by Tore Fri, November 20, 2009 16:57:52
I første runde møter Emil Olsen med svart Benjamin Haldorsen fra Bergens.

Martin Mokkelbost Stene har også svart og møter Henning Wanderås fra Byåsen.

1. runde gruppe CDE

RundenePosted by Tore Fri, November 20, 2009 16:50:33
I gruppe E møter Iver Halse hvit mot Tobias Aa Opsahl, OSSU, 859.

I gruppe D møter Henrik ei jente, men da jeg fant Henrik hadde runden begynt og ingen tilskuere får lov til å gå mellom bordene, bare i midtgangen, så jeg vet ikke hva hun heter.

I gruppe C møter Martin Skog Ole Jakob Grodås fra Steinkjer med lav rating. Martin har nok muligheter til å vinne partiet, basert på ratingen.

Øystein Halse har svart mot Holger Thodal, Sandved og 996 i rating.

Vegard Kallset har svart mot Jonas H Rasmussen , Bergens med 1190 i rating.

Øyvind Hoem Vaseng spiller mot Fredrik Beer Jacobsen, 1558 fra Stavanger. Det kan bli tøft.

Next »