NM for klubblag 2015

NM for klubblag 2015

.

Vi følger laget til Kristiansund i NM for klubblag i Haugesund 12.-14. juni 2015

Runde 4 lørdag kl. 18

RunderOpprettet av Tore lø., juni 13, 2015 18:05:23
4. runde spilles lørdag kveld.
Kristiansund - Tromsø 2 LP
Henrik Øie Løbersli (2007 - Tor Fredrik Kaasen (2010) 1/2-1/2
Mads Wollan Myhre (1448) - Gunnar Lund (1592) 1/2-1/2
Petter Andreas Wadstensvik (1400) - Mads Vestby-Ellingsen (1598) 1/2-1/2
Iver Halse (1265) - Benjamin Halvorsen (1445) 0-1

Vi har hvit på første- og tredjebordet (Henrik og Petter) og Iver og Mads har de svarte brikkene i dette oppgjøret.

Lilleputtene til Tromsø er ratingfavoritter i dette oppgjøret. Dette er kameratene til vår Mads, og han kjenner dem alle. Men det var ikke noe til hjelp den halvtimen vi hadde til rådighet da vi skulle preppe åpningene mot dem. For Mads har ikke spilt langsjakk mot så mange av dem, men heller sosial lynsjakk.

Petter skulle velge enten 1. f4 eller 1. b4 og gikk for det siste. Iver spiller slavisk forsvar.

Oppdatert kl. 1825: Henrik spiller mot grünfeldindisk. Henrik spilte Tc1 i 7. trekket. Mads møter Tarraschvarianten i fransk forsvar (3.Sd2). De har gjort 15 trekk, og begge to har brukt omtrent like lang tid. Mads har fått spilt f6 allerede og brutt opp sentrumsbøndene til Gunnar. Iver åpnet med slavisk forsvar, men nå har de kommet inn i fransk forsvar. Iver har ikke tenkt å bryte opp med f6, men spilte heller g6 for å fianchettere løperen til g7. Det er vel ikke riktig plan? Petter spiller sin vanlige Sokolskijs åpning, og Petter har bare brukt 2 minutter hittil, mens motstanderen har brukt 20. Petter er inne i sine velkjente åpningstrekk ennå.

Oppdatert kl. 1829: Pausen mellom rundene ble brukt forskjellig, og det er forskjellige måter å slappe av på. Henrik og Mads gikk på butikken og kjøpte seg skillingsboller som de spiste på hotellrommet. Iver og Petter satt og spilte Civilisation på pc-ene sine.

Oppdatert kl. 1845: På førstebordet står Henrik rimelig greit. Han har ikke fått rokert, men han har løperparet. Mads og Gunnar spiller begge to litt raskt nå. Kanskje begge to er slitne og ikke har ork til å tenke. Trekkene har gått raskt unna i kompliserte stillinger. Mads hadde en hengende bonde på e6, men etter avbytte av springere på e5, slo Gunnar igjen med bonde, og nå er det han som har en hengende bonde på c3. Mads derimot har en løper som har veldig liten aksjonsradius, mens Gunnar sin har litt flere felter å gå til, men virkeområdet dens er bare litt større. Enten blir dette remis, eller en av dem gjør en feil.
Petter har nå brukt 4 minutter mens motstanderen har brukt over 40 minutter. Petter er fremdeles i åpninga si. Iver lurte både meg og motstanderen med g6-trekket sitt. Jeg tenkte at han skulle ha ut løperen sin til g7 og rokere kort, men det skjedde ikke. g6 kan ha vært et trekk for å hindre et springeroffer på e6, men uansett rokerte Iver langt i det neste trekket. Og han har brukt de to neste trekkene etter det på å flytte kongen sin enda lenger inn til b8 og tårnet til c8.

