NM for ungdom 2011

NM for ungdom 2011

.

Dette er en blogg der vi følger mest på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom på Mastemyr ved Kolbotn 25.-27. november 2011.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2011 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

7. runde

RunderPosted by Roger Sun, November 27, 2011 12:41:49

Eivind Aartun - Øyvind Hoem Vaseng 1-0

Torgeir Kjøita - Vegard Kallset 1-0

Lars Oskar Hauge - Henrik Øie Løbersli 1-0

Kimiya Sajjadi - Iver Halse 1-0

Magnus Dahl Jenssen - Shaun Ondo 1-0

Rasmus L. Haugland - Emil André Olsen 1-0

Paul Christian A. Auke - Espen H. Bakke 0-1

Da er det klart for 7. og siste runde. De fleste av våre gutter sitter på høye bord, og får det tøft. Vi behøver 2 poeng for å klare målsettingen på over 50% score, håper vi klarer dette.

Øyvind har akseptabel motstand og kan vinne på en god dag, og gode dager har han for tiden.

Vegard og Henrik har tøffere motstand, og det blir en positiv overraskelse hvis det blir poeng i disse partiene.

Iver har også overkommelig motstand. Magnus og Emil får det tøft, mens Espen kanskje kan slå til mot Paul Christian.

Et overkommelig mål er nok 2,5 poeng.

I partiet Lars Oskar Hauge - Henrik Øie Løbersli ble det spansk åpning. Henrik har vunnet flere flotte partier med Marshall angrepet i spansk og har preppet det med sjakktrener IM Axel Smith. Skal vi håpe på at Henrik drar opp den varianten? Henrik og Kristian Sturvik Holm som er lagkamerater sitter ved siden av hverandre på første og andrebord i siste runde. Det er god tone mellom lagkompissene før rundestart.

Dessverre så valgte Lars Oskar 8 h3 istedet for c3 og dermed ble det ikke Marshall angrep. Det er stinn brakke av spillere og foresatte på hotellet og det er mye som blir avgjort de neste timene.

Det er mange unge sjakkspillere som er motebevisst og følger Magnus Carlsen. Det er flere som har ikledd seg G-Star. He he er vel ikke lenge for klubbens leder Aage Sivertsen også stiller med G-Star. Stig Rune kjørte G-Star i går!!

Øyvind fikk samme spanskvarianten som tidligere i dag, så da spørs det om motstanderen har studert Øyvinds parti. Uansett er dette en variant som Øyvind kjenner godt.

Øyvind ligger bonde under. Har han gått på en prep?

Espen står bra.

Henrik står helt jevnt. Det er spilt 19 trekk og ikke slått en brikke!

Øyvind står fortsatt bonde under.

Vegard sin kongestilling er håpløs, og det er nok bare et tidsspørsmål før han får store problemer.

Iver står likt i materiell, en anelse mer aktive brikker på Iver.

Magnus ligger bonde under.

Emil står helt likt.

Espen bør vinne. Han ligger tårn og springer over, og bør vinne lett. Espen har gjort en kjempeflott debut i NM, dette lover bra! Han har fylt opp bagasjen med sjakkbøker og har oppdaget noe som heter rating...:-)

Tror ikke Roy Håkon kan gi Espen noe match etter dette!!!

Øyvind står som sist, Henrik har ennå ikke slått av noen brikker etter 21 trekk, men det har heller ikke motstanderen...

Vegard kjemper og holder ut ennå.

Iver står en bonde under, men fortsatt gode muligheter.

Magnus er fortsatt bonde under, men har et kongeangrep med dobling med dronning og tårn i g-linja.

Emil står helt likt, spiller kjempebra!

Tore har en viktig korrigering på sitt innlegg: Arman var IKKE første norgesmester nord for Dovre, dette var Eirik V. Kallset fra Kristiansund som vant e-klassen på 90-tallet!!!

Shaun Ondo bukket offiser mot Magnus Dahl Jenssen. Klarer Magnus å fullføre dette, så vil det bli en topp plassering.

Henrik Øie Løbersli står dårlig mot Lars Oskar Hauge. Ser dårlig ut for Henrik.

Kristan Stuvik Holm ligger offiser over og vinner enkelt. Det betyr at Stuvik Holm blir Norgesmester

Vegard Kallset tapte som forventet

Espen har vunnet og er strålende fornøyd. Det vanker en flott premie på flyplassen.

Emil Andre spiller meget bra og motstanderen begynner å komme i tidsnød.

Vi har nå 24 poeng og mangler 1 poeng på å klare målet. Det er enorm spenning og lagmoral her.

Iver ligger bonde under, men partiet er langt fra over.

Henrik står til tap nå.

Vi gratulerer Kristian Stuvik Holm med norgesmesterskapet!!!

Henrik tapte mot overmakten! Lars Oskar Hauge ble for sterk, men Henrik har gjort en knallturnering og hevdet sin rett til å sitte på de øverste bord i klassen!!!

Emil tapte dessverre. Han gjennomførte lenge et helt jevnt parti, men det holdt ikke helt inn.

