NM for klubblag 2015

NM for klubblag 2015

.

Vi følger laget til Kristiansund i NM for klubblag i Haugesund 12.-14. juni 2015

Runde 3 lørdag kl. 1330

RunderOpprettet av Tore lø., juni 13, 2015 13:14:08
Runde 3

Bergens 3 - Kad - Kristiansund
Mikael Takle (1412) - Henrik Øie Løbersli (2007) 0-1
Amalie Merkesvik (1188) - Mads Wollan Myhre (1448) 0-1
Jens Christian Opdahl (1073) - Petter Andreas Wadstensvik (1400) 1/2-1/2
Ingrid Jørdre Kvamme (1076) - Iver Halse (1265) 0-1

Vi har svart på første- og tredjebordet, og hvit på andre- og fjerdebordet.

Vi møter et lag der vi er favoritter på alle bord. Dette er kadettlaget til Bergens, og de kan selvsagt spille over ratingtallet sitt. Dette laget møtte Oslo Schakselskaps førstelag i førsterunden fredag kveld.

Oppdatert kl. 1336: Runden ble startet akkurat på tida. Det ble prøyssisk åpning på Henrik, og Mikael spiller Ld3-varianten som vel er den eneste som spilles nå for tida. Henrik kan den ut og inn, og har hatt flere treninger med Axel med den varianten.
Mads spiller engelsk åpning mot Amalie, og Petter spiller italiensk parti mot Jens Christian. Iver møtte siciliansk og da valgte han å gå inn i varianten som heter Grand Prix-grepet, og det gjør han hver gang.
Da har alle kommet ut i kjente og kjære åpninger.

Oppdatert kl. 1400: Alle har kommet fint ut i midtspillet. Litt usikker på Henriks stilling, men ellers ser det fint ut. Petter har fått byttet av løperparene.

Oppdatert kl. 1415: Det er litt bekymringsfullt at Henrik har tenkt i 15 minutter på et trekk i åpninga. Han måtte flytte dronninga for å dekke en bonde. Det er litt deja vu fra partiet i formiddag, men jeg ser ikke at Takle truer noe spesielt.
Ellers ingen endringer hos de andre tre.

Oppdatert kl. 1425: Mads har bare brukt 6 minutter på 11 trekk, mens Amalie har brukt over 40 minutter. Nå kjenner jo Mads åpninga og stillingstypen veldig godt, og det er naturlig at han spiller raskt. Bare han omstiller seg når han må ta de vanskelige valgene i midtspillet. Petter skal vel vente ut motstanderen, ser det ut til. Og Iver har fått en stor terrengfordel på kongefløya, men han har ikke rokert ennå.

Oppdatert kl. 1432: Trekket til Henrik må ha vært godt, for Mikael Takle har tenkt på det nå i over 20 minutter.

Oppdatert kl. 1448: Nye bilder fra i dag, lagt ut her...

Oppdatert kl. 1457: Ingen fare med Mads. Han brukte 8 minutter på de tre trekkene 11, 12 og 13, så han har omstilt seg. :-) Og han har god kontroll over sentrum og også terrengfordelen. Iver har satt i gang et angrep på kongestillinga til motstanderen. Iver har bonde på g6 og truer med å slå inn på h7. Men Iver har ikke rokert, så tårnet på a1 er ikke kommet med i spillet ennå. Petter har ei grei stilling, selv om det nok er hvit som står littegrann bedre. Hvit truer med å få en fribonde på dronningfløya, og det må Petter passe på. Henrik har nå fått ut offiserene sine, og når han snart rokerer, er alle med. Da har han et stort utviklingsforsprang på motstanderen. Så Henrik står godt nå.

Oppdatert kl. 1505: Henrik har fått rokert, og har også terrengfordelen. Men han ga jo bort bonden i åpninga slik man gjør i prøyssisk, og han skal bruke det initiativet han har fått til å kjøre over motstanderen. Det er i hvert fall plana. :-)
Jeg liker ikke helt stillinga til Iver. Han burde nok ha rokert før han gikk så kraftig til angrep. Kongen hans er veldig åpen nå, men hvis han har tid til å rokere langt, så ser jeg mer lyst på stillinga.

