NM for klubblag 2015

NM for klubblag 2015

.

Vi følger laget til Kristiansund i NM for klubblag i Haugesund 12.-14. juni 2015

Runde 1 fredag kl. 19

RunderOpprettet av Tore fr., juni 12, 2015 19:04:01
Runde 1
Sevland 5 - Kristiansund
Stian Andersen (666) - Henrik Øie Løbersli (2007) 0-1
Tobias Kvilhaugsvik (617) - Mads Wollan Myhre (1448) 0-1
Johannes T. Rosberg (514) - Petter Andreas Wadstensvik (1400) 0-1
Magnus Mannes - (-) Iver Halse (1265) 0-1

Kristiansund har svart på første- og tredjebordet, og vi har hvit på andre- og fjerdebordet.
Ettermiddagen har gått med til diverse rolige aktiviteter. Henrik har vært i styrkerommet. (Det er ikke så godt utstyrt som treningsrommet på Norges Toppidrettsgymnas...) Petter og Tore har spilt utesjakk med store brikker, og Petter vant begge gangene. Mads har slappet av, og sov i ettermiddag.
Nå rett før rundestart svarer ikke Henrik og Mads som bor på rom sammen. Vi håper at de er våkne og ikke ligger og sover. Telefonene er selvsagt slått av, men det har ikke hjulpet å banke på døra. Så vi håper at de er i nærheten et sted.
Iver har også slappet av på rommet hele tida med litt pc og fotball på tv-en.

Oppdatert kl. 1905: Henrik og Mads lå og sov. Det var først da Tore sparket kraftig på døra at de våknet. I farten glemte vi at det finnes egne telefoner på hotellrommene...
Runden startet akkurat nå, og Mads og Henrik forsøker å gni søvnen ut av øynene. Mads kom ned heisen med ei boks cola i hver hand :-)

Oppdatert kl. 1913: Henrik har åpnet med Kanvarianten i siciliansk, Mads med engelsk åpning, Petter med italiensk forsvar og det kan han for det pleier han å spille mot Iver, og nettopp Iver har fått opp sin kjente italienske åpning!
Alt er som det pleier, altså.

Det kjekke med NM for klubblag er at i de første rundene kan hvem som helst møte en av toppene i norsk sjakk. GM Jon Ludvig Hammer spiller mot Mikael Takle, en ung kadettspiller fra Bergen med 1412 i rating. Norgesmester Frode Olav Olsen Urkedal spiller mot lilleputtlaget til Sandnes.
Det er herlig!

Oppdatert kl. 1919: Har tatt noen bilder og lagt ut her...

Oppdatert kl. 1929: Petter har fått åpnet kongestillinga til motstanderen. Se stillinga her... Henrik har kommet greit ut. Mads bytter av offiserene, mens det er lukket stilling i Ivers parti.

Oppdatert kl. 1940: Rogers tipping i kommentarene nedenfor kan slå til. Petter har vunnet dronning mot tårn og løper. Petter har dronning og tårn, mens motstanderen har to tårn og løper.
Iver har nettopp vunnet en bonde, mens Mads har tapt en. Mads har imidlertid løperparet og hvis vi regner materiell på samme måten som Axel gjør det, så teller løperparet 7 poeng, og da står Mads materielt likt. Mads har brukt mer tid enn motstanderen sin, og det er et positivt tegn.
Henriks motstander rokerte langt, og det var nok ikke bra. Henrik står bra nå.
Kanskje alle partiene er ferdige før 2015?

Oppdatert kl. 1951: For ett minutt siden satte Petter motstanderen sin sjakk matt! Nå skal de analysere partiet.
Iver safet. Han kunne ha tatt en løper, men da hadde motstanderen fått noen bønder på kongefløya. Iver rokerte i stedet, men han står fremdeles veldig bra. Mads har fått spill på løperne sine, og har vel fått tilbake bonden nå, mot å bytte en av løperne på motstanderens hest.

Oppdatert kl. 1955: Mads har vunnet en løper og står nå med løper over i tårnsluttspillet. Han vinner også noen bønder, og dette vinner Mads greit.
Iver har vunnet enda en bonde. Han har litt dårlig utvikling, men dette går veien også på fjerdebordet. På førstebordet til Henrik kan det nok ta litt lengre tid, men det er som det pleier i partiene til Henrik. Han er ikke den som vinner partiene sine så tidlig.

Oppdatert kl. 2001: Mads har vunnet! Det skjedde kl. 1959, Roger.

Oppdatert kl. 2012: Henriks motstander forsøker seg med et angrep på kongefløya uten at vi mister nattesøvnen av den grunn. Stillinga kan ses her...
Iver står fremdeles like godt med to bønder over. Nå er dronninga av brettet, og stillinga finnes her...

Oppdatert kl. 2022: Iver sitter nå og tenker på om han skal ta enda en bonde, og få fire sammenhengende fribønder på dronningfløya, eller om han skal forsøke seg med et lite svindeltriks som ender partiet på noen få trekk hvis motstanderen går med på det. Men da må han nok gi to av de fire bøndene.

Oppdatert kl. 2029: Iver forsøkte seg ikke på den svindelen jeg tenkte på, men nå en 6-7 trekk etter, vant han løperen til motstanderen, og står nå enkelt til vinst.

Oppdatert kl. 2040: Da har Henrik og Iver vunnet. Henrik spiddet et tårn og vant det, og da ga motstanderen opp. Iver vant enkelt sluttspillet.
Da ble det 4-0 seier som vi forventet. :-)

Oppdatert kl. 2050: Brede står godt på Vålerengas fjerdebord mot 1200-spilleren. Det samme gjør resten av laget. Det som er litt imponerende er at alle toppspillerne viser stor respekt for motstanderne sine, uansett om de har over 1000 ratingpoeng mindre. Jon Ludvig Hammer står selvsagt til vinst, men han spiller fremdeles. Det gjør også hele Vålerengalaget og også 1911.

Men da spiser vi middag klokka 21, og vi avslutter bloggoppdateringa for i kveld. Kommentarene vil vi selvsagt lese og svare på.
I morgen starter andrerunden allerede klokka 9, og vi får i kveld vite hvilket av topplagene vi skal møte da.

  • Kommentarer(8)//2015nmklubblag.ksk.no/#post4