2015 KM/Ålesund GP

2015 KM/Ålesund GP

.

Vi følger først og fremst spillerne fra Kristiansund i KM 2015/Ålesund Grand Prix.

6. runde søndag kl. 1300

RunderPosted by Tore Sun, March 15, 2015 13:03:39
Sisterunden starter klokka 1300. Arild har walk over.

6. runde

Marte Kyrkjebø, Stavanger (1686) - Vegard Simensen (1757)
Håkon Bentsen, Molde (1957) - Bjørn Benjaminsen (1277)
Petter A. Wadstensvik (1326) - Helge Storeide, Aalesunds (1611)
Jostein Sørhus, Bergens (1365) - Tore Kristiansen (1560)
Liam Jansson Rønnestad, Søråshøgda (755) - Iver Halse (1293)
Terje Lie, Bergens (1459) - Mads Wollan Myhre (1448)

Kl. 13.34: Alle ser ut til å ha kommet helskinnet ut av åpningen. Det er mange velkjente varianter i sisterunden, når det gjelder å berge et brukbart sluttresultt. Vegard spiller sin najdorf-sicilianer, Petter spiller Sokolsky, mens både Bjørn og Iver holder seg til caro-cann. Tore spiller dronninggambit, mens Mads utvider turneringsreportoiret sitt med å prøve seg på kongeindisk, som guttene skal ha fått en grundig innføring i av Anders.

Simonas og Abdullah har allerede tatt remis, og da er Simonas kretsmester. Av våre er det såvidt jeg kan se ingen som har særlig sannsynlige premiesjanser nå. Bjørn har en teoretisk mulighet til å bli beste spiller i ratinggruuppe 1250-1500, men da må han slå Håkon Bentsen.

Kl. 13.56: Materielt har det ikke skjedd stort. Terje Lie og Mads spiller veldig skarpt, der er det bare to lette og dronningene igjen. Mads er en bonde over, men det er en dobbeltbonde i B-linja, og det spørs om den vil være noe særlig verdt i praksis. Petter har som vanlig trøkk på dronningfløya med sin b-bonde-åpning, mens kontrasten er stor til Iver, som ikke har en eneste brikke foran sjette raden med svart. Der står det til gjengjeld seks av dem.

Kl. 14.10: Bjørn har ryddet kraftig i sentrumsbøndene til Håkon. Både c-, d- og e-bonden er borte, men Bjørn har måttet avgi en løper og bonde.

Mads har måttet bytte droning og har nå også en trippelbonde i b-linja. Han har fordel av løper framfor motstanderens springer når de er sluttspill på begge fløyer, men Terje har en fribonde mer, og Mads sin er passet godt på nå. Tror dette skal holde hardt for Mads.

Kl. 14.22: Bjørn står trangt, men tilsynelatendde solid med sort. Håkon har et sterkt løperpar, men det er vanskelig å finne vei mellom de syv bøndene. Petter hadde en dynamisk stilling, men nå har Storeide låst av dronningfløya for dagen.
Mads har brukt 3 minutter på 44 trekk, dvs 25 minutter medregnet tilleggstiden! De driver og filer med kongene, da bøndene ikke kan røres uten å gå tapt. Kanskje kan Mads holde remis.

Kl. 14.36: Både Petter og Iver er bonde over, og begge står godt! Iver må prøve å rydde litt med springeren slik at han får fram det som etter hvert kan bli en fribonde. Petter har en rad med bønder fra b6 via f2 til h2 og har den rette løperen innenfor.

Bjørn er tilbydd en løper av Håkon, men ansiktsuttrykket kan tyde på at det er en dårlig deal. Tar han den ikke, risikerer han imidlertid at det blir like ille. Han har tenkt lenge nå. Tore er bonde under, uten at jeg tror den slår ut på computeren.

Kl. 14.44: Bjørn har tapt. Han tok ikke i mot offeret, og da raknet stillingen.

Kl. 14.47: Iver har vunnet, mens Mads tapte. Det var nok ikke fysisk mulig å holde den stillingen.

Kl. 15.19: Tore har vunnet. Petter har fortsatt merbonden i d-linja, men det er ikke en fribonde. Han må også passe seg for en matt. Det er muligheter, men det kan være krevende å ta dette til vinst. Vegard har angrep mot seg, men jeg tror ikke det skal være farlig. Motstanderen har løperparet, ellers er det materielt likt.

Kl. 1533: Tore har lagt ut noen bilder fra i dag.
Simonas Zickus fra Molde har blitt kretsmester i Møre og Romsdal!

Kl. 15.47: Petter greide remis, og det er sterkt mot en 1600-spiller. Han fant et tårntrekk som gjorde at Storeide måtte bytte dronning, og etter det sto Petter mye bedre. Petter kunne frigjort en fribonde på sjetteraden, men det spørs om det var tid til å få den i mål med både løper og tårn på brettet. På den annen side hadde motstanderen bare få minutter igjen på klokka.

Vegard er bonde under nå. Begge har rundt 20 minutter igjen på klokka.

Kl. 1635: Vegard er i trøbbel nå. Marte har lite tid igjen, men med 30 sekunder tillegg for hvert trekk, skal det ikke være noe problem. De er i sluttspill med tårn hver, mens Marte har løperparet og Vegard har løper og springer. Men kongen til Vegard er innesperret på h8, og han må passe på at ikke tårnet matter ham på f8. Da kan Martes ekstra fribonde bli vanskelig å stoppe.
De to andre partiene som fortsatt spilles er på toppbordene. Det ser ut til at Thorstein Olsen slår Rafael, mens Håvard Ramstad har dronning mot to tårn i sluttspillet mot Erlend Kyrkjebø. Begge har en fribonde hver, og noen bønder hver på kongefløya.

Kl. 1711 Vegard har greid remis! Utrolig, men han gir ikke opp, og i dag tjente han et halvpoeng på det.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.