NM for ungdom 2015

NM for ungdom 2015

.

Her følger vi deltakerne fra Kristiansund i NM for ungdom i Bergen 13.-15. november 2015.

SISTE RUNDE SØNDAG kl. 13.30

RunderOpprettet av Arild sø., november 15, 2015 13:46:27
Erlend Kyrkjebø, Stavanger (2101) - Henrik Løbersli (2125) 1/2 - 1/2
Idar Evenstad, Harstad (1227) - Petter A. Wadstensvik (1523) 1/2 - 1/2
Mads Wollan Myhre (1468) - Aleksander Lindbøl, SK 1911 (1697) 1/2 - 1/2

Som Tore har gjort rede for i kommentarfeltet bli det nå Henrik mot Erlend. Vi tror vel at Johan Sebastian tar Sigve, og da kan Henrik i dårligste fall bli toer med seier mot Erlend. Henrik har i øyeblikket bedre kvalitet enn Johan-Sebastian, og kan i teorien bli norgesmester, men slikt er det nesten håpløst å kalkulere med på forhånd. Enda mer tight kan det bli hvis Henrik spiller remis. Da risikerer han at også Martin Nilsen blander seg inn i kampen om pallen, kanskje også Elise Forså.

Petter har omsider fått en lavere ratet motstander og skal vinne, mens Mads møter ett år eldre Aleksander, som han tapte for i NM i Trondheim for to år siden. Aleksander spiller for det meste siciliansk med sort, og det skulle ikke forundre om han også møter Mads' engelsk med c5. Både remis og seier vil være et sterkt resultat av Mads.

Kl. 14.10: Da har jeg lagt ut tre bilder før den siste runden. Enkelte i A-klassen kjemper nok ikke bare om pallen, men også om å rekke flyet etter forsinkelsen som Henrik og Martin stelte i stand. Arrangøren kompenserer med ferdigsmurte baguetter.

Kl 1430. Aleksander har utligning mot Mads - og vel så det. Lindbøl har to bønder på e4 og d5 som forkrøpler stillingen hans og har nå også fått stilt opp offiserene sine. Det kommer vel et angrep snart, og jeg ser ikke hvordan det kan komme fra Mads.

Petter har havnet i italiensk, mens Henrik er i firspringerspill. Petter er en bonde under, men stillingen til hvit ser litt rar ut, og det burde være svakheter her som er mulig å utnytte.

Mathias har vunnet og ender nok dermed på topp 10 med 5 av 7. Det er veldig bra, han møter 10-åringer som allerede har 1300 i norsk rating!

Kl. 1505: Johan-Sebastian har allerede vunnet, og etter uttrykket til Sigve å dømme skjedde det på en måte han ikke var helt bekjent av. Dermed må Henrik vinne om han vil ha muligheten til å bli norgesmester. Med remis blir det kvaliteten som avgjør i kamp med opptil fire andre. Henrik har et lite angrep på gang, men jeg er usikker på om det er av den typen som aldri tar slutt.

Aleksander vant en bonde i en kombinasjon på dronningfløya som han nå prøver å få inn. Mads virker mer betenkt nå, han hadde en innestengt hvitfeltsløper som han nettopp fikk i spill, og den trenger han for å stoppe framrykkingen. Det spørs om det er tidsnok. Det har henholdsvis 18 og 12 minutter igjen på klokka.

Petter har et angrep på gang, men finner ikke helt veien gjennom kongestillingen da motstanderen forsvarer seg godt med dronning og tårn.

kl. 15.15: Mads reddet remis. Han rakk å få byttet ned til et tårnsluttspill. Fribonden var der fremdeles, og Aleksander kunne muligens kommet seg ut av sjakkene til Mads, men da ville han mistet bonden. Og med to minutter igjen på klokka var det ikke mye å spille på.

kl. 1540: Da har også Martin Nilsen vunnet. Han ofret dronning for en grusom kombinasjon som ville endt i matt uansett hva motstanderen foretok seg. Dermed har han 4,5 poeng, mot Henriks 4,0.

