2014 NM klubblag

2014 NM klubblag

.

Dette er en blogg som handler om Norgesmesterskapet for klubblag i 2014 og mest om Kristiansunds deltakelse. Men vi følger også litt på med hva Molde gjør.

Det spilles på Korsvoll skole i Oslo fredag 17. - søndag 19. oktober 2014.

6. runde søndag kl. 1340

RunderPosted by Tore Sun, October 19, 2014 13:54:06
Sjette og siste runde startet 10 minutter forsinket slik de andre rundene har gjort.

Kristiansund 1- Nordstrand 4
Henrik Øie Løbersli (1927) - Knut Ø. Abrahamsen (1729) 1/2-1/2
Vegard Simensen (1735) - Cornelius Kvendseth (1630) 0-1
Mads Wollan Myhre (1310) - Carl Christian Aarnes (1605) 1-0
Petter A. Wadstensvik (1209) - Sigurd K. Huse (1668) 0-1

Stjernen 5
- Kristiansund 2
Erik Grindbakken (-) - Øyvind Hoem Vaseng (1391) 0-1
Christer V. Gimse (1238) - Iver Halse (1281) 1/2-1/2
Jukka Kellmann (-) - Morten Smenes Frost (968) 0-1
Preben Brynemo (-) - Sverre Hoem (872) 1-0

Molde - Stjernen 2
Ole Martin Wiig (1642) - Gudmund Stenersen (2161) 1-0
Harald Isachsen (1492) - Børge Svanholm (1804) 0-1
Mats P. Henøen (1217) - Leif Kverndal (1700) 0-1
Bjørn Robert Løvoll (-) - Oddvar Kristiansen (-) 1-0

Molde stiller uten Simonas i sisterunden.

Kl. 1355
På Kristiansund 1 har Mads åpnet med engelsk, Petter med spansk, og Vegard med siciliansk. Henrik må vi sjekke igjen hva åpninga. Katalansk, tror vi.
Kristiansund 2 har åpnet med engelsk på Øyvind, siciliansk på Iver, Nimzoindisk på Morten og Sverre spiller mot skandinavisk forsvar. Sverre vant jo et parti i går da han selv åpnet med skandinavisk.

Kl 1358

Sverre er allerede bonde over. Sort har mistet/gitt fra seg begge sentrumsbøndene og er knapt utviklet. Det får man kalle en god start.

Kl. 1410
Petter er under press. Mads har ofret springeren på de to bøndene foran svarts konge. Men han har ikke noen umiddelbart mattangrep gående. Vegard har kommet fint ut med svart. Henrik spiller mot kongeindisk og Abrahamsen har spilt d6 og c5. Nå har de også byttet av på d5 en gang, og Abrahamsen har ei halvåpen e-linje. Det ser ut som ei fin stilling for Henrik.
Stenersen har åpnet med Jänischgambiten mot Ole Martin på Moldes lag. Harald møter engelsk åpning, og Mats spiller også engelsk mot Kverndal. På fjerdebordet har Bjørn Robert svart på d4 med d5, men hvilken åpning det har vært, er litt vanskelig å se på avstand, og når man ikke ser noteringsarket. Men Bjørn Robert bryter nå på e5. Det ser fint ut for Bjørn Robert.
Hos Kristiansund 2 står Sverre fortsatt med bonde over. Morten, Iver og Øyvind står alle fint. Både Øyvind og Morten har nok fått utligning med svart, og noe mer kan ikke svartspilleren forvente i åpninga mot like gode motstandere.

Kl. 1425
Tanta til Iver er innom, og ser på Iver på Kristiansund 2. Da er det kjekt at Iver har vunnet bonde, og står i tillegg veldig godt. Det ser ut som om det kan bli en tidlig seier på Iver!
Morten har også vunnet bonde, og har nå bondeovervekt på dronningfløya. Sverres ekstra bonde er en dobbeltbonde, og den trenger ikke bety så mye hvis det blir sluttspill. Øyvind har kommet fint ut.
Mads har nå vunnet litt materiell på tredjebordet for Kristiansund 1. Mads har dronning, to tårn og 6 bønder, mens motstanderen har dronning, et tårn, løper, springer og 4 bønder. Materielt sett skal det være likt, men det er kraftig usymmetrisk. Og det liker vi!
Vegard har isolanibonde mot Cornelius Kvendseth med mormor i Kristiansund (Skorpa?). Vegard har utlignet. Henrik sliter med å finne ei plan på spillet sitt, men som vanlig tar det nok litt tid. Petter er snart på vei inn i sluttspillet, og har nå fått en liten fordel, kan det se ut som.

