Landsturneringa i Oslo 2015

Landsturneringa i Oslo 2015

.

Vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i Landsturneringa/Norgesmesterskapet i sjakk som spilles i Oslo 4.-11. juli 2015.
Vi kommer også til å ha et øye med de andre spillerne fra Møre og Romsdal; fra klubbene Molde og Aalesunds.

Runde 1 lørdag kl. 1600

RunderOpprettet av Tore lø., juli 04, 2015 15:49:17
Landsturneringa startet med en åpningsseremoni kl. 1530 og førsterunden starter klokka 1600.

Rundeoppsettet er ikke oppdatert på nett, men alle våre har kommet.

Junior
Bjørn Robert Løvoll Unhjem, Molde (1361) - Henrik Øie Løbersli (2007) 1/2-1/2
Kadett
Petter Andreas Wadstensvik (1400) - Ingrid Andrea Greibrokk, Alta (1649) 1/2-1/2
Lilleputt
Mads Wollan Myhre (1448) - Brage Myran, Trondheim (883) 1-0
Klasse 1
Vegard Simensen (1729) - Runar Mathisen, Nordstrand (1863) 1/2-1/2
Klasse 2
Tore Kallset (1645) - Per Chr. Ødegaard, Trondheim (1546) 1/2-1/2
Olav Hjortås, 1911 (1512) - Eirik Viken Kallset (1635) 0-1
Audun Hoem (1538) - Oddbjørn Christiansen, Tønsberg (1643) 0-1
Klasse 3
Kirill Fedchuk, Tromsø (1380) - Øyvind Hoem Vaseng (1266) 1/2-1/2
Iver Halse (1265) - Morgan Henriksen, Hamar (1374) 0-1
Klasse 4
Tormund Blikra Vea, Stavanger (1187) - Morten Smenes Frost (1028) 1-0
Klasse 5
Erik Opseth, Elverum (622) - Arild Myhre (928) 1/2-1/2
Sverre Hoem (891) - Sissel Engevik, Strømmen (-) 1-0
Eli Marit Ødegaard (779) - Dawan Wilairam, Gjøvik (-) 1-0

Oppdatert kl. 1624
Mads spiller engelsk åpning som vanlig. Petter spiller mot dragevarianten i siciliansk men han kan rokere til begge sider. Henrik og Bjørn Robert spiller dronningindisk.
Vegard spiller engelsk åpning slik han har lært seg av Anders de siste ukene. Men motstanderen spiller en variant som Vegard ikke har lært seg.
Eirik spiller Winavervarianten i fransk og han har allerede byttet av løperen mot springeren på c3. Audun spiller katalansk åpning og Tore har åpnet med dronninggambit men der han har spilt e3 mens løperen fremdeles er inne på c1.
Iver spiller Grand Prixangrepet som han alltid gjør når motstanderen åpner med siciliansk forsvar. Øyvind spiller mot engelsk åpning og Morten spiller Grünfeldindisk. Arild har vunnet bonde i ei kongebondeåpning. Sverre spiller mot Steinitzforsvaret i spansk, og også Eli Marit valgte å åpne med spansk åpning og hun står like så godt som Sverre.

Oppdatert kl. 1638
Det har ikke skjedd noe særlig i partiene med unntak av to. Morten har gitt bort d5-bonden sin og står bonde under. Eli Marit kommer til å vinne en bonde, og da får hun to sammenhengende fribønder på kongefløya. Så det vinner Eli Marit.

Oppdatert kl. 1640
Jeg har lagt ut noen bilder fra i dag her...

Oppdatert kl. 1642 Turneringsleder Otto Milvang forklarer at de får ikke oppdatert Turneringsservice, så da må dere få oppdateringer her :-)

Oppdatert kl. 1657 Det har fremdeles ikke skjedd noe særlig. Morten har litt kompensasjon for bonden han står under. Eli Marit vinner nå en offiser, og hvis motstanderen er litt uforsiktig hele dronninga hennes i stedet.
Bjørn Robert har gjort et trekk og glemt å trykke på klokka. Henrik så ikke at han gjorde trekket, så han går rundt i salen og ser på andre partier. Det gjør også Bjørn Robert siden han tror at det er Henrik si tid som går...

