2017 Landsturneringa

2017 Landsturneringa

Kristiansundsspillerne i Landsturneringa 2017

Her forteller vi hvordan spillerne fra Kristiansund gjør det i Landsturneringa i Stavanger 2017
1. juli - 8. juli 2017

7. runde torsdag 6. kl. 11

RunderOpprettet av Tore 06 juli, 2017 08:30
Junior
Henrik Øie Løbersli (2050) - Mads Vestby-Ellingsen, Tromsø (2124) 0-1
Henrik spiller på 2. bordet og partiet sendes direkte
Erling Dyrhaug Skjølås, Stavanger (1734) - Petter Andreas Wadstensvik (1653) 1/2-1/2

Klasse 1
Vegard Simensen (1844) - Leif Bjornes, Kristiansand (1899) 1/2-1/2

Klasse 2
Audun Hoem (1646) - Kjetil Ruud, Nordstrand (1586) 1-0
Tom R Wister, Kirkegata (1610) - Tore Kallset (1607) 1-0
Eirik Viken Kallset (1714) - Mojtaba Ershadi, Sandnes (1615) 1-0 w.o.

Klasse 3

Iver Halse (1466) - Eirik Søyland, Stavanger (1400) 1-0
Iver spiller på førstebordet og partiet sendes direkte
Sigurd Lauvås Gaure, Oslo (1389) - Amund Pihl Strand (1310) 1/2-1/2
Sondre Stai, Trondheim (1435) - Øyvind Hoem Vaseng (1323) 1/2-1/2

Klasse 5
Håkon Støren, Stavanger (827) - Øystein Viken Kallset (982) 1-0
Ståle Jan Evenshaug, Bærum (-) - Sverre Hoem (900) 1-0

Kl. 1120
Iver
spiller Grand Prix-angrepet i siciliansk og partiet kan bl.a. følges her...

Henrik startet med Londonsystemet, men i skrivende stund, siden det er 15 minutters forsinkelse, er e-bonden hans borte og løperen har kommet til g5. Partiet kan bl.a. følges her...

Kl. 1125
Og så var det de andre som ikke spiller på livebrett. I dag er det lettere overskyet i Stavanger, og det er fint spillevær. Men som sagt tidligere. Ingen merker forskjell på det inne i kongressalen.

Petter spiller kongeindisk, men det er vel ikke kongeindisk når motstanderen har satt opp bøndene med c4-d3-f4. Da ligner det mer på Stonewallangrepet. Det har vi sett en del eksempler på tidligere i mesterskapet. Stonewall har blitt populært etter at Magnus Carlsen har brukt det en gang eller to. I dag ble det Caro-Kann på Vegard.
Tore spiller mot Tom fra Kirkegata, og der er det Grünfeldindisk. De har flashet ut trekk, og begges klokker står på over 1:30. Audun spiller engelsk og motstanderen har svart med bønder på e5 og f5. Eiriks motstander har ikke kommet, og Eirik forteller at det var noe med lege og sykehus, så han kommer nok ikke. Men Eirik må sitte og vente i en time før han vinner partiet på tid.
Amund spiller siciliansk, og Øyvind spiller Tarrasch i dag. Det er ei åpning han kjenner godt.
Sverre spiller kongeindisk med bonden ut på c5 i dag. Øystein spiller Winaver-fransk og han har allerede vunnet bonden på e4. Øystein fortalte før runden at motstanderen hans i dag er en svært ung fyr. Siden Øystein har tapt begge partiene tidligere i mesterskapet mot barn han har møtt, og hvis han taper i dag, vil Øystein påpeke at han er sterkt imot å slå barn...

Kl. 1139
Spiller Henrik mot Fantomet i dag?
Kl. 1149
Da er dagens ladning med bilder tatt før fotoforbudet trådte i kraft klokka 1115, lagt ut på albumet vårt. Jeg har ikke fått tid til å legge inn tekst på bildene ennå, men det kommer i løpet av dagen.

Kl. 1205
Både Iver og Henrik har kommet greit ut. I skrivende stund er det gjort 3-4 ekstra trekk i partiene. Iver er i 17. mens Henrik er i 13. trekket.

