2014 NM klubblag

2014 NM klubblag

.

Dette er en blogg som handler om Norgesmesterskapet for klubblag i 2014 og mest om Kristiansunds deltakelse. Men vi følger også litt på med hva Molde gjør.

Det spilles på Korsvoll skole i Oslo fredag 17. - søndag 19. oktober 2014.

2. runde lørdag kl. 9

RunderPosted by Tore Sat, October 18, 2014 08:04:18
Andrerunden starter lørdag klokka 9.
Hvem som spiller, blir først offentliggjort et kvarter før rundestart, så hvem lagene kommer med er ukjent til da

Nordstrand 5 - Kristiansund 1
Torge Ugland (1452) - Henrik Øie Løbersli (1927) 0-1
Tor Ivar Bjørklund (1376) - Vegard Simensen (1735) 0-1
Erlend Sæteren (878) - Mads Wollan Myhre (1310) 0-1
Andreas Tenold (0) - Petter Andreas Wadstensvik (1209) 0-1


Stjernen Old Boys - Kristiansund 2
Knut Engli (1739) - Tore Kristiansen (1592) 1-0
Svein E Ruud (1507) - Øyvind Hoem Vaseng (1391) 0-1
Kjell Iversen (1326) - Iver Halse (1271) 0-1
Rune Bratfoss (0) - Sverre Hoem (872) 1/2 - 1/2

Begge lagene har hvit på andre- og fjerdebod.

Da spiller Tore i andrerunden, så det blir Arild som etter fattig evne får følge med her. Som man ser er det to enklere lagkamper enn i går. Førstelaget skal normalt vinne 4-0, mens det i utgangspunktet er jevnere for andrelaget mot Stjernen Oldboys. Jeg kjenner sånn cirka nivået til Svein E. Ruud, og der har Øyvind en mulighet med tålmodig spill. Iver kan også greie remis. Sverre møter en uratet spiller, men det behøver ikke bety noen ting. To poeng her tror vil være en god prestasjon.

09.33: Da ser det ut som alle har kommet greit ut, med et mulig unntak for Vegard, da hans motstander ikke har møtt ennå. Henrik ble møtt av Lc4 i tredjetrekket (italiensk), men nå er løperen allerede nede på c2. Kanskje et eller annet fast system Ugland spiller. Mads spiller fransk, og Petter Sokolsky (b4).

Tore møter en klassisk dronningggambitspiller, ser det ut for. Øyvind spiller sitt system med hvit, mens Iver spiller fransk. Sverre er inne i siciliansk. Her skal det ikke være overraskelser for noen.

0951: Tore er under et slags angrep, men motstanderen har bare dronningen å gå i krigen med. Begge kongene står åpent til, Tore gir inntrykk av å være komfortabel. På førstelaget er det ikke lenge til Vegard kan kreve seier på seint oppmøte. Petter har satt inn et voldsomt angrep på dronningfløya som ser ut til å ende med at han vinner offiser.

Molde møter de rutinerte og blide karene i Kirkegata. Tom Wister har åpnet med dronningggambit mot Simonas på førstebord. Det har vært et par offisersavbytter, og det ser foreløpig jevnt ut. Harald Isachsen møter Sokolsky med løperen til b2 i andretrekket. Stillingen virker litt ustrukturert. Wiig og Henøen ser ut til å ha kommet greit ut.

1015: Vegard har krevd seier, noe som er innvilget av Kjeken. Petter har også vunnet, mens Mads har vunnet en springer. Fortsatt litt uvaklart i Henriks parti.

På andrelaget har Tore tapt. Han gikk feil i den gamle varianten av kongegambit og bukket offiser. Iver har fått en bondepress mot seg på dronningfløya. Øyvind står nok best så langt da sort har en steindød hvitfeltsløper. Sverre har invitert til en slagveksling i sentrum som han kommer til å vinne fordi dronningen har en fin binding på en springer. Han er i øyeblikket bonde over. Dette kan fortsatt bli to poeng.