Kl. 1435
Ole Martin på Molde lærer nå hvor farlig Jänischgambiten i spansk kan være. Gudmund Stenersen har en springer på g3 og det truer tårnet på f1. Det tårnet passer på bonden på f2, for Stenersen har et tårn på f8 og en løper på c5 som truer bonden. Bonden kan ikke slå springeren siden den er bundet av løperen. Skal Ole Martin hindre at Stenersen kommer inn på f2, må han gi kvalitet.
Harald og motstanderens brikker er ikke i berøring med hverandre. Det er minst et felt mellom brikkene. :-) Det er åpent på brettet mellom Mats og Kverndal. På fjerdebordet spiller Stjernens spiller litt merkelig.

Iver har nå fått enda en bonde.

Kl. 1450
Iver taper nå en bonde. Han har blitt offer for en kombinasjon som gjør at han kommer ut i løper og tårn-sluttspill med bare en bonde over.
Sverre bukket akkurat nå en løper. Han har tidligere gitt tilbake den ekstra bonden han hadde. I Øyvinds parti er det Øyvind som har initiativet, men motstanderen har stilt seg opp med flere bønder på tredjeraden. Morten er i sluttspillet allerede, med kun bønder og en springer hver. Morten har to bønder flere enn motstanderen og skal vinne dette.
Mads på Kristiansund 1 har nå byttet av dronningene, og Mads har også fått byttet av det ene tårnet sitt for springeren og løperen. Nå er Mads i sluttspill med tårn og 4 bønder mot tårn og 3 bønder. Mads sin konge er mest aktiv. Så dette er fordel for Mads.
Vegard sin isolanibonde har nå blitt en dobbeltbonde. Petter står bonde under, og Henrik presser på for initiativ.

Kl. 1500
Det ser ut som om Ivers motstander har evig sjakk på ham. Iver sitter nå i tenkeboksen for å prøve å unngå det. Sverre har tapt. Øyvind har initiativet med svart i sitt parti. Og Morten har to bønder som gjør at han vinner.
Nå er det endelig kontakt mellom de hvite og svarte brikkene på Moldes andrebord! To bønder står mot hverandre i b-linja. Mats står bonde under i dobbelt løpersluttspill. Det er også en fribonde, og det er nok fordel for Kverndal. Bjørn Roberts motstander har fått frigjort seg, og det ser ut som om han presser Bjørn Robert nå.
Mads på Kristiansund 1 får nå sin andre fribonde i rent tårnsluttspill. Det skal ikke ta lang tid før han vinner dette partiet. Petter står bonde under, og har ikke kompensasjon for den. Heller tvert imot.

Kl. 1510
Nå skjer det mye her. Moldes Ole Martin har gitt opp. Han valgte å gi kvaliteten, men da ble det håpløst etter hvert.
Morten vant på Kristiansund 2, og Iver kom seg ikke ut av evig-sjakken og måtte ta remis. Det ser ut som om Øyvind nå også mister en bonde. Det kan se ut til at han har oversett en mellomsjakk.
Kristiansund 1 har Mads fremdeles vinst på brettet. Vegard forsøker seg med noe, og har en springer rett foran kongestillinga til Cornelius.

Kl. 1525
Vegard kan nok tape nå. Vegard hadde en kombinasjon, men han har oversett et mellomtrekk som Cornelius hadde, og det ser ut til at Vegard taper.
Mads får vel bonden sin inn til forvandlingsfeltet snart. Petter taper, og har vel gitt opp når dette skrives. Sigurd Huse fikk inn et angrep på Petters kongestilling, og i et motangrep gikk det feil for Petter. Kan vel se ut til at han også har oversett et mellomtrekk. Det er tydeligvis dagens tema. Mellomtrekk.
Kristiansund 2 er det bare Øyvind som spiller. Han har ikke mistet den bonden som står for fall, for han har noen sjakker i stillinga som motstanderen være oppmerksom på. Så han har ikke tort å ta bonden ennå.
Moldes Harald står trangt mot Stjernens Børge Svanholm. Det var den Stjernenspilleren som var i den forferdelige tidsnøden mot Vegard i går. Mats har fått fribonden til Kverndal mot å gi sin b-bonde. Fremdeles bonde under, men nå ser det litt lettere å holde remisen.
Mads har vunnet for Kristiansund 1.

Kl. 1535
Både Petter og Vegard har greid seg ut av vanskelighetene. Det så veldig ekkelt ut. Petter er i tårnsluttspill med bonde under. Vegard ser ut til å komme ut i sluttspill med bonde under, og Henrik er fremdeles i midtspillet, men ligger nå to bønder under.
Hos Molde er det ingen forandringer i partiene til Mats og Harald. Bjørn Robert har byttet av dronningene.
Øyvind har reddet bonden, men den er isolani, og Øyvinds konge står fryktelig åpent i sentrum.