Kl. 1210

Eirik har fått walk over-seier. Og vi fikk tatt et nytt bilde av Eirik i dag. Eirik har med mor si i dette mesterskapet, og hun har gitt ham beskjed om å huske å ta på seg litt forskjellig fra dag til dag, for det vises på bildene. Og i dag hadde han en fin, flott og lys genser på seg!
Eirik hører etter hva mora hans sier!
Øystein liker altså ikke å spille mot barn. Øystein ofret tårnet sitt på h8. Eller han ga motstanderen muligheten til å slå bonden på g7 med dronninga, og med springer på g8 er den tapt. Men Øystein trodde at han fikk matt i motsatt hjørne, siden motstanderen har rokert langt. Øystein flyttet dronninga si på a2 og truet matt på a1. Men da motstanderen kom og satte seg ved brettet, kikket han kort på stillinga og spilte b3 slik at dronninga på g7 dekker matten på a1. Å spille mot barn er ikke Øysteins favorittdisiplin, nei.
Sverre er i et posisjonsspill med masse brikker og det kan ta tid før noe skjer.
Øyvind er ikke ferdig med utviklinga si ennå. Heller ikke motstanderen. Amund og motstanderen har åpnet både d-linja og f-linja, og bytter av flere og flere offiserer.
Audun står litt bedre synes jeg med et press nedover på en svak bonde på d6. Mens Tore tror jeg har gjort en feil nå med bondebruddene i sentrum. Det ser ut til at Tom
har fått en god fribonde i d-linja. I Vegards parti har begge rokert langt, og da blir det jo litt kjedelig når spillerne ikke angriper kongestillinga til motparten på hver sin fløy. Petter har også fått byttet av en del offiserer og bønder. Men Petter har ei litt bedre stilling, siden han har byttet av h-bonden mot motpartens e-bonde.

Kl. 1235
Nå ser det ikke lyst ut.
Øystein har tapt, som forventet etter forrige rapport. Tore står rett og slett elendig.
Motstanderen, Tom, har fribonde i d-linja, på d5, og de har igjen løper, springer og tårn hver. Problemet for Tore er at de tre offiserene hans står på Ta8, Lc8 og Sb7. Og Tom har en løper på e4 som peker nedover i diagonalen mot springeren og tårnet, men dog bak bonden. Det skal en god forsvarskamp av Tore for å redde denne stillinga.
Amund står heller ikke godt. Ikke katastrofalt dårlig, men han har noen strukturelle problemer som gjør at det er motstanderen som har initiativet og muligheter til farlige kombinasjoner. Sverres motstander har ofret to lette offiserer på 4 av bøndene til Sverre, og Sverre har nå ingen bønder foran kongen. Sverre må gi en offiser nå, enten løperen eller springeren, og han sitter og regner på hvilken han skal gi. For den andre trengs i forsvaret av kongen for å unngå matt. Det ser ikke lyst ut på det brettet.

Eirik fikk sjølsagt walk-over-seier og ikke walk-over-remis som jeg skrev tidligere. Har rettet det opp der også.
Det ser bra ut andre steder. Iver har kvalitet for bonde, men motstanderen har løperparet, og det kan være komp god nok. Stillingene til Henrik greier jeg ikke vurdere på bare noen få sekunder, men det ser greit ut.
Petter har et lite press nå. Motstanderen har en hengende bonde på d3 som Petter er på jakt etter. Vegards motstander bryter nå i sentrum med c5 og Vegard må finne ut hvordan han skal takle det. Motstanderen har dronninga og kongen i c-linja, og tårn i d-linja, men han har også flere offiserer foran tårnet. Vegard har flyttet sin konge inn på b1, og har et tårn som dekker d4-bonden. Vegards dronning er ute på kanten på dronningfløya. Uklart. Vi får se hvordan det går.
Audun har fianchettert begge løperne, og står litt bedre. Hans lette offiserer har totalt sett noen flere felter som de dekker enn motpartens offiserer. Svartfeltløperen til Audun på b2 har nesten hele diagonalen for seg sjøl, mens løperen på g2 er sperret av bondekjeden b7-c6.
Øyvind står litt bedre. Begge har 6 bønder hver, men Øyvinds er fordelt på 2-2-2 mens motstanderen har 3-3. Det betyr jo at det er Øyvind som har bøndene i sentrumslinjene mens motstanderen ikke har noen der. Jeg liker stillinga til Øyvind nå.

