NM for Ungdom 2009

NM for Ungdom 2009

NM for ungdom 2009

Dette er en blogg der vi følger deltakerne fra Kristiansund og Ålesund i NM for Ungdom i Trondheim 20.-22. november 2009.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom i Trondheim og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

Runde 3 lørdag kl 1000

RundenePosted by Tore Sat, November 21, 2009 07:34:23
Tredje runde starter kl. 1000 lørdag 21/11. Poengsankinga for våre ble vel som forventet i de to første rundene, men vi hadde ikke "gli" heller for å si det sånn.

Det skyldes nok at mange er mer erfarne enn våre spillere og at de spiller i flere turneringer. Det er en av ulempene med å bo på Møre; det er langt å dra til andre sjakkturneringer.

Gruppe F (født 1999)
Emil skal ha svart mot Tollev Hølleland fra Masfjorden. Uten at jeg kjenner mer til ham, så kan det bli tøft. De fra Masfjorden er flinke sjakkspillere. Emil er flink også, bare han ikke flytter ut dronninga for tidlig. Den blir sårbar for angrep.

Martin skal ha svart mot Åsmund Opheim Sauar fra SK 1911. I 1911 driver de også veldig godt med barnesjakk. Det er vel den største klubben i Norge. Martin har spilt godt de første to rundene i går, og kanskje vi kan få Martins første poeng i dag?

Gruppe E født 1998
Iver får endelig svart etter to hvite partier i går. Han sier at han føler seg bedre til rette med de svarte brikkene. I dag blir motstanderen Tobias Lien fra Fredrikstad.

Gruppe D født 1997
Henrik tapte unødvendig i første runde men vant sikkert i andre runde i går. I dag får han hvit mot Bernhard Hegelund fra arrangørklubben. Øyvind har i tidligere turneringer spilt mot Bernhard og mener at Henrik bør slå ham... Men spillere i denne aldersgruppen utvikler seg fort, så vi tør ikke gjøre Henrik til favoritt. Bernhard har spilt Philidors forsvar i et parti vi har funnet av ham på internett, og Henrik ble forberedt litt i går kveld på den åpninga.

Gruppe C født 1995-1996
Vegard får walk over i første runden i dag. Da får han i ett poeng!

Øyvind får svart mot Edel Myraunet fra Frosta. Vi fant noen partier av henne fra i fjor men de ga ikke et skikkelig bilde av hva hun spiller. Øyvind var i hvert fall optimist og satser på sin første seier.

Øystein skal ha svart mot Truls Jønnum fra Steinkjer. En spiller vi ikke har funnet noe om. Det kan bety alt og ingenting. Det erfarte vi i går da Auduns motstander i den eldre klassen kun hadde få registrerte partier, men i analysene viste han at sjakkforståelsen var meget god.

Martin har et poeng og møter Jon Machlik fra Tromsø som har 898 i rating på 50 registrerte partier. Det betyr at ratingen hans er rimelig godt samsvarende med spillestyrken. Martin derimot har et ratingtall på 999 på kun 10 partier. Kanskje vi kan tro at Martin er en liten favoritt?

Gruppe B født 1993-1994
Vegard har et poeng etter at motstanderens mobil ringte i går. I dag skal han ha svart mot Simon Barane fra Sandved (Sandnes) og med 1533 i rating. Vegard har kun 1355 i rating, men vi har håp om at Vegard kan få til noe i denne runden.

Audun bukket i sine to partier i går. I dag møter han Simen Nyborg fra Setskog (Aurskog-Høland). Audun sliter litt med at betenkningstida er så kort. Han rekker ikke regne ut variantene på den korte tida (bare 1 time på 40 trekk), og han må stole på intuisjonen sin. Vi tror allikevel at Audun vinner i tredje runde.

Gruppe A født 1983-1992
Trond Harald sto over første runde i går, fordi han var på jobb i Kristiansund fram til kl. 14 og rakk så vidt andre runde i går kveld. Da fikk han i tillegg walk over. Men han fikk et poeng og var fornøyd med det. 50% på to runder, er bra! smiley
I tredje runde skal Trond Harald ha svart mot Line Holen fra Sørum. Hun har omtrent samme rating som Trond Harald, både norsk og internasjonal. Vi håper selvsagt på Trond Harald.