NM for ungdom 2011

NM for ungdom 2011

.

Dette er en blogg der vi følger mest på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom på Mastemyr ved Kolbotn 25.-27. november 2011.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2011 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

2. runde

RunderPosted by Roger Fri, November 25, 2011 19:18:44

Trym Daniel Rødvik - Øyvind Hoem Vaseng 1-0

Halle Saupstad - Vegard Kallset 0-1

Henrik Øie Løbersli - Monica Machlik 0-1

Iver Halse - Matias Birkeland 0-1

Erling Dyrhaug Skjølås - Magnus Dahl Jenssen 1-0

Espen H. Bakke - Mikkel Løwe 0-1

Emil André Olsen - Paul Christian A. Auke 1-0

Det ble veldig hektisk før rundestart, da middagsbuffeén skapte tilløp til kaos. Lange køer og dårlig logistikk, håper dette blir bedre. Men runden er godt i gang!


Espen H. Bakke står helt likt mot Mikkel Løwe. Begge bruker tiden godt og spiller bra.

Iver Halse står litt dårligere mot Matias Birkeland.

Emil André Olsen står klart best mot Paul Christian A. Auke og leder med offiser. Han er virkelig på hugget og har fått til et flott kongeangrep. Dette roter ikke Emil bort.

Emil André Olsen vant i stor stil mot Paul Christian A. Auke i et flott angrepsparti. Nå har Emil André startet klatringen mot toppen. Det oser selvtillit av den unge spilleren fra Dale.

Magnus tapte. Mistet en bonde i åpningen, men tok igjen denne. Det var jevnt lenge, men Magnus tapte en offiser i midtspillet, og dette ble utslagsgivende.

Espen Haltvik Bakke er uten tvil et talent og hadde lenge sin motstander i tauene. Han hadde en forsert dronninggevinst, men dessverre så valgte han feil plan. Det ser ut som han har overspilt stillingen og ga en offiser uten å få kompensasjon.

Vegard Viken Kallset står til gevinst, og det går mot årets første NM- seier for Kallset.

Øyvind Hoem Vaseng fortsetter å imponere. Står helt likt, og mye vil bli avgjort i tidsnøden.

Vi er litt usikre på hva som skjedde med Iver. På resultatlisten står det at han tapte, men vi har ikke fått snakket med ham ennå.

Øyvind Hoem Vaseng storspiller og har bonde over i sluttspill mot Trym Daniel Rødvik (1834) Øyvind har springer og fire bønder mot Trym har springer og tre bønder. Øyvind har dobbeltbonde, så det går vel til remis. Dette vil være et fantastisk resultat for Øyvind som da vil stå med 1,5 poeng mot to spillere over 1800

Vegard Kallset vant i stor stil.

Espen Haltvik tapte etter nesten to timers kamp. Han hadde sin rutinerte spiller i kne, men rutinen avgjorde. Espen lærte seg å skrive rett før turneringen startet og det er ikke vanskelig å se at vi har en ny storspiller på gang.

I partiet Hoem Vaseng- Trym Daniel Rødvik, så er det nå springer og tre bønder hver. Dette bør bli remis, men Rødvik vil nok prøve i det lengste å vinne.

I partiet Henrik Øie Løbersli - Monica Machlik ble det litt av et tidsdrama. Turneringsleder Espen Andersen måtte sammen med spillerne gå gjennom å sjekke om det var gjort 40 trekk. De hadde spilt godt over 40 trekk og de har tatt opp spillingen igjen. Henrik har Springer, Dronning, Tårn og to bønder mot Monica som har Dronning, Tårn og tre bønder. Henrik spiller på gevinst, men har åpen kongestilling, så det er stor fare for evigsjakk.


Øyvind Hoem Vaseng tapte dessverre. Han stod best store deler av partiet, men gikk feil og Trym Daniel Rødvik fikk fri bonde som gikk rett inn.

Henrik sitter og spiller fortsatt og her blir det nok tidsnøden som avgjør.

282 deltakere mot 258 i fjor. Arrangørene er godt fornøyd, og Torstein Bae skryter over den utviklingen spillerne fra Kristiansund har hatt. Det er fortsatt en lang vei å gå.

Henrik spilte og spilte og ville så gjerne vinne. Han kom i kraftig tidsnød og Monica Machlik sjakket og spilte på tid. Når Henrik hadde igjen 8-10 sekunder, så ofret Monica tårnet og selv om Henrik da hadde dronning og tårn mot dronning, så tapte han på tid. Det ble også en dommerdiskusjon om Henrik kunne kreve remis, men Torstein Bae var klar i sin sak at skal du kunne kreve remis, så må du kunne vise en enkel metode. Surt nederlag for Henrik som spilte meget bra.

Dette ble en dårlig runde og både Henrik, Øyvind og Espen hadde stang ut. Vi har 5 poeng etter 14 partier og ligger to bak skjema. Det blir en revansjesugen gjeng som setter seg ved brettene i morgen.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anna Fri, November 25, 2011 20:41:18

Ønsker alle lykke til i NM for ungdom ! Arti å se Øyvinds resultat i første kamp. Her i Kristiansund er vi i kamp med "Berit" i kveld. Tror aldri jeg har opplevd så voldsomt tordenvær før. Takk og pris at dere kom dere avgårde før det satte igang :-)

Posted by Tore Fri, November 25, 2011 19:52:32

Det var mot søstra, Monika Machlik, at Henrik tapte på tid i første runde i NM for ungdom i Trondhjem i 2009. Henrik tapte også for Monika i NM i fjor, så han har all mulig grunn til å spille for revansje mot Machliksøstrene i denne kampen. smiley
Lykke tili alle sammen!