Oppdatert kl. 1712 Stian Kosbergs (Molde) motstander kom ikke ved starten. Stian gikk bare rundt og kikket på de andre brettene. Men da Stian forventet å vinne på tid, kom hun akkurat da en-timesfristen holdt på å gå ut. Så nå blir det også spill på Stian.
Mads står godt og har et fint initiativ. Petter står ikke særlig godt. Henrik og Bjørn Robert har begynt å spille igjen... :-)
Eli Marit truer nå sjakk matt i et trekk, og for å unngå det må nok motstanderen ofre dronninga si. Så dette vinner Eli Marit. Sverre og Arild står godt. Arild har fremdeles bonden han vant i andre eller tredje trekket.
Morten har vunnet tilbake bonden sin, men motstanderen kan ta den med en gang hvis han vil/eller tør. Øyvind og Audun står littegrann passivt. Det er verre at Audun gjør det siden han har hvit. At Øyvind med svart står litt trangt er bare normalt.
Iver, Tore og Eirik står alle helt greit. Vegard og motstanderen har bare gjort 9 trekk hver, og de bruker minst 5 minutter hver på et av trekkene sine. Det kan vel bli tidsnød i det partiet.

Oppdatert kl. 1732 Eli Marit har vunnet! Det ble det første poenget i denne Landsturneringa.
Audun har begynt å få sving på brikkene sine. Tore står også godt og det samme gjør Eirik. Iver har satt i gang et angrep på kongefløya med bøndene sine. Petter er under press, og Mads har vunnet bonde.

Oppdatert kl. 1750 Det går bra med klasse 5-spillerne våre. Sverre vinner nå en kvalitet og vil da stå tårn over. Arild har vunnet enda en bonde og står nå med 8 bønder mot 6. Mads vinner nok enda en bonde. Petter vil vel tape en bonde men da blir det tårnsluttspill og det kan reddes.
Henrik og Bjørn Robert har like mange bønder hver, men Henrik har to sammenhengende fribønder på dronningfløya, og dette er enkel vinst for ham. Morten har beholdt bonden sin, men motstanderen har til gjengjeld fått en fribonde. De er nå i dronning- og tårnsluttspill. Iver presser på og i partiet til Øyvind skjer det lite.
Tore står bedre og bedre. Stillinga til Audun er jeg usikker på, så den er nok uklar. Eirik har et godt press nå. Vegard har ikke gjort ferdig utviklinga si, og springeren på g1 står fremdeles inne. Nå har motstanderen kontroll i sentrum, og truer tårnet til Vegard på h1. Vegard kan nok tape bonde på dette.

Oppdatert kl. 1810 Arild taper kvalitet nå. Dronninga hans har blitt spiddet og det står et tårn bakom i diagonalen. Sverre står fortsatt tårn over. Morten spiller med to tårn mot dronning, men Morten har bonde under.

Oppdatert kl. 1813 Vegard har ikke mistet bonde, og har nå kontroll på stillinga si.

Oppdatert kl. 1815 Mads er i tårnsluttspill med bonde over og har fribonde på sjetteraden. Petter er også i tårnsluttspillet. Han har bonde under men det kan gå greit i tårnsluttspillet.

