2015 KM/Ålesund GP

2015 KM/Ålesund GP

.

Vi følger først og fremst spillerne fra Kristiansund i KM 2015/Ålesund Grand Prix.

3. runde lørdag kl. 1000

RunderPosted by Tore Sat, March 14, 2015 00:38:23
I denne runden står både Arild og Bjørn over. Bjørn skal på et årsmøte i fagforeninga si, og får registrert et halvt poeng, mens Arild står over for at det ikke skal bli noen walk over for noen andre. Bjørn kommer inn igjen i 4. runden, og så får vi vente og se om Arild også gjør det.

3. runden

Vegard Simensen (1757) - Håkon Bentsen, Molde (1957) 1/2 - 1/2
Mads Wollan Myhre (1448) - Erlend Kyrkjebø, Stavanger (2032) 0-1
Jan Erik Skog, Aalesunds (1227) - Petter A. Wadstensvik (1326) 1-0
Tore Kristiansen (1560) - Vidar Sæther, Aalesunds (-) 1-0
Iver Halse (1293) - Jostein Sørhus, Bergens (1365) 1-0
Bjørn Benjaminsen (1255) - walk over 1/2
Arild Myhre (982) 1/2

Vegard og Mads har full pott med 2 poeng etter fredagskvelden. Det er 11 spillere som har det. Vegard møter Håkon fra Molde, og det blir nok en lang og tøff kamp. Vegard er i form for tida, og med hvit kan han kanskje vinne? Håkon er en solid spiller, og han er i turneringa for å bli beste spiller fra kretsen. Da har han ikke råd til å avgi poeng mot Vegard.
Mads spilte kjempegodt fredag kveld mot en 1900-spiller. Også Mads er i form for tida. Det så vi bl.a. i Kristiansund Grand Prix i januar. Erlend Kyrkjebø er imidlertid en ung og lovende spiller, og det blir nok vanskelig for Mads. Men Erlend har vært favoritt og tapt for en kristiansunder før; Erlend tapte for Vegard i juniorklassen i NM i Sandefjord i 2012. Men hvis Mads greier remis, vil det være en liten sensasjon.

Petter og Iver møter jevnbyrdige motstandere. Det er voksne karer som de møter, og resultatene i partiene kan gå alle veier. Iver viste godt spill fredagskvelden, og vi har håp om at han kan få ei god turnering. Petter viste også svært gode takter mot en 2100-spiller i førsterunden, og det ser ut til at begge to har kommet i gang. smiley

Kl 10.14: Alle ser ut til å ha kommet godt ut. Vegard er ute i en klassisk dronningggambit, mens Mads med engelsk er møtt med c5, slik han forutså. Petter med svart møter et passivt Reti (sf3), og har benyttet anledningen til å forsyne seg godt av sentrum. Tore dominerer også sentrum mot noe som for meg ligner en dronningindisk oppstilling. Iver møter siciliansk forsvar.

Kl. 10.50: Mads har mistet en (dobbelt)bonde og kan fort miste en til. Han er presset på defensiven og strever med å finne motspill etter at dronningene er byttet av. I Petters parti er det dronninger og to tårn igjen på brettet, i tillegg til seks bønder hver, men motstanderen har tre bondeøyer mot Petters to. Petter er ikke den som spiller for remis, så dette kan gå alle veier. Tores motstander byttet nettopp av en av de sterkeste brikkene han hadde på brettet mot en dobbeltbonde, så dette ser det ut som Tore skal ta. I Vegards og Ivers parti er det fortsatt posisjonelt.

Kl. 11.14: Mads har tapt. Han fikk nok da også den tredje bonden røk og kongen ble jaget inn i en posisjon der det bare var et tidsspørsmål før den ble fanget. Petter har mulighet til å knipe en bonde, men da må dronningene byttes av. Han regner nok på om den ene bonden da er nok til å vinne et tårnsluttspill. Tore må bare finne en plan for å angripe kongestillingen, for halve offiserkorpset til sort er enten innstengt eller passivisert. Vegard og Iver står jevnt, slik jeg vurderer det.

Kl 11.50: Petter er i et skikkelig sluttspilldrama. De har ett tårn hver og bondestruktruren er 4+0 mot 2+2. Petter har sakte, men sikkert fått lirket opp fribøndene ved hjelp av mellomsjakker, mens hvit hittil ikke har greid å få noe særlig ut av bonderekken sin, selv med Petters konge sperret nede på åttende raden.

Kl 11.57: Da ønsker vi god bedring til Kjell Tore. Hadde han spurt Håkon, tror jeg at han hadde svart at han ikke liker seg noe særlig mot Vegard nå. g-bonden i kongestillinga er borte, og Vegard har spilt opp dronningen med en binding som gjør at han også kan angripe med springeren. Løperen er også i fin posisjon. Det er tid til å forsvare seg, bevares - men hvit står nok best nå.

Iver er bonde over i et sluttspill med dronning og likefargede løpere. Motstanderen har dessuten en dobbeltbonde, men partiet er ikke enkelt å vinne. Tore angriper friskt nå, og det ser ut til å være flere muligheter i stillingen.

Av grunner jeg ikke begriper tilbød Petter sin ene fribonde, men av grunner jeg heller ikke begriper tok ikke hvit i mot. Nå kan Petter få dronning først, uten at jeg i farten kan beregne om det likevel er tidsnok.


Kl. 12.18: Petter har tapt. Håkon har fått opp en god forsvarsstilling, så der er det forholdsvis jevnt igjen. Tore er to bønder over og skal vinne, mens Iver har avviklet til sluttspill med likefargede løpere der han fort kan være to bønder over. I så fall skal det være nok til å vinne.

Kl. 12.28. Da har Iver vunnet. Vegard har en isolanibonde i d-linja som kan bli tung å forsvare i lengden. Håkon har nå doblet tårnene på den. De har ulikefargede løpere, og bonden står på feil farge for Vegard. På den annen side har Håkon en dobbeltbonde. Her er ingenting avgjort ennå.

Kl. 12.45: Vegard og Håkon tok remis. De hadde ikke ulikefargede, men likefargede løpere. Vegard ga opp å forsvare isolanibonden og angrep dobbeltbonden i stedet. Etter avvikling så de vel at dette var en stilling som var vanskelig å vinne.

Tore fant ikke matten og har avviklet til sluttspill med tre bønder over, som han har god tid til å vinne.

Kl. 13.25: Da har også Tore vunnet

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Morten F. Sat, March 14, 2015 14:10:10

Lykke til videre! Hilser fra sjakklokalet. Foreløpig har ingen vært innom, men er ski på TV så det går fint. Kjenner jeg Vegard rett så er han ikke fornøyd med remis hvis han sto bedre, men et godt resultat mot en høyere ratet spiller.

Posted by KT Sat, March 14, 2015 12:14:29

Takk for det. :-) Jeg heier på begge. Vegard er meget sterk på sitt beste, men det kan sannelig sies om Håkon også.

Posted by Vibeke Sat, March 14, 2015 12:10:53

Spennende å følge dere på bloggen :)

Posted by KT Sat, March 14, 2015 11:26:56

Flott at dere blogger igjen. Da går tiden litt fortere når man ligger her med influensa. :-)