1031: Motstanderen til Moldes Henøen har måttet gi to bønder for en løper. Bondestrukturen hans er heller ikke all verden, og han skal rette opp mye hvis han vil unngå at Mats tar dette. Wiig har tatt sentrum så det holder, mens det er blitt et rart parti på tredjebord, slik det ofte blir med B4-åpning. Tårnene i A-linjen er byttet av, og Wister har en løper og springer på hhv A1 og B1 som gjør ingen verdens ting. Posisjonskrig på førstebord.

Det er det også på Henriks bord, mens Mads med offiser over har begynt å "bytte seg ned".

Iver har satt inn et angrep med tårnet nede på hvits andrerad. Dronningen er også med, men foreløpig er det vanskelig å se hvordan kongen skal trues. Far og sønn Hoem står fortsatt godt, etter mine begreper, selv om Ruud har fått løst opp litt.

1053: Vi trodde Henriks motstander skulle rokere langt, men han valgte kort. Det ser fortsatt ganske jevnt ut. Mads fikk en fribonde mot seg, men gikk etter den med kongen, slik at han fortsatt kunne benytte sitt offisersovertak til å vinne sluttspillet. Til slutt ga hvit opp.

På andrelaget ligger Sverre fortsatt bonde over. Det er nå en interessant taktisk posisjon på dronningfløyen hvor alle fire tårn og begge dronninger involvert. Styrer Sverre greit klar av denne, har han gode muligheter til vinst. Iver er nå bonde under, men kan ta den igjen hvis han vil. Spørsmålet er om det er lurt. I Øyvinds parti er svart snart tilbake til utgangsposisjonen med offiserene. Øyvind virker bedre posisjonert, uten at jeg har finstudert stillingen.

Wiig på Molde er i sluttspill med dronning og likefargede løpere. De har syv bønder hver som alle står mot hverandre (c-bøndene mangler). Wiig har mest terreng. Inntil videre ville jeg sagt det ligner remis. I de andre Molde-partiene er det ganske uforandret.

11.14: Henrik har 20 minutter på 18 trekk, men det er normalt og bør ikke være noe problem. På andrelaget har Sverre kommet godt ut av slagvekslingen. Nå grunner han nok litt på to varianter som uansett vil gi ham en fribonde på dronningfløyen. Iver er også bonde over og har helt klart initiativet i partiet.

Henøens motstander kommer nok snart med to bønder opp langs dronningfløya, støttet av kongen, men jeg tror ikke det skal føre frem med riktig spill av Mats. I Haralds parti begynner offiserene omsider å komme i spill. I Wiigs parti er også dronningene av brettet, og det ligner enda mer remis. Uavklart på bord 1.

11.33: Flere avbytter, men fortsatt uavklart for Henrik. Da har både Sverre (A-linja) og Iver (h-linja) hver sin fribonde på randen. Hvordan det går med den, vil nok avgjøre de to partiene. Alt som fortsatt kan krype og gå av offiserer er satt inn i/mot de to bondeframrykkingene.

Molde: Wiig har fornuftig nok tilbudt remis, og Steinkellner har sagt han skal tenke over det. Det skal være rart om han ikke ender med å ta i mot tilbudet.


11.44: Da ble det remis, ja. Henøen har stanset bondepågangen og skal ta dette med den ene offiseren mer. Verre er det at Isachsen har bare halvannen minutt igjen på klokka på 12 trekk. På førstebord kan vi nevne at Tom Wister har valgt Moldes NM-skjorte fra 2004 for anledningen. I går hadde han Kristiansunds NM-skjorte fra 2001.

Sverre strever med å få frem bonden. Han må nok over med kongen også, ettersom sorts konge allerede er på vei. Det gjør at han må telle tempi og være nøyaktig om dette skal gå. På motsatt fløy står tre "kongebønder" mot hverandre.

