Midt-Norge Challenge

Midt-Norge Challenge

Midt-Norge Challenge

Dette er en blogg om arrangementet Midt-Norge Challenge på Vårsøg hotell i Surnadal søndag 20. mars.

Midt-Norge Challenge inneholder både en BGP/UGP og lagmatchen Kristiansund-Trondheimsstudentene.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer.

Kampen

LagmatchenPosted by Roger Sun, March 20, 2011 12:34:31

Bare partiet på førstebord vises direkte.

1 bord. Emil Agdestein - Axel Smith
2 bord. Brede Hagn - Edwin David
3 bord Jonas Ingvaldsen- Brede Kvisvik
4 bord Anders Nordli - Anders Olsen
5 Kristian Lund- Vegard Simensen

Kristiansund er favoritter og etter vel 1,5 time spilling har både Axel Smith på førstebord og Brede Kvisvik på tredjebord lovende stillinger. Anders Olsen har også en god stilling. Edwin og Vegard står også greit. Trønderne har brukt mye mer tid enn spillerne fra Kristiansund.

kl. 1235:
Anders Olsen har nå bonde over. De har to tårn, to offiserer hver, mens Olsen har 6 bønder så har Nordli 5 bønder. Nordli har løperparet, mens Olsen har løper og springer. Ser bra ut for Anders.

Kl 1247
Axel Smith og Brede Kvisvik har bonde over og har gode stillinger. Ser meget bra ut for Kristiansund.

Det er full fart i Surnadal hvor det paralelt med seriesjakken arrangeres ei barneturnering med 23 deltakere. Tore jobber på spreng, men har full kontroll. Et utrolig flott arrangement og det er mange foreldre som er tilstede.

kl 1300
Henrik Øie Løbersli har startet med to seirer i den øverste i Midt-Norge Challenge.Det er en helt åpen klasse, men Øie Løbersli har tatt teten etter to runder. Det er nå lunsj for deltakerne i Midt-Norge Challenge. Tilbakemeldingene fra spillerne og foresatte er at dette må bli et årlig arrangement. Det er satt opp en stor vandrepokal til den kretsen som gjør det best. Innbyrdes oppgjør mellom spillere fra Møre og Romsdal mot Trønderlag teller med i kretsduellen. Trønderlag leder kretsduellen klart.

kl1315
Det ser meget lovende ut både for Axel, Brede og Anders som står til gevinst. Edwin har også en god stilling på andrebord, mens det er jevnt på femtebord.

Kl 1328
I partiet Olsen- Ingvaldsen er tårnene byttet ut. Olsen har løper, springer og 6 bønder mot Ingvaldsen som har løperparet og fem bønder.

kl 1332
Kvisvik har nå to bønder over og Axel har fortsatt bonde over og en god stilling. Edwin har også en lovende stilling, så dette går mot nok en storseier.

kl 1346
Det er mange spennende partier i den øverste klassen i Midt-Norge Challenge. Det er ingen tvil om at det er mange talenter i Møre og Romsdal og Trønderlag. Trønderne leder kretsduellen 30-22 etter to runder. De driver godt med barnesjakk i Byåsen og i Hell. De deltar på flere turneringer enn våre spillere.

Aage Sivertsen har tatt turen fra Oppdal til Surnadal for å få med seg innspurten. ingen tvil om hvem som har det mest sporty antrekket i Surnadal.

Magnus Dahl Jenssen spiller sort mot norgesmester Arman Ghaderi. I følge bakspillerne så har kristiansunds Magnus norgesmesteren i kne.

kl 1356
Det er stor jubel i kristiansunds leiren etter at Magnus Dahl Jenssen satte norgesmesteren i miniputt fra Fagernes i november sjakkmatt. Spillerne fra Kristiansund spiller meget bra og det er utrolig morsomt for oss som jobber med de yngste. Magnus Dahl Jenssen drar sammen med Emil Andre Olsen, Jon Oddvar Rambjør og Henrik Øie Løbersi på landslagssamling med Simen Agdestein på NTG neste helg

Kl 1404
Jeg er ikke helt sikker på hva som har skjedd i partiet Kvisvik - Ingvaldsen, men Kvisvik står plutselig til tap. Har har rmåtte gitt løper for tre bønder, men Jonas Ingvaldsen sine brikker står meget godt. Kvisvik er under press og bakspillerne tviler på om Brede klarer å overleve.

kl 1415
Det ser ut som om Anders Olsen må nøye seg remis mot Anders Nordli. De har like mange bønder og ulike løpere. Nordli har dobbeltbonde på randen, men dette går mot remis.