Magnus har klart seg gjennom tidsnøden og fått en ekstra halvtime etter 40 trekk. Han ligger offiser og to bønder over, kan han klare dette???

Iver står likt i materiell, men motstanderen har en fribonde mer. Intet er avgjort her!

Øyvind står fremdeles bonde under!

Iver står nå til tap. Motstanderen kommer inn med fribonde, hun har en fribonde på hver fløy og Iver klarer ikke å stoppe begge.

Magnus står nå med løper og 6 bønder mot motstanderens 4 bønder og bør vinne dette!

Iver tapte.

Øyvind tapte.

Magnus har fått dronning, og dette er nok avgjort hvis ikke Magnus får hetta!!! Magnus vant i stor stil og ble dagens mann. Det er stor jubel i Kristiansund leiren. Vi klarte akkurat 25 poeng som var målsetningen. Vi har gjort tidenes NM for barn og ungdom. Dette skal feires i klubben på tirsdag. Vi klarte også tidligere i turneringen mirakelet å klare 7-0 i en runde. Nå er vi klar for premieutdeling. Vi kommer hjem med et lass av elo poeng og pokaler. Bussen fra Kolbotnkrysset går 17,53 og vi ankommer Gardermoen 1952. Flyet hjem med gullguttene går 21.45

Dette har vært ei fantastisk helg og det er en fornøyelse å være trener og leder for en slik gruppe. vi har stått sammen og støttet hverandre og jobbet mot målet som var minst 25 poeng av 49 mulige. Ikke rart at jubelen stod i taket når gullgutten Magnus satte inn det 25 poenget.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by aage Sun, November 27, 2011 15:37:12

Fabelaktig bra jobbet Roger!!

Posted by aage Sun, November 27, 2011 15:29:38

Gratulerer til Magnus og resten av gjengen! Magnus har sikkert droppet det med å rusle en tur i lokalet etter annet hvert trekk, slik som i NM. Da går det også veien Magnus. Stå på videre!! Hils pappa!!

Posted by aage Sun, November 27, 2011 15:24:25

Hei Roger!

Da må vel Magnus vinne, med to ekstra bønder og en ekstra løper?? Siden motstanderen ikke har noen offiserer. Vel, spørs hvor langt disse bøndene har kommet fram da. En liten sjakkbragd av Magnus dette...kanskje.

Posted by aage Sun, November 27, 2011 15:14:34

Spennende med Magnus. Har du tid å gi eksakt stilling i antall brikker og hvor de står Roger? Høres ut som lett gevinst, men spiller vel mot en god spiller?!

Posted by aage Sun, November 27, 2011 15:06:21

Jeg gleder meg spesielt over Øyvinds innsats. Du har vært tålmodig Øyvind og nå ser du at du kan vinne mot alle under 2000 i rating. Fortsetter du slik, blir dette veldig bra. Om et par uker er jeg hjemme og sammen med alle spillere som vil satse litt ekstra, så skal dere få undervisning i noen åpninger og litt sluttspillfokus. Stå på videre!!

Posted by aag Sun, November 27, 2011 14:50:32

Gratulerer til Kristian!! Neste år har vi flere spillere som lukter medalje og kanskje kan Kristian like gjerne representere KSK slik at vi også får en norgesmester-))VI skal ordne med et besøk til Gullkysten snart. Hadde tenkt at dette skulle skje samtidig med at skolemesterskapets finaler foregikk. Kommer tilbake til dette!

Posted by aage Sun, November 27, 2011 14:47:30

Trygve Dahl er sønn av en av Edwins beste venner. Vi heier på Trygve!!

Posted by aage Sun, November 27, 2011 14:29:18

Da er frokosten inntatt i Havanna, klokka er straks 8.30. Spennende å følge bloggen, steg for steg. At Henrik skal ta poeng mot Hauge i siste runde, er lite trolig. Skulle han greie å gi ham bra kamp, så får det være godkjent. Hauge spilte blant annet remis mot Urkedal (snart IM, eller er allerede blitt det). Hauge er altså en av landets største sjakktalenter. Uansett hva som skjer i siste runde ; dette var veldig bra opplegg Roger. Jeg gleder meg til å komme hjem og undervise !

Posted by Anna Sun, November 27, 2011 13:17:09

Øyvind sim motstander,Eivind Aartun, ble nr. 2 i klasse C i NM for ungdom i 2010. Under landsturneringen samme år, så vann Øyvind i oppgjøret mot han :-) Blir en spennende avslutning på mesterskapet. Uansett har gutta fra KSK gjort en flott innsats. Ønsker alle lykke til !

Posted by Tore Sun, November 27, 2011 12:55:37

Trygve Dahl fra Hell kjemper om Norgesmesterskapet i Gruppe E (2000). smiley I fjor var Arman første norgesmester nord for Dovre, og kanskje trønderne greier å gjenta bedriften i år?

Posted by Tore Sun, November 27, 2011 12:46:31

Henrik får tøff motstand, men Ellinor slo enkelt Lars Oskar i NM for lag. Og Henrik kjemper om andreplassen i klassen. Andreplass kvalifiserer til deltakelse i Nordisk.