Iver hadde mulighet til å få sin fribonde i g-linja, men valgte å tilby et dronningbytte som førte til at den endte i h-linja. Vi får se hva det fører til. Foreløpig står den der som en dulgt trussel.

Øyvind er nå kvalitet over. De har heller ikke all verdens tid, og Ruud går på med bøndene for å sette Øyvind under press.

1201: Iver vant! Han hadde begge tårnene og dronnngen med i angrepet, og alle motstanderens bønder var svake. Henrik er i sluttspill med springer og ulikefargede løpere, men har en fribonde mot motstanderens dobbeltbonde. Han har 2-3 minutter igjen på seks trekk.

Omtrent det samme har Øyvind, men muligens noen flere trekk (tror begge har sluttet å skrive slik de har lov til når det er under fem minutter igjen). Beinhard sluttspillkamp for Sverre.

Molde: Harald berget remis, uten at jeg så hvordan han fikk det til. Simonas har også vunnet. Så ikke avslutningen, men det skulle ikke forundre om Wister ga opp som følge av blodige bondetap. Henøen har fortsatt grepet. Dette skal normalt bli 3-1.

1209: Både Henrik og Øyvind har klart tidsnøden, og Sverre har avslått remistilbud.

12.17: Øyvind har nå løper og tårn mot løperpar. Det trenger ikke være så stor forskjell i sluttspill, men motstanderen har også en dobbeltbonde. Spiller han dette riktig, kan det gå.

Henøen regnet feil i sluttspillet og tapte. Dermed ble det 2-2 mellom Molde og Kirkegata.


12.48: Bratfoss eneste utvei mot Sverre var evig sjakk, og det måtte Sverre finne seg i. Sverre var ett trekk fra å få ny dronning, men den ville blitt tatt av tårnet umiddelbart hvis ikke Sverre flyttet kongen.

I Øyvinds parti er det slått av noen bønder, men det materielle styrkeforholdet er det samme. Hvis Øyvind finner en forsvart vei for den bonden som ikke er sperret, har han en mulighet, men det ser vanskelig ut.

Henrik filer på stillinga og utnytter at hvit får stadig mindre å flytte på. Normalt skal han ta dette.

1302: Der vant Øyvind, og dermed vant KSK 2 lagkampen 2,5 - 1,5. Henrik står nå to bønder over og har flere muligheter til å avgjøre partiet. I øyeblikket ligger det an til 4-0 til førstelaget.


1305: Og der ga Henriks motstander opp. 4-0.
  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by KT Sat, October 18, 2014 14:43:57

Takk for "inside info", og spennende sjakk! :)

Posted by Geir Ove M. Sommernes Sat, October 18, 2014 11:45:39

Fint at dere holder oss oppdatert om Molde sine partier også. Veldig spennende å følge med på alle 3 lagene.

Posted by Morten F Sat, October 18, 2014 11:02:40

Godt jobbet, Arild. Har avtalt at jeg skal stå over 2 og 5 runde siden jeg bor hos faren min i Sandvika.

I går ble det Benkøgambit med 5.bxa6 Bxa6 der jeg prøvde å avvikle et sterkt press på dronningfløya med å ofre en bonde i sentrum i en taktisk komplisert stilling. Jeg fikk tårnet hans på a8, men måtte gi 2 lette offiserer i sentrum. Med et aktivt løperpar, fribønder på kongefløya og matttrusler ble stillingen gradvis forverret. Alternativet var å gi bøndene på dronningfløya og satse på et sterkt sentrumsangrep med de tunge offiserene, men hadde ikke troa.

Posted by Roger Sat, October 18, 2014 10:16:43

Veldig bra blogget og tror på en god dag. Arild og Tore gjør en kjempe jobb for KSK og for barn og unge. NM for klubblag er et bra turnering å teste ut nivået. Trener Anders Olsen har også gjort en meget bra jobb og det gror godt i klubben. Bakfra kommer det en gruppe på ