NM for ungdom 2015

NM for ungdom 2015

.

Her følger vi deltakerne fra Kristiansund i NM for ungdom i Bergen 13.-15. november 2015.

2.RUNDE FREDAG kl. 19.30

RunderOpprettet av Arild fr., november 13, 2015 19:32:45

Henrik Øie Løbersli (2125) - Kimiya Sajjadi, OSS (1829) 1-0
Lucas Ranaldi, SK 1911 (2064) - Petter A. Wadstensvik (1527) 1-0
Mads Wollan Myhre (1468) - Benjamin Halvorsen, Tromsø (1502) 0-1

Kimiya går på NTG sammen med Henrik. Med hvit skal Henrik normalt vinne. Petter får det mye, mye tøffere mot en av de nye 2000-spillerne til SK1911. Han pleier å spille d4 og deretter c4 etter Sf6, så Petter vil prøve en prep han har hatt liggende i Sämisch-varianten i kongeindisk. Mads har slått Benjamin før, men det begynner å bli noen år siden. De er vel i dag ganske jevngode - og akkurat like ustabile, så det spørs vel mest hvem som har dagen. Mads har funnet ut at Benjamin pleier å spille "den varianten Robin pleier å spille" mot engelsk, og rakk såvidt å sjekke noen ekstra hvit-trekk i opening book før han måtte løpe ned.

kl. 22.55: Det gikk vel omtrent som ventet. Henrik knep en kvalitet i midtspillet. Kimiya prøvde å file til et motangrep med løperparet sitt, men Henrik kontrollerte greit. Da han tvang henne til å bytte dronning/miste en bonde, ga hun opp.

Petter fikk aldri spilt KID. Ranaldi hadde forberedt Trompovsky, kanskje fordi Petter har noen KID-partier på nett, men uten at han fikk den store fordelen. Han pådro Petter en dobbelbonde, men måtte gi fra seg løperparet. Men da hvit fikk satte opp noen taktiske kombinasjoner med tårn og dronning, gikk Petter feil og tapte. I analysene fant de en trekkrekkefølge som kunne gitt Petter remis.

For Mads er den dårlige nyheten at han ser ut til å måtte prøve å spille et hurtigsjakkparti i hver eneste langsjakkturnering. Den gode nyheten er at nå er det unnagjort. Åpningen gikk akkurat som forutsett, men de spilte i forteste laget, og Mads hadde flere muligheter til å utnytte små upresisheter hos Benjamin. I stedet gjorde han omtrent like mange småfeil sjøl. De sto temmelig likt til et godt stykke ut i midtspillet, da Benjamin begynte å gå med bøndene mot kongestillingen. Mads brukte for kort tid på å evaluere trusselen, og gjorde et posisjonelt trekk i stedet for et nødvendig forsvarstrekk med dronningen, som de fant i analysene etterpå. Mer skulle det ikke til før kongestillingen var fortapt.Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Roget lø., november 14, 2015 12:17:16

Gratulerer med flotte seirer til Mads og Petter. Nå er det bare til å samle krefter og fokus på neste runde og heie på Henrik. Flott at Arild holder oss oppdatert.

Opprettet av Roger fr., november 13, 2015 21:33:54

Gratulerer 3 av 3 var som forventet, men det skal vinnes å fort at det blir en skrell. Satser på at standarden er satt og flott at Petter har kontroll på reglene.