NM for ungdom 2015

NM for ungdom 2015

.

Her følger vi deltakerne fra Kristiansund i NM for ungdom i Bergen 13.-15. november 2015.

3.RUNDE LØRDAG kl. 09.30

RunderOpprettet av Arild lø., november 14, 2015 00:15:55
Henrik Øie Løbersli (2125) - WFM Maud Rødsmoen, OSS (1913) 1-0
Petter A. Wadstensvik (1523) - Cornelius Kvendseth, Nordstrand (1843) 1-0
Kristian Holst Oord, Stavanger (725) - Mads Wollan Myhre (1468) 0-1

Henrik har fått et nytt hvitparti og skal normalt vinne, skjønt Maud er en sterkere spiller en Kimiya. Kanskje hadde det vært bedre heller å få hvit i neste runde, da Henrik med seier nok vil møte Johan Sebastian Christiansen (evt Martin Nilsen hvis han slår Sigve Hølleland, men Sigve utspilte Edit Machlik i 2. runde). På den annen side må jo Henrik møte noen av de beste med svarte brikker uansett.

Som ifjor skal Petter møte Cornelius, som har slekt på Meløya i Kristiansund. Den gang ble Cornelius for tøff, etter at Petter ikke fikk uttelling for sin diskutable b4-åpning og Cornelius viste seg et godt hakk mer erfaren i et i utgangspunktet fordelaktig sluttspill for Petter. Kanskje kan vi håpe på en revansje nå, om ikke annet en remis?

Mads ser ut til å ha vært heldig med trekningen og har fått et svart-parti mot en 700-spiller, antagelig en yngre bror av Petters motstander i 1.runde. Mange av de presumptivt beste møtes innbyrdes på de øverste bordene i denne runden, og Mads kan ligge a poeng med halvparten av dem med oppskriftsmessig seier. Alle som har spilt en Monrad-turnering der alle slår alle vet at det ikke er noen fordel å aspirere til førstebord for tidlig. Det handler bare om å gjøre det tidsnok. At det heller ikke denne gang er selvsagt hvem som havner på pallen viser det faktum at både Abyl Kizatbay (1776) og Andreas Tryggestad (2034) avga et halvpoeng mot 400-600 poeng lavere ratede spillere i 2. runden.

Kl. 1045: Mads vant bonde tidlig i fransk og kvalitet i midtspillet etter å ha lagt en felle for motstanderen. Deretter prøvde han seg på et løperoffer som motstanderen ikke gikk på, men etter diverse kombinasjoner og avbytter gikk hvit matt likevel. Mads forklarer et prikkfritt parti med at far hadde dratt på Kiwi for å kjøpe inn en ladning Burn lemon i det bergenske regnværet.

Petter spiller Colle og Henrik Reti/kongeindisk angrep, alt etter hvordan en ser det/fortsettelsen blir. Det er posisjonelle stillinger, men jeg synes i hvert fall Henrik står bra, med en ekkel springer for svart. Jeg tror begge kan bli lange partier.

Kl 1146: Nå går det såpass bra her at vi fristes til å gire opp bloggingen litt. Petter slo nemlig en 1800-spiller. Han vant tidlig en bonde da Cornelius ikke virket videre bevandret i Colle system og plukket etter hvert to bønder til. Cornelius ga opp to trekk unna matten.

Henrik prøver å få stilt opp skyset sitt på kongefløya, men Maud er flink til hele tida å plage de tunge offiserene hans. Det tar nok litt tid før dette etr avgjort.

Kl 13.30: Da vant Henrik også. Maud prøvde å komplisere med å sette opp en taktisk stilling i e-linja, men Henrik holdt tunga midt i munnen med under 10 minutter igjen på klokka. Han avviklet til et fordelaktig sluttspill, der Maud blant annet måtte ofre en bonde for å få i spill sin eneste offiser, en løper. I mellomtiden herjet Henriks springer og konge blant de svarte bøndene. Hun ga opp da hun måtte ofre løperen på en fribonde.
Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Tore lø., november 14, 2015 14:04:57

Søknadsfristen er 1. oktober 2016...

Opprettet av Arild lø., november 14, 2015 10:26:23

Enig, Roger! Men vi må sjekke ut noen løsninger å presentere mht spillested og flykapasitet først, hvis ikke har det ikke noen hensikt å søke. Kanskje sjekke ut muligheten for en (delvis) sponsa sjakk-charter fra og til Oslo, både Stavanger og Tromsø reiser jo via Gardermoen. Ellers tror jeg Scandic kan være eneste mulighet, forutsatt at det er nok plass/rom/saler til alle klassene. Å dele arrangementet på flere hotell blir neppe godtatt da det betyr mye samordningstrøbbel - både for arrangør og klubber. Det er også et ganske arbeidskrevende arrangement, tre ganger så stort som NM vi arrangerte i fjor. Det er nok rundt 20 funksjonærer her, og man kan trenge å utdanne flere dommere, slik Bergens har gjort.

Opprettet av Roger lø., november 14, 2015 08:42:43

Lykke til og flott at du legger ut rapport Arild. Vi må få NM hit i 2017 og hvis det ikke er sent inn søknad så må vi gjøre det asap Håper på en god runde og en god dag.