2015 KM/Ålesund GP

2015 KM/Ålesund GP

.

Vi følger først og fremst spillerne fra Kristiansund i KM 2015/Ålesund Grand Prix.

4. runde lørdag klokka 15

RunderPosted by Tore Sat, March 14, 2015 14:25:55
I denne runden kommer Bjørn tilbake igjen, og da går Arild inn igjen i turneringa, siden han er en oddetallsreserve.
Da blir det ikke noe blogging under runden, hvis ikke Arild eller Tore blir tidlig ferdig.

4. runden
Håvard Ramstad, Aalesunds (1872)- Vegard Simensen (1757)
Eirik Kyrkjebø, Stavanger (1484) - Mads Wollan Myhre (1448) 1-0
Tore Kristiansen (1560) - Iver Halse (1293) 1/2-1/2
Ola Torstein Endresen, Sortland (1352) - Bjørn Benjaminsen (1255) 1/2-1/2
Petter A. Wadstensvik (1326) - Kristian T Vike, Aalesunds (922) 1/2-1/2
Bjørn N Dybvik, Aalesunds (1246) - Arild Myhre (982) 1-0

Vegard spilte bra mot Håkon Bentsen i forrige runde, og han får nok en god motstander i denne runden. Håvard tapte for Simonas, men Vegard spiller nå så godt at vi ikke utelukker noenting. Mads og Bjørn møter jevngode motstandere, mens Petter Andreas og Arild er henholdsvis stor favoritt og underdog.
Vi får også et internoppgjør i denne runden mellom Tore og Iver. Tore er favoritt, men Iver har spilt bra i helga, og vi skal ikke utelukke noe som helst her heller.

Kl. 1845 Mads kom flott ut i fransk forsvar igjen. Men så trakk han offiserene sine litt tilbake og det så litt trangt ut. Mads fikk ikke rokert, men da Kyrkjebø ble litt for aktiv på dronningfløya, slo Mads tilbake og fikk veldig godt spill. Men siden Mads ikke rokerte, fikk Kyrkjebø muligheter til et motangrep, som gjorde at Mads måtte gi dronning, tårn og det som var og Mads ga opp. Fra sidelinja så det ut som et skikkelig hawaiiparti som svingte fra side til side.

Tore og Iver spilte remis. Det ble dronninggambit. Midtspillet varte i bare få trekk før de kom uti sluttspill, der Tore fikk en liten fordel. På et tidspunkt hadde nok Tore vinsten, men han så den ikke. Iver viste den til ham i analysene etterpå, for han trodde at varianten kom. Men det skulle i stedet kompliseres, og da ble det ei remisstilling. I den forsøkte Tore å vinne, men da mistet han fribonden sin, og plutselig var det Iver som hadde vinstmuligheter. Men med bare bønder og ei dronning hver, så det vanskelig ut for Iver å vinne og han tok evig sjakk. Turneringsleder Roar Nakken kommenterte det etterpå at gamlekara i Kristiansund nok hadde forsøkt å vinne den stillinga i flere timer før de hadde kastet inn håndkleet og tatt remis.

Arild tapte nok greit mot Bjørn Dybvik. Det så slik ut et par ganger underveis. Petter og Bjørn spilte remis, men mer vet vi ikke om partiene deres.
Vegard holder på å spille, og han gjorde noe rart i åpninga, slik at han kom svært på defensiven. Det kan være skummelt mot Håvard Ramstad som er flink til å angripe, men Vegard ser ut til å kunne greie seg.

Kl. 1850: Jeg har lagt til noen bilder fra i ettermiddag.

Kl. 1940: Vegard tapte. Han gjorde en feil som førte til at Håvard vant. Vegards åpning var en variant som er populær på toppnivå og spilt av både Nakamura og Anand. Det var imidlertid første gang for Vegard, og kanskje litt spekulativt å gjøre det i ei langsjakkturnering? Ramstad er en god angrepsspiller, og Vegard forsvarte seg godt, men det var da det ene trekket som gjorde at han tapte.

Bjørn spilte sin sedvanlige Black Knights Tango slik han også gjorde mot Pat i klubbmesterskapet torsdagskvelden. Endresen var litt mer forsiktig enn Pat, og Bjørn fikk ikke like scwung på springerne sine som mot Pat. Da de byttet av dronninger ble de enige om remis.
Petter sto veldig godt i partiet, men overså at motstanderen fikk inn en evig sjakk, og dermed ble det poengdeling der.

Arild bukket et tårn i sluttspillet mot Bjørn Dybvik, og det var derfor han tapte det partiet.

Da har oppsettet for runde 5 kommet. Det er lørdagskveld i Ålebyen. Hotellet har lasagne som kveldsmat, og da spiser de fleste på hotellet. Og det blir nok litt lynsjakk utover kvelden. smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Morten F. Sat, March 14, 2015 18:49:18

Hei, hvordan går det med Vegard?