Eliteserieblogg

Eliteserieblogg

Eliteserien

Dette er en blogg i forbindelse med Kristiansunds deltakelse i Eliteserien.

Runde 4 SOSS-Kristiansund

Runde 4-6 8.-10. januarPosted by Tore Fri, January 08, 2010 19:45:20
Denne helga har vi ikke så grundig oppfølging av partiene fra helgas matcher. Det er bare Aage Sivertsen som følger laget denne helga på Haraldsheimen i Oslo, og han kommer med jevnlige rapporter.

Den første er her og ble levert kl. 1930:

Hei til dere der hjemme!
Kristiansund møter et sterkt SOSS lag i dag fredag. Jeg kjenner godt Gudmund Stenersen som spiller på femtebord og som har hatt en jevn fremgang de siste årene. Husker jeg ikke feil satt han i 6 timer og holdt en sterk stormester til siste sekund på Gjøvik i fjor. Gudmund er en seig spiller og virker solid. Når han spiller såpass langt nede som på 5.bord så sier det litt om styrken til SOSS.


Etter en time og et kvarters spill ser det slik ut vurdert fra mitt ståsted:

Det er materielt likt i alle partier så langt. Nils med sort ser ut til å ha bra kontroll. Axel på andrebord spiller engelsk og har aktive brikker, fordel for Axel mener jeg. Benjamin fikk spille sin preppevariant i stonewall, har byttet dronninger og det lukter remis.

Øyvind har stillingskrig hvor nesten ingen brikker er byttet ut og alt kan skje. Ingen fordel Øyvind i alle fall, tror jeg.

Edwin fikk spille sin spesialvariant – fransk med sort. Det er mulig spillet er inne i en avgjørende fase hvor jeg synes hvit har aktivte brikker og at sort sliter med å få angrep på dronningfløyen, samt at hvit, som har rokert langt, har kommet godt i gang med sitt angrep mot sorts konge. Sort har heller ikke mange forsvarsbrikker på kongefløyen, så jeg blir litt imponert om Edwin takler dette. Vi får håpe mine vurderinger er feile. Materielt er det helt likt og men kan som sagt komme til en fordel til en av partene etter noen trekk til. Edwin bruker mye tid på stillingen som har oppstått nå, ca 25 min har gått på dette trekket og det tyder i allefall på at Edwin er enig i at stillingen er komplisert.

Brede fikk spille en preppet dragevariant (Brede med hvit) har fått byttet ut sorts sortsfeltsløper og jeg mener han står godt. Planen ser ut til å være å få byttet åpnet h-linja og komme først med angrep. Sort har heller ikke allverdens forsvarsbrikker her. Mener det er klar fordel hvit, i alle fall fordel.

Aage