NM for klubblag 2015

NM for klubblag 2015

.

Vi følger laget til Kristiansund i NM for klubblag i Haugesund 12.-14. juni 2015

Runde 6 søndag kl. 1230

RunderOpprettet av Tore sø., juni 14, 2015 12:31:12
Siste og sjette runde i NM for klubblag starter klokka 1230.

Sevland 3 - Kristiansund
Håvard Myge (-) - Henrik Øie Løbersli (2007) 0-1
Jøran Kvilhaugsvik (947) - Mads Wollan Myhre (1448) 0-1
Atle Smelvær (928) - Petter Andreas Wadstensvik (1400) 0-1
Knut Bævre (978) - Iver Halse (1265) 0-1

Vi satser på en stor seier her. Noen av spillerne til Sevland 3 har gjort noen gode enkeltresultater i dette mesterskapet. Atle Smelvær har spilt remis mot Tromsøs Gunnar Lund og slo en 1200-spiller i forrige runde. De har også høy FIDE-rating, så vi er litt usikre på hvor gode de egentlig er.

Oppdatert kl. 1236: Det ble italiensk åpning på Iver og engelsk åpning på Mads.

Oppdatert kl. 1244: Henrik forsøkte seg med prøyssisk forsvar, men det ble straks overgang til ungarsk eller firspringer eller italiensk. Det ser ikke ut til at dette skal bli noe problem for Henrik.
Petter spilte siciliansk, og motstanderen svarte med en anti-sicilianer. Petter stiller seg opp med fianchetto på kongefløya.
Foreløpig, veldig tidlig da, ser det ut til at det er Petters motstander som kan bli tøffest. Han har også gjort det best denne helga.

Oppdatert kl. 1259: Henrik har allerede vunnet bonde, og de er ikke ut av åpninga ennå. Ingen av dem har rokert. Det ser det også ut til at Petter har gjort. Motstanderen forsøkte en kombinasjon som gikk feil, og Petter bare tok en av bøndene. Det er riktignok en dobbeltbonde, men bonden han tok står på sentralt på e5 i sentrum. Mads spiller alltid på en annen måte, og der skjer det ikke noe før litt uti partiet. Men han har kommet fint i gang.
Ivers motstander hadde tydeligvis ikke sett den varianten som Iver spiller i italiensk. Det er den moderne måten å spille den på. I hvert fall fra 2009. Så Iver har kommet fint ut. Det ser ut til at begge kommer til å rokere langt.

Alle spillerne er mer fit for fight nå enn klokka åtte i morges. De har sovet og samlet krefter etter partiene i morgenrunden. Lunsj har vi spist, sjekket ut av hotellrommene og sjekket inn på flyene.

Oppdatert kl. 1309: Henrik står ikke bonde over. Motstanderen hadde et mellomtrekk som jeg ikke så i farten, så han fikk tilbake bonden. Men det ble byttet av to lette offiserer, og Henrik har kommet svært godt ut av det. Han har ei veldig god stilling med svart.
Mads har kontroll over hele sentrum og har bønder på fjerderaden fra b4 til d4. Petter har fremdeles bonden, og Iver står godt.

Oppdatert kl. 1324: Intet nytt å melde fra, æh, sørfronten?! Alle står godt fremdeles.
Oslo ser ut til å ha avgjort mesterskapet da de slo Vålerenga i går kveld og 1911 i dag tidlig. I sisterunden møter de SOSS, og det skal ikke være noe problem.

Oppdatert kl. 1335: Nå har Henrik vunnet bonde! Og han står godt attpå. Mads og motstanderen har lukket sentrum så nå angriper Mads dronningfløya med bøndene sine. Petters konge måtte gå helt i kroken på h8, da han måtte spille f5 for å dekke bonden han vant. Det ble da en åpen diagonal inn i kongestillinga hans. Men det er ikke fare for Petters konge, da det er fullt av offiserer rundt den. Iver og motstanderen er i en liten stand-off akkurat nå. Og siden det er Iver som er den beste spilleren, ligger det på hans skuldre å finne ei plan som kan føre til større fordel.

Oppdatert kl. 1348: Nå gafler Henrik til seg en springer. Og det er ingen mellomsjakker denne gangen som kan redde ham. Mads har fått etablert en sterk utpost på b6-feltet, og springeren hans trenger bare to trekk for å komme dit. Petters motstander forsøkte seg med et lite angrep på kongen til Petter, men Petter avverget det med et motangrep. Petter truet både matt på førsteraden og en løper, så motstanderens dronning måtte trekke seg tilbake for å dekke begge truslene. Petter fortsetter presset, og jeg glemte å sjekke om Petter faktisk vinner løperen. De spiller med dronning, løper og springer hver samt at Petter har en merbonde.
Iver har dekket opp truslene til motparten og nå kan han begynne å finne ei vinstplan.

Oppdatert kl. 1403: Den første vinsten i matchen kom ved Henrik. Motstanderen forsøkte seg med et lite mattangrep, men da Henrik avverget det, ga han opp.
Mads har fått springeren på utposten sin, og han "skviser motstanderen" i følge Henrik. Men det kommer til å ta tid. Petter står til vinst. Det var den andre varianten som motstanderen ikke spilte der Petter hadde vunnet løperen. I den varianten de spilte, ble løperen hans byttet av mot Petters springer. Iver har også fått byttet av en springer. Der er det bare byttet av tre lette offiserer hver og ingen bønder.

Oppdatert kl. 1417: Petter har vunnet enda en bonde, og vinner enkelt nå. Mads forsøker å skape noe spill på kongefløya, og Iver har fått sentralisert dronninga si.

Oppdatert kl. 1425: Mads har vunnet en bonde. Det var h-bonden til motstanderen og han har attpå en dobbeltbonde i f-linja, slik at h-bonden er en fribonde. Mads skaper litt trusler og kaos foran kongestillinga til motstanderen med dronninga og en springer, og det gjør nok at dette kan gå raskere enn det vi trodde i sted. Ellers ikke noe nytt å melde om de to andre.

Oppdatert kl. 1432: Iver har vunnet dronninga! Han satte opp ei binding på bonden foran kongen, og da motstanderen ikke så det, fikk Iver gaflet til seg dronninga hans smiley
Petter har fått enda en bonde og har nå tre sammenhengende fribønder.

Oppdatert kl. 1439: Iver satte motstanderen sjakk matt! Og Petters motstander ga opp.
Mads har byttet av dronningene, så der kommer det til å ta tid.

Oppdatert kl. 1448: Mads fikk remistilbud av motstanderen da han (motstanderen) hadde 6 minutter igjen og 6 trekk til tidskontrollen og bonde under. Det er vel ikke nødvendig å si at Mads ikke tok imot tilbudet, og det uten å spørre lagkapteinen.

Oppdatert kl. 1503: Begge tårnene er byttet av i partiet til Mads. Nå har de bare løper og springer hver. Det gjør det lettere for Mads å utnytte sin bondemajoritet og den utposten han har.

Oppdatert kl. 1527: Mads kom gjennom på kongefløya med kongen, og med fribonden sin i h-linja ga motstanderen opp da han ikke kunne stoppe den fra å gå inn til dronning uten å gi løperen sin.
Da ble det 4-0 i denne matchen!


  • Kommentarer(6)//2015nmklubblag.ksk.no/#post9