Så totalt sett ser det ikke mørkt ut, men det er litt grått i dag. Det skal bli interessant å følge utvikling i partiet til Iver.

Kl. 1243
Toppen i lilleputtklassen etter sjetterunden er litt artig. De fem første heter noe på A-.

Kl. 1313
Det lysner litt på noen brett men mørkner på andre.
Lysner mye for Tore faktisk. Han kom seg ut med offiserene, og nå har han fått byttet av både tårn og springer, og de er i et likefarget løpersluttspill, der Tom med hvit har en ugardert fribonde. De har 5 bønder hver, og Tom må passe seg for at ikke Tore skal ta fribonden hans.
I Amunds parti ser det også lysere ut. Løperne som skapte litt trøbbel for Amund er byttet av, og de er nå i dronning- og springersluttspill. Så godt som Amund tidligere har spilt sluttspill holder jeg nå en knapp på Amund. Motstanderen har spilt svært raskt i dag og de har nesten spilt 30 trekk allerede.
Sverre tok vare på springeren og lot løperen gå. Men Sverres andre løper er innesperret på b7. Ikke helt, for den kan komme ut via c8 etter hvert, men da må d7-bonden flyttes ut av veien. Men første prioritet for Sverre er nå å unngå matt, og så får løperen komme med i spill, hvis han unngår det. Øyvinds to sentrumsbønder er under angrep, og siden han har trekt noen av offiserene sine litt langt tilbake.
Petter har mistet to bønder.

Kl. 1315
Eirik
forklarer at det var ikke mora hans som nevnte t-skjortene, men han kom på det sjøl, for i dag får Eirik besøk!
Øystein la ikke merke til før etter partiet i dag at han spilte mot tvillingbroren til han som han spilte samme varianten mot tidligere i mesterskapet. De hadde sjølsagt sett på varianten. Den de spilte med å gi bonden på e4 i Winaver er usunn, men den fungerte jo for dem i dag.

Kl. 1328
Jeg tror at Iver har vinnende mattangrep nå. På nettet kom akkurat 28. Dh6 nå, og motstanderen gikk rett i tenkeboksen. Bare et par trekk har skjedd etter det trekket de siste 15 minuttene.
Jeg trodde at den bonden som Henrik ofret, ville gi ham godt spill, men det ser ikke slik ut nå. Nå er han bare bonde under.

Kl. 1335
Det ble remis på Amund.
Øyvind har greid å forsvare de to sentrumsbøndene sine, og da ser det lysere ut der. Puh! Sverre har unngått matten, og dronningene er byttet av. Motstanderen fikk 3 bønder i starten, ikke 4. Og nå har Sverre tårn og 3 lette offiser og 5 bønder, mot to tårn, springer og 8 bønder. g-linja er åpen, for der har hvit (motstanderen) en dobbeltbonde.
I Auduns parti skjer det ikke noe. De er på forpostfektningsstadiet. Auduns løpere er fremdeles gode.
Tore er jo i sluttspillet, og det er ikke enkelt. En liten feil av en av dem, og det går feil vei. Vegard byttet av bønder i sentrum, og de har også byttet av en lett offiser hver. Vegard fikk akkurat ei utfordring med å passe på et par av bøndene på kongefløya si.
Petter står til tap, dessverre. De er i rent tårnsluttspill men Petter er to bønder under. Motstanderen har 4 sammenhengende bønder på dronningfløya, mens Petter har en a- og en c-bonde.

Kl. 1339
En beskjed til alle spillerne, siden de leser gjennom alt jeg har skrevet når de har blitt ferdige med partiene sine, vil de få det med seg her:
Rune vil ha et fellesbilde med alle sammen. Det må tas utendørs. Vi kan vel gjøre det i morgen før runden.

Kl. 1353
Akkurat kloka 1351 kom det en avgjørelse i partiet til Iver. Da kommer det på nettet klokka 1406. Følg med, følg med...