Edwin og Axel vinner, Brede taper muligens og i partiet mellom Vegard Simensen og Kristian Lund er det jevnt. Blir det 2,5-2,5, så er det om å gjøre å vinne på øverste bord. Blir Axel Smith matchvinner?

I kretsduellen, så leder trønderne 57-39

kl 1426
Axel Smith vinner! Edwin har fordel, men er det nok til å vinne? Brede står dårlig, men har fortsatt mulighet til holde det. Kvisvik bukket offiser etter enkel kombinasjon i en klart fordelaktig stilling. Anders spiller fortsatt, men det går mot remis. Jevnt i partiet til Vegard Simensen mot Kristian Lund. Dette ble mer spennende enn hva vi trodde.

kl 1440
Anders måtte nøtye seg med remis. Ifølge Anders stod han til gevinst tidlig i partiet, men byttet av feil. Tilslutt endte han opp med ulike løpere og like mange bønder.

Ifølge bakspillerne har Brede nå utlignet og har gode muligheter.

kl 1446
Brede har tårn og tre bønder for to løpere. Brede har: dronning, tårn og fire bønder. Ingvaldsen har: dronning, 2 løpere og en bonde. Dette fikser Kvisvik i et parti som har lignet på en boksematch og ikke av de mest velspilte. Flott av Kvisvik å slå tilbake

kl 1450
Det er klart for siste runde i Midt-Norge Challange.
Martin Istad Skog leder med 11 poeng, deretter følger Henrik Øie Løbersli og Trygve Dahl. Martin Istad Skog har spilt meget bra i det siste og har gått kraftig opp i elo. Martin Istad er en god venn med de yngste sjakkspillerne i Kristiansund. Han kom til Kristiansund lørdag for å trene med de yngste og bodde hjem hos Henrik Øie Løbersli. Nå ser det ut som om de to kadettene skal avgjøre om hvem som vinner turneringen

kl 1458
Axel Smith, Edwin David og Brede vant nesten samtidlig og dermed er stillingen 3,5-0,5. Edwin er godt fornøyd med partiet og hadde ifølge David full kontroll. Vegard Simensen står litt bedre, men resultatet betyr ingenting. Kristiansund er mestre

kl 1520
Vegard Simensen har også vunnet og dermed ble det 4,5-0,5. Gratulerer

Kl 1521
Magnus Dahl Jenssen (10) fortsetter storspillet og slo Øyvind Vaseng Hoem i siste runde. Ikke rart at han gliste som ei sol etter og ha slått norgesmesteren Arman K Ghaderi og kadettspilleren Øyvind Vaseng Hoem. Dette er Magnus store gjennombrudd og enorm motivasjon foran kommende landslagssamling.

Trønderlag knuser Møre og Romsdal i kretsduellen og sikkrer seg første stikk i vandrepokalen.

Tore Kristiansen har gjort en utmerket jobb som turneringsleder og arrangementet gått på skinner. Et flott arrangement for å bygge relasjoner mellom kretsene, så får vi leve med at Trønderlag vant kretsduellen. Vi satser på revansje neste år.

Nå er det snart premieutdeling og hjemreise. Det er fortsatt stor spenning på hvem som vinner den øverste klassen


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by KT Sun, March 20, 2011 19:08:35

Takker arrangøren samt Tore og Roger for et flott arrangement og god live dekning.

Posted by KT Sun, March 20, 2011 15:10:00

Bra! Gratulerer. :-)

Posted by Eilif Sun, March 20, 2011 15:04:39

Gratulerer!

Posted by KT Sun, March 20, 2011 14:08:58

En kjapp tur innom laptopen. Godt å se at laget har festet grepet og at de unge også gjør det sterkt. -kt

Posted by Eilif Sun, March 20, 2011 14:06:22

Trodde to partier skulle overføres?

Posted by Eilif Sun, March 20, 2011 14:04:42

Vi følger med. Fra kontorert i TK. Må jobbe litt innimellom, men sjakken prioriteres, selvsagt - sammen med Liverpool, som starter 14.30, tror jeg...

Eilif