NM for ungdom 2015

NM for ungdom 2015

.

Her følger vi deltakerne fra Kristiansund i NM for ungdom i Bergen 13.-15. november 2015.

4.RUNDE LØRDAG kl. 13.30 og 15.30

RunderOpprettet av Arild lø., november 14, 2015 13:44:30
Sigve Hølleland, Masfjorden (2060) - Henrik Løbersli (2125) 1/2 - 1/2
Petter Andreas Wadstensvik (1523) - Eskil A. Grønn, OSS (1927) 0-1
Mads Wollan Myhre (1468) - Eirik Enersen, Bærum (1454) 1-0

Kyrkjebø slo storfavoritt Christiansen! Henrik er dermed på andre, bak Hølleland. Som jeg påpekte før tredjerunde er det nå, og ikke i forrige runde Henrik skulle hatt hvit. Ettersom Sigve og Henrik er de eneste med tre poeng og møter hverandre, er det i stedet Sigve som får to hvite på rad. Slik er verden noen ganger. Men det betyr også at hvis Henrik vinner, er han alene i ledelsen før siste dag. Ifjor vant Sigve både det innbyrdes oppgjøret og klassen. Da spilte Sigve engelsk, og Henrik svarte med det Mads kaller Robin-varianten.

En som har fått to hvite på rad når det trengs er Petter. Jeg kan ikke huske at han har møtt Eskil i langsjakk. Ifjor havnet OSS-spilleren på sjetteplass i klassen og Petter på ellevte. Normalt er dette et parti IM-sønnen skal vinne, men Petter spiller tidvis så godt i dette NM at man ikke kan være sikker.

Mads har aldri møtt ett år eldre Eirik i langsjakk, men etter det jeg har sett av ham kan det bli et jevnt oppgjør. Skal Mads bli blant topp 10 er likeve dette et hvitparti han bør vinne.

Kl. 16.36: Mads vant til slutt etter to x tidsnød. Den første greide Eirik å komme seg ut av, men da røyken hadde lagt seg, sto Mads med begge tårnene og dronningen på åttende raden. Derifra fikk svart aldri fred, og han gikk til slutt ut på tid etter at han måtte gi dronning for å unngå matt. Mads hadde under ett minutt igjen, mye fordi han skrev alle trekkene. Det hadde han ikke trengt, og det vet han nå til neste parti.

Petter er i enkelt tårnsluttspill med seks bønder hver. Han har dessverre tre bondeøyer med en isolanibonde i d-linja, men har fått satt opp et nogenlunde forsvar på den.

Henrik er en dobbeltbonde over i a-linja etter en engelskåpning av det heller uvanige slaget. Til tross for materiell overvekt tror jeg stillingen er forholdsvis jevn ennå.

Kl. 16.50: Sluttspill med isolanibonde ble for tungt å holde for Petter, og han tapte.

Kl. 18.30: Sigve og Henrik tok remis etter en evig sjakk-stilling der Henriks konge truet Sigves tårn helt oppe på førsteraden. Jeg tror muligens at Henrik ville risikert å tape hvis han hadde gått ut av trekkgjentakelsen. Han hadde ellers nedi halvannet minutt igjen på klokka, og remis med svart mot Sigve er ikke så gærnt.


Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.