Iver var litt deppa etter vinsten i forrige runde, fordi han bukket kvalitet. Han mener at han hadde griseflaks som vant partiet. Men slike svindelforsøk som det Iver fikk til, kommer ikke av seg sjøl. Det var Iver som spilte slik at det var lett for henne å gjøre feil.
Dette partiet viser igjen at Iver spiller godt, og han er i form, uansett hva han sier sjøl. :-)

Brede spiller ikke for Vålerenga i denne runden hvor det er toppmøte mellom Vålerenga og Oslo.

Oppdatert kl. 1900: Hverken Mads eller Gunnar gjorde noen grove feil, og de ble derfor enige om remis!

Oppdatert kl. 1929: Henrik og Tor Fredrik har tatt remis.
Iver har tapt.
Jeg så feil i store deler av partiet til Iver. Det var ikke åpninga slavisk forsvar, men Caro-Kann, og det er jo en vesensforskjell. Da er det ikke så rart at det ble overgang til fransk. g6-trekket var ikke så lurt, og det var for å dekke opp et offer på e6. Men det ødela stillinga til Iver på kongefløya, og da han rokerte langt, mistet han forsvaret av f7-bonden. Den fikk Benjamin tatt, og han kom inn på sjuenderaden og vant partiet.

Oppdatert kl. 1933: Stillinga til Petter er god. Han står ørlite grann bedre, da han har bedre tårn. De har byttet av to lette offiserer og to bønder. Petter har bare brukt 16 minutter på de første 20 trekkene, mens Tromsøs Mads har bare 14 minutter igjen til tidskontrollen ved 40 trekk.

Oppdatert kl. 1955: Petter er den eneste igjen av våre, og han står nå godt igjen. De har byttet av et tårn og en lett offiser. Tromsøs Mads har 4 minutter på 8 trekk, og de siste fire trekkene har Petter fått ei god stilling etter at han for et par trekk siden sto litt dårligere.

Oppdatert kl. 2012: Petter har nettopp tilbudt remis, men det ble avslått. De er i tårnsluttspill, der Mads har to bønder på dronningfløya mot Petters ene. Petter har imidlertid fire mot tre bønder på kongefløya. Nå har begge to fått sentralisert kongene sine, så den potensielle fribonden til svart på dronningfløya skal ikke være noe problem med å stoppe. Og da kan Petters bondemajoritet på motsatt fløy få en innvirkning.
Men som Arild skriver i en kommentar, er guttene fra Tromsø vanligvis veldig gode i sluttspill, og de er flinke til å file og file for å få fram svakheter i motstanderens stilling. Slik feinschmeckerspill er ikke Petters force. Så vi er litt bekymret her vi sitter utafor spillesalen.

Oppdatert kl. 2032: Nå er alle bøndene på dronningfløya byttet av, og Petter har to på kongefløya, en h-og en e-bonde, mens Mads har tre sammenhengende bønder h-f. Men det ser remisaktig ut, for Petter kan sjakke og sjakke kongen, og også true de tre bøndene på sjuenderaden.

Oppdatert kl. 2056: Det er sagt at de unge Tromsøguttene er gode i sluttspill, og det viser Mads i kveld. Petter har ikke vært nøyaktig nok, og nå taper han enda en bonde. e-bonden. Det blir vanskelig å holde dette partiet da. Men Mads har bare 3 minutter igjen, så det er litt håp for Petter, ennå.

Oppdatert kl. 2104: Det ble remis på Petter! O: Vi skjønner ikke hva som har skjedd, for vi så ikke de siste trekkene. Men det var tidsnøden som gjorde at Mads spilte veldig raskt, og da bukket han tilbake bøndene, og de kom ut i kliss remis-stilling. Det var kjekt :-)

Vi tapte matchen 1,5-2,5, men det ble jo en opptur helt på slutten, og det var jo artig.
Da er det middag for oss på laget som ikke har spist, og runden søndag starter allerede grytidlig klokka kvart over åtte.

  • Kommentarer(10)//2015nmklubblag.ksk.no/#post7