Oppdatert kl. 1515: Iver står godt nå. Han har fått rokert langt, og kongen hans er i sikkerhet. Motstanderens konge har ingen egne bønder foran seg, men derimot en av Ivers bønder. Iver vinner også bonde nå. Amalie som spiller mot Mads har bare 9 minutter igjen på de resterende 18 trekkene før tidskontrollen ved 40 trekk. Petter sliter med å komme gjennom forsvaret til motstanderen. Henrik står fremdeles like godt.

Oppdatert kl, 1530: Motstanderen til Henrik har nå også kommet ut med de fleste av sine offiserer, og Henrik må finne ut hvordan han skal bruke initiativet og terrengfordelen før den materielle fordelen til motstanderen gjør seg gjeldende. Mads står godt, og Amalie har nå 6 minutter igjen på 12 trekk. De har byttet av tårnene. Petter har fått avklart litt av situasjonen på dronningfløya med den lille bondestormen. Nå liker jeg stillinga til Petter mye bedre! Og Iver har full kontroll. Han har ikke tatt bonden ennå, men det gjør han når det passer ham.

Oppdatert kl. 1538: Mads har vunnet! Amalie ga opp to trekk før sjakk matt. Hun forsøkte seg med et evig sjakk-triks, men Mads gikk ikke på den. Henrik står bra, og Petter står fint, selv om motstanderen har en fribonde på c5. Iver bare øker presset på motstanderen sin.

Oppdatert kl. 1550: Jeg vet ikke hva som har skjedd i partiet til Iver, men han står kvalitet under. Iver har dronning, tårn og springer mot dronning og to tårn. Ivers konge blokkerer Ingrids fribonde i d-linja. Dette ser ikke bra ut. Og Petter sliter også med at Jens Christian har en fribonde som han må passe på. Henrik står bare bedre og bedre.

Oppdatert kl. 1600: Det er en som er i form denne helga, og det er Iver! Alt lykkes. Han lurte motstanderen, og hun ga nettopp bort det ene tårnet sitt. Nå truer også Iver matt, og når Ingrid går tom for sjakker mot Ivers konge, kan hun bare gi opp. Petter har byttet av dronningene, og de spiller sluttspill med et tårn og to springere hver. Jens Christian har en fribonde, og Petter må få kongen sin ut på brettet. Henrik vil vel slite seg til en seier, tror vi.

Oppdatert kl. 1603: Iver har vunnet!

Oppdatert kl. 1617: 4 minutter igjen på 11 trekk har Henrik fram til tidskontrollen. Tida har nok Henrik kontroll på, men han greier ikke komme gjennom forsvaret til Mikael. Petter sliter også litt med å finne en vinst.
For dem som er interessert i Bredes parti, står han bonde under mot Sondre Merkesvik fra Bergens, og jeg ser ikke at Brede har kompensasjon for bonden. Det er heller Sondre som har fordel. Det ser ut til at Brede har ofret h-bonden tidligere.

Oppdatert kl. 1630: Henrik har vunnet! Han fikk til et massivt angrep på kongestillinga til Mikael, og da han også fikk slått på f3 med løperen sin, kunne Mikael bare gi opp, og det gjorde han.
Petters stilling ser ut til å være litt remisaktig.

Oppdatert kl. 1647: Petter har fått byttet av tårnet og en springer, og er nå i springersluttspill med en springer hver og fem bønder. Jens Christian har en fribonde som Petters konge passer på. Endelig har kongen blitt aktiv! Ulempen til Jens Christian er at han har bare igjen 4 minutter på hele partiet, mens Petter har 47 minutter. Selv om sluttspillet nok er remis ved korrekt spill, så øker sjansene for Petterseier med tida til motstanderen.

Oppdatert kl. 1700: Det ble remis på Petter og Jens Christian. Jens Christian hadde bare 1 minutt og 6 seksunder igjen på klokka da han tilbød remis. Stillinga var ikke mulig å vinne for Petter. Han kom faktisk til å miste en bonde og stå med to bønder mot tre og springer hver. Og stillinga var remis, og da var det greit å ta remis. :-)
Dermed vant vi matchen 3,5-0,5, og vi kan slappe av en time før neste runde starter klokka 18.

  • Kommentarer(10)//2015nmklubblag.ksk.no/#post6