Kl. 1550
Nå taper nok Petter tårnsluttspillet. Vegard har vunnet en bonde, og de er nå i sluttspill med to tårn og 5 bønder hver. Henrik har til gjengjeld for de to bøndene han står under, løperparet, og det teller vel en halv bonde?
Harald hos Molde har en svak bonde på c6 som er under angrep, men han forsvarer den. Samtidig har Harald ei halvåpen a-linje som han kan plassere begge tårnene i. Kverndal har fått en fjern fribonde, og de har også byttet av hvitfeltløperne. Nå er det nok vanskeligere for Mats å holde partiet.
I Bjørn Robert-partiet har det ikke skjedd noe.
Øyvind går all-in nå. Om motstanderen har evig sjakk-muligheter eller om Øyvind setter matt, er ikke greit å se med et lite titt på partiet.

Kl. 1600
Det er ikke så enkelt for Øyvind å sette sjakk matt, men han har begynt å gardere seg, så kongen er litt beskyttet.
Mats ga opp for Molde og Harald har fått en liten fordel. Bjørn Robert har også vunnet bonde.
Petter taper dette sluttspillet. Vegard har fremdeles lik stilling i sluttspillet, og Henrik står ikke godt.

Kl. 1606
Da har Petter gitt opp. Sjekk også bildene våre her...
Sjakkbilder kan være kjedelige. Det er ingen action, for alt skjer jo inni hodene til spillerne.

Kl. 1622
Bjørn Robert har vunnet på Moldes fjerdebord.
Øyvind vant på førstebordet for Kristiansund 2. Da vant de matchen med 2,5-1,5 og fikk til sammen 8,5 poeng.

Kl. 1624
Arild og guttene har kjørt nordover nå. Da er de hjemme tidligere enn forventet, men det blir nok over midnatt før de er hjemme. De skal vel stoppe og spise på en bensinstasjon også.

Kl. 1625
Vegard står til klart tap i sluttspillet mot Cornelius nå. Også Henrik står dårlig.
Harald står littegrann bedre i sitt parti.

Kl. 1631
Vegard har tapt, men Henrik greide utrolig nok remis i partiet sitt!
Da ble det 12 individuelle poeng på Kristiansund 1.
Harald på Moldes andrebord er i tidsnød, og det er også motstanderen.

Kl. 1640
Harald tapte på tid. Men det var tapt stilling også. Begge hadde tidsnød, og Harald overså en mattrussel, som han kunne ha reddet seg ut av, men da hadde han mistet noen bønder. Da mattrusselen kom, hadde Harald to trekk til tidskontrollen, og under ett minutt på trekkene, så han begynte å tenke, og så gikk tida ut.
Molde fikk da 10,5 poeng til sammen.

Kl. 1645
Da dro de siste av dem vi har fulgt, herfra Korsvoll skole. Molde kjørte for 5 minutter siden, og Sverre, Øyvind og Vegard dro nettopp.
Vi avslutter denne helga fra denne bloggen, og Arild og Tore takker for seg!


  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Petter Sun, October 19, 2014 17:44:05

Spilte siciliansk, ikke spansk.

Posted by Anna Sun, October 19, 2014 17:25:46

Takk for at dere har holdt oss oppdatert hele helga. God tur hjem :-)

Posted by Geir Ove M. Sommernes Sun, October 19, 2014 16:52:14

Takk for en god jobb med å holde oss oppdatert på alle 3 lagene. Har vært veldig spennende å følge med, og ikke minst, se for seg spillerne sitte der i forskjellige situasjoner. En kjedelig arbeidshelg har gått veldig fort med underholdning som dette! =)

Posted by Vibeke Sun, October 19, 2014 16:37:17

Bra at de som skal kjøre bil er ferdige med sine partier. Lang nok dag for Arild som skal kjøre;) og igjen: takk for god blogging.

Posted by Ako Sun, October 19, 2014 16:35:23

Tore, kan du be guttene ta med et tapsparti hver til treningen på tirsdag?

Posted by KT Sun, October 19, 2014 16:31:13

Kjekt med bilder. Man får med seg stemningen i sjakklokalet på en måte. Sammen med bloggingen blir det nesten som å være der. :-)

Posted by Tore Sun, October 19, 2014 14:25:27

De fikk beskjed, så nå har de rettet det opp. Takk for beskjeden :-)

Posted by Tore Sun, October 19, 2014 14:14:38

Ja, det stemmer. Skal be dem rette det opp. Det betyr nok at oppsettet har vært feil, men det er det for seint å endre på nå.

Posted by Bjørn Sun, October 19, 2014 14:07:20

Er det feil i Ts etter forrige runde? Petter står uten resultat, og KSK 1 dermed 0,5 poeng for lite?