Oppdatert kl. 1835 Mads har vunnet! Morten er også ferdig, men vi vet ikke hvordan det har gått. Tror nok at han har tapt, for fribonden til motstanderen var sterk i kombinasjon med dronninga. Arild står nå løper over! Sverre har fremdeles tårn over. Øyvind er nå i sluttspill med to tårn hver. Øyvind har løper og motstanderen springer og de har 7 bønder igjen, hver. Men det er Øyvind som har den mest aktive stillinga. Ivers angrep er godt i gang, og han presser motstanderen godt nå!
Tore står helt likt med Per Chr. fra Trondheim. De har like mange brikker igjen, og det er absolutt ingen ubalanse i stillinga. Ser remisaktig ut, men det er mye spill i stillinga igjen. Jeg skjønner ikke helt at Eirik har deplassert dronninga si på a6. Motstanderens angrep på kongestillinga har foreløpig ikke ført til noe, men han har fått åpnet f-linja uten at det er umiddelbar fare for Eirik.
Vegard er også i sluttspill med dronning og to tårn hver. Helt grei stilling for begge to. Henrik har fremdeles de to fribøndene sine, og Petter er nå i tårnsluttspill der de har bøndene på samme side. Petter har tre bønder og Ingrid Andrea har fire. Jeg stoler ikke helt på Petters sluttspillegenskaper mot Ingrid Andrea, men i utgangspunktet skal remis være en helt grei utgang på partiet.

Oppdatert kl. 1855 Morten tapte ja. Sluttspillet ble for vanskelig å holde. Tore har tatt remis. Audun står løper under men han har to bønder for den. Eirik har fått plassert dronninga si i sentrum, endelig. Der kontrollerer den brettet, og f-linja har blitt lukket. Så det ser bedre ut for Eirik.
Henrik vinner nå springeren til Bjørn Robert. Arild har fremdeles løper over og Sverre tårn over. Ivers angrep bare fortsetter og Øyvinds kontroll er like god som forrige gang.

Oppdatert kl. 1912 Henrik og Bjørn Robert har spilt remis. Bjørn Robert fant et forsvarstrekk som gjorde at Henrik måtte ta remis.
Petter må spille sitt beste spill for å greie remis i tårnsluttspillet. Vegard sliter litt og det ser ut til at han kan miste bonde. Audun har fått en ekstra bonde og har nå tre bønder for løperen. Og Audun får også byttet av dronningene, og da er det ikke farlig med mattangrep på kongen hans. Eirik står tårn over, og kommer til å vinne.
Ivers angrep fortsetter, og Øyvind har fått et hull i stillinga til motstanderen han kan jobbe med. Arild har tatt alle bøndene på kongefløya til motstanderen, men til gjengjeld har han to sammenhengende bønder på dronningfløya og en aktiv konge. Arild har fremdeles løper over. Og Sverre tårn over.

Oppdatert kl. 1933 Iver har tapt. Han bukket en springer. I angrepet glemte han at g-bonden var bundet av tårnet til motstanderen og da Iver plasserte springeren sin på f6, var det bare for motstanderen å ta den. Synd.
Øyvind står ørlite grann bedre i tårnsluttspillet. Eirik vinner nå. Petter tilbød remis nå, men Ingrid Andrea bør spille noen trekk til, for Petter kan selvsagt gjøre feil.
Arild har også vinststilling nå, men han ga bort løperen sin i sted. Men med bonde på andreraden står han klart best.

Oppdatert kl. 1945 Vegard har spilt remis. Eirik har vunnet. Eirik mener at dronninga på a5 og a6 tidlig i partiet var tematisk, så dronninga sto der den skulle tidligere i partiet.

Oppdatert kl. 1947 Petter har spilt remis.

Oppdatert kl. 1957 Sverre har vunnet og Arild har tatt remis. Da er det bare Øyvind og Audun igjen. Øyvind står i remisstilling i tårnsluttspillet. Audun har fremdeles løper under, men han har to fribønder for den. Men dessverre har motstanderen også en randbonde, og det gjør at Audun står til tap.

Oppdatert kl. 2045 Audun tapte. Han kom i trekktvang i sluttspillet og det var tapt. Øyvind spiller fremdeles. Han forsøker å tvinge fram en tretrekker slik at det blir remis. Øyvinds motstander har en fribonde i h-linja, og det er nok farlig for Øyvind å spille på vinst. Han kan forsøke det, men da blir det et bonderace, og det kan Øyvind tape. Begge to sitter og regner og kalkulerer dette nå.

Oppdatert kl. 2106 Da ble det remis på Øyvind også. De spilte til det bare var to konger igjen på brettet. Og begge spilte på tilleggstida.

  • Kommentarer(3)//2015landsturneringa.ksk.no/#post4