Kl. 1405
Vegard
er ferdig, men jeg vet ikke hvordan det har gått. Skal se om jeg finner ham i analyserommet etterpå.
Sverre har byttet av en springer hver, men de to tårnene til motstanderen jobber godt sammen, og Sverre mister vel en bonde nå. Da kan motstanderen få en fribonde hvis Sverre ikke passer på. Øyvind har byttet av tårnene og er i dronningsluttspill med to lette offiserer hver. Øyvind har to springere og motstanderen løper og springer. De har fremdeles 6 bønder hver. Fordelen med løper oppveies kanskje av de to bøndene i sentrumsfilene til Øyvind.
I Auduns parti har det skjedd at Audun har flyttet alle bøndene sine framover et felt. Han har nå ingen bønder på andreraden! Alle er på tredje- eller fjerderaden med et unntak for enslig bonde på femteraden. Ting skjer der i partiet, og tårnene er byttet av også, men ikke dronningene. På nabobordet hos Tore leter begge spillerne etter å få motstanderen inn i en trekktvang, men det er ikke enkelt. Det går nok mot remis.
Henrik har byttet av tårnene også og er i dronningsluttspill. Så populært det var i dag da.

Kl. 1406
Og der satte Iver sjakk matt også på nettet! Amund og jeg sto og kikka på de siste trekkene, og det var fint!

Kl. 1431
Audun
vinner når bare motstanderen finner ut nå er det slutt. Audun står tårn og løper over. Motstanderen ofret offiser for å prøve å sette Audun sjakk matt, men det går ikke, og nå er det Audun som truer matt på g7. Og det er den lange løperen som har stått på a1 i mange trekk som var med og avgjorde partiet.
I partiet til Tore har de byttet av mange bønder. Nå er det tre bønder igjen. Tore har en fribonde og Tom har to. Og de har en løper hver. Det ser remisaktig ut.
Vegard spilte remis.
Sverre er i kraftig trøbbel i sluttspillet. Motstanderen har ofret tårnet sitt for å få fribøndene sine framover, og når bonden hans på b7 blir støttet av kongen, ser det vanskelig ut for Sverre. Øyvind har fått byttet av løperen med sin ene springer, og nå er de i dronning- og springersluttspill. Jeg har tatt feil hele partiet på hvor bøndene til motstanderen står. Han har 4 bønder på kongefløya og 2 på dronningfløya. Da skjønner jeg ikke at han frivillig byttet av løperen sin.
Og Petter glemte jeg å sjekke denne gangen også.

Aalesunds snakker om at de også vil ha noen som blogger til neste mesterskap.

Kl. 1440
Sverre
taper nå. Han kan ikke stoppe at a-bonden til motstanderen går inn. Motstanderen ofrer tårnet sitt på Sverres springer, og går inn med dronning i neste trekket. Øyvind har vunnet bonde, men dette er dronning- og springersluttspill, og da kan mye skje. Men det er Øyvind som kan true matt først.
Petter har ikke gitt opp. Hvem ville ha trodd det? haha
Petter har en bonde, og motstanderen har 3. Alle er fribønder. Petter har en bonde på f4 og sin egen konge på e3. Og motstanderen har bøndene sine på a2, b3 og h4. Og begge to har et tårn hver. Petter kan jo lure fanden på flatmark, så det er ikke tapt før det er tapt.
Lurer på om Henrik har tapt nå? Det så vanskelig ut det bondetrekket som Mads gjorde. Det kommer nok snart på nettet også.
Audun har vunnet da motstanderen ble satt sjakk matt.
Vegard ble remis. Tore er også ferdig og vi tror det ble remis.

Kl. 1536
Beklager at det har gått litt tid. Jeg har snakket med visepresidenten i forbundet og fortalt om 100-års jubilanten Kristiansund Sjakklubb.

Petter greide å redde remisen i det totalt tapte partiet!
Det ble tap på Tore.
Henrik har vel gitt opp nå, men det blir oppdatering om 7 minutter

Kl. 1540
Det ble remis på Øyvind. Han mistet den ekstra bonden han hadde, og da var det remis i stillinga.
Henrik tapte nå nettopp.

Da ble det 3 seire, 4 remiser og 4 tap i dag.

De neste aktivitetene her i Stavanger er fotballturnering og kafésjakk.

Nest siste runde starter i morgen fredag klokka 11. Da får vi også Iver på direktesending. Kanskje også Henrik.

  • Kommentarer(17)//2017landsturneringa.ksk.no/#post8