Petter har fordel fordi motstanderen har en springer som står fullstendig offside i angrepet han har fått mot seg. Men foreløpig har ikke Petter funnet nøkkelen til låsen i kongestillingen.

Kl. 15.48: Petter tok remis. Petter så ingen matt og var opptatt av at han var bonde under og at motstanderen hadde en gardert fribonde hvis han prøvde å gå på med egne kongebønder. Det er mulig det var riktig å ta remis, Mads er enig.

Vi skal følge med på de Henrik har møtt, for å regne kvalitet, men det viktigste er at Henrik vinner, evt greier remis. Foreløpig er det veldig stillingskrig mellom to jevne spillere.

Kl. 16.05: Akkurat nå vil jeg mene det er fordel Kyrkjebø. De har syv bønder (4+3, ingen majoriteter) og to tårn hver, men Erlend har løperpar mot Henriks løper og springer. Det er riktignok mange trekk til dette er avgjort, og mye kan skje, men i utgangspunktet kan det bli strevsomt å greie mer enn remis.

Av de Henrik har møtt er Maud bonde over, mens Kimiya står relativt jevnt. Hun er god på å spille remis, og det kan det bli her også. Jonas ser jeg ikke ved bordet, så jeg vet ikke hvordan det har gått.

kl. 1615: Det var som faen. Henrik har vunnet en bonde. Litt uklart om det var en bukk eller ikke, muligens mistet Erlend forsvaret på den da de byttet et av tårnene. Jeg har lagt ut et bilde av stillingen, så får dere vurdere sjæl.

Kl. 1630: Erlend har 17 minutter igjen, Henrik 37 minutter.

Kl. 1643: Nå har jeg fått tillatelse til å sitte med PC på spillesalen, så nå går det raskere å oppdatere. Tårnene er av brettet, og Erlend prøver å sperre inne kongen med løperparet. Henrik har spilt opp springeren fra a8 (han måtte dit ja, Tore) og truer en bonde. Målet er nok å få flyttet på en av hvits løpere. Henrik kan vel også true seg ut med kongen i h-linja med å gå på med bonden der.

Kl. 1650: Premieutdelingen har startet vegg-i-vegg. Mads ble nummer 12 i sin klasse, og som 17. rangert er det innenfor målsetningen. Resultatlisten bærer imidlertid preg av mange deltagere, kort tenketid og for få runder. Det er folk foran ham på resultatlisten han ville knust, og folk bak han ville blitt knust av.

B-klassen er ikke ferdigspilt, men Petter ser ut til å havne rundt forhåndsrangering, det vil si 20.plass, med en liten pluss i ratingen.

kl 1656: Erlend har gått ned med begge løperne på åttenderaden for å true bonderekka bakfra. Henrik har greit forsvar på alt og prøver nå å få byttet av løper mot løper. Det vil nok ikke hvit, men likevel begynner det å se mer lovende ut, for Henrik har en fribonde i d-linja som kan bli vond for Erlend på sikt. Henrik har også klart bedre tid.

Kl. 1705: Henrik 20 minutter - Erlend 7 minutter

Arild har tatt dette bildet
http://barnogungdom.ksk.no/#!album-95-10Erlend plukket c-bonden, Henrik kvitterte med å ta randbonden. D-bonden er fortsatt en fribonde, men det blir litt av en jobb å manøvrere den fram angrepet av et løperpar. Hadde Henrik greid å bytte av den ene, har han kongen sin mye nærmere til å hjelpe seg. Men straks han kommer ut med den, kan det bli mye sjakking med to løpere på brettet.

kl. 1730: Det ble remis på Henrik. Han greide ikke å få fram fribonden med et løperpar rundt ørene. Da spørs det om det blir tredjeplass, på dårligere kvalitet enn Sigve.

KL 1735: Maud vant nettopp, og det kommer nok også Kimiya til å gjøre. Hun er kvalitet under, men har tre fribønder. Vet ikke om det vil gjøre noen forskjell, Tore?