NM for ungdom 2011

NM for ungdom 2011

.

Dette er en blogg der vi følger mest på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom på Mastemyr ved Kolbotn 25.-27. november 2011.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2011 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

3. runde

RunderPosted by Roger Sat, November 26, 2011 09:16:20

Vi har nå spist en bedre frokost og i dag var det ingen problemer med logistikken i matsalen. Det var et godt og variert frokostbord som falt i god smak. Vi har nå hatt en liten prep og vi (Roger og Stig) har lagt lista høyt og satser på minst 5 poeng i denne runden. Det er god stemning i troppen og et godt samhold. Selv om vi ligger litt bak skjema og følte at ikke marginene var på vår side i går, så er det ingen slagen gjeng fra Kristiansund, men en revansjesugen gjeng.


Vegard Kallset - Håkon N. Nordstrøm 0-1

Øyvind Hoem Vaseng - Snorre Rygg 1/2 - 1/2

Iver Halse - Magnus Lindbeck 1-0

Karl Herman Skodje - Henrik Øie Løbersli 0-1

Magnus Dahl Jenssen- Martin Gregusson 1-0

Elias G. Opstad - Emil Andre Olsen 1-0

Bror K. Simonsen - Espen K. Bakke 1-0


Iver Halse står til gevinst mot Magnus Lindbeck og ser ut til å få årets første seier. Iver har spilt meget bra den siste tiden. Vi håper at Iver klarer å fullføre og at dette er starten på vei oppover

Espen og Magnus sliter i sine partier, men det er kompliserte stillinger og de gir seg ikke uten kamp.

Iver Halse står nå til klar gevinst og dette går veien for Iver

Henrik Øie Løbersli har fått til et skikkelig kongeangrep mot Karl Herman Skodje. Det er bare et spørsmål om når Henrik vinner.

I partiene Vegard Kallset - Håkon N. Nordstrøm, Øyvind Hoem Vaseng - Snorre Rygg,

Elias G. Opstad - Emil Andre Olsen er det helt jevnt.

Magnus har nå utlignet mot Martin Gregusson.

Espen Haltvik Bakke tapte som forventet mot Bror K. Simonsen. Motstanderen til Espen spilte meget godt og dessverre så hadde Espen noen muligheter.

Emil tapte, gikk matt etter 24 trekk.

Iver vant klart, sto tidlig offiser over og fikk senere helt tårn over. Etter 35 trekk var det over. Iver var i førersetet hele partiet, og seieren var aldri truet.

Henrik vant tidlig, sto til vinst allerede etter 4 trekk. Kongeangrepet gikk inn, og etter 29 trekk var det over. Uvant å ha Henrik her så tidlig, men han er nådeløs når motstanderen blottstiller seg.

Øyvind står helt likt med 2 tårn, 6 bønder og likefarget løper.

Magnus spiller med hvit, en bonde på e4, resten av brikkene står på første- eller andreraden. Sort står med nesten alle brikkene på hvits side. Magnus er svært presset tilbake, og overlever han dette er det godt gjort.

Vegard står helt likt. Ifølge vår utsendte ekspertkommentator Henrik Øie Løbersli har Vegard mer rom å spille på (terrengfordel), så det ser ikke så verst ut.

Øyvind har byttet av løper, står nå med 2 tårn og 6 bønder. 3 bønder hver på hhv. konge- og dronningfløy. Øyvind har doblet tårn.

Øyvind har nå tårn og 4 bønder. Lik stilling.

Magnus har snudd partiet, ligger med dronning og tårn over. Dette vinner han hvis ikke det kommer noen kjempebukker.

Magnus vant. En skikkelig sliteseier, Magnus ga ikke opp og fikk lønn for strevet! For første gang kom Magnus nesten i tidsnød, men fikk en ekstra halvtime etter 40 trekk. Det lønner seg å ikke gi opp!

Øyvind tok imot remistilbud etter at de sto med tårn og 1 bonde hver.

Vegard står 2 bønder under, men har et aktivt kongeangrep!

Vegard står til tap nå, kongeangrepet rant ut i sanden og Vegard har ikke kompensasjon for de to bøndene.

Vegard tapte.

Vi går nå samlet til lunsj, og vi vil ha en liten overrekkelse til Øyvind (for seier over Torgeir Kjøita) under lunchen.

Neste runde starter kl. 13.30.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by aage Sat, November 26, 2011 14:27:20

Hei alle sammen! Suveren oppdatering på bloggen! Ser ut som det er teamwork hele veien. VIktig med oppmuntring etter at man taper selvsagt. Hvor mange runder er det totalt?

Posted by Tore Sat, November 26, 2011 12:23:44

Og Vegard tapte partiet sitt står det på rundeoppsettet. Og fjerde runde er allerede satt opp for gruppa til Øyvind og Vegard. Den skal starte kl. 1330. Men nå spiser de nok lunsj nede på Mastemyr, så vi får nok Rogers rundeoppsett først om en time eller så.
Det er artig å følge med på NM via bloggen. smiley

Posted by Tore Sat, November 26, 2011 11:48:14

Det var en veldig fin matt, Emil smiley

Posted by Tore Sat, November 26, 2011 11:43:23

Partiet fra 2. runde til Emil er lagt ut

Posted by Tore Sat, November 26, 2011 11:22:08

Kjempebra, Magnus! Bra du brukte tida di.

Posted by Knut O. Sat, November 26, 2011 10:55:46

Flott blogg også fra dette mesterskapet. Her i KSU har vinden roet seg en god del nå. Hils alle kjente.

Posted by Tore Sat, November 26, 2011 10:47:07

Fine bilder som dere har lagt ut! Husk å ta lagbilde også med både spillere og alle 4 laglederne. smiley Jeg trenger det til hjemmesida.