NM for ungdom 2011

NM for ungdom 2011

.

Dette er en blogg der vi følger mest på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom på Mastemyr ved Kolbotn 25.-27. november 2011.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2011 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

1. runde

RunderPosted by Roger Fri, November 25, 2011 17:02:04

1 runde
Vi kom igang litt forsinket. Vi spiller i en flott festsal og det er store felleslokaler og flotte faseliteteter. Kristiansund har tatt et eget analyserom til base.

Vegard Kallset - Sigve Hølleland 0-1

Øyvind Hoem Vaseng - Torgeir Kjøita 1-0

Matias Birkeland - Henrik Øie Løbersli

Kristian Stuvik Holm - Iver Halse 1-0

Magnus Dahl Jenssen - Espen H. Bakke 1-0

John-Elijah Bussinger - Emil André Olsen 1-0

Da ble det to "lokaloppgjør" allerede i 1. runde, Magnus mot Espen, Iver mot Kristian Stuvik Holm som representerer KSK i elitesjakken.

Alle spillerne fra Kristiansund bruker tiden meget godt og det er imponerende å se hvor godt Iver Halse og debutant Espen H. Bakke spiller mot antatt sterkere motstand. Det ser ut som om at favorittene vinner, men både Espen og Iver har virkelig gitt sine motstandere kamp.

Emil Andre Olsen tapte mot John-Elijah Bussinger i et skikkelig angrepsparti.Dessverre, så gikk det ikke André sin vei denne gangen.

Espen spilte meget godt mot antatt sterkere Magnus, og hadde et overtak tidlig i partiet til tross for at Magnus spilte sitt sedvanlige skotsk. Det holdt ikke helt inn, Magnus kom gradvis sterkere og vant partiet.


Iver Halse måtte tilslutt gi tapt med sort mot Kristian Stuvik Holm i en skarp Albins motgambit.

Vegard Kallset står til tap mot Sigve Hølleland

I partiet Matias Birkeland - Henrik Øie Løbersli er det helt jevnt

Øyvind Hoem Vaseng sto for dagens store sensasjon ved å slå Torgeir Kjøita som har over 1800 i elo. Dette er den høyeste spilleren Øyvind noengang har slått. Det ble et skikkelig angrep hvor de rokerte hver sin vei. Dette er en prestasjon som det er blitt lagt merke til. Ikke rart at Øyvind gliste rått når han kom til analyserommet. Gratulerer Øyvind og det vanker en liten overraskelse i premie i kveld.

Vegard Kallset tapte som forventet mot Sigve Hølleland

Henrik står til gevinst, men sliter med tiden. Vi satser på at Henrik sin rutine avgjør dette. Henrik har igjen 1,5 minutt på hele partiet, mens motstanderen har igjen 8,5 minutt. Henrik leder med offiser- Henrik tapte på tid i klar vunnet stilling i første runde i NM for ungdom i Trondheim i 2009. Vinner Henrik ender vi spillerne fra KSK opp med 3 poeng av 7 og litt bak skjema.

Henrik vant etter at motstanderen gjorde et feiltrekk og fikk dermed to minutter ekstra i et skikkelig tidsdrama. Motstanderen ga opp rett etter at Henrik fikk tillegstid

Det er full kaos i matsalen. Det blir vel slik når flere hundre sultne sjakkspillere og foresatte skal spise på kort tid før å nå neste runde som starter kl 19. Vi må klare 4 poeng i runde 2 for å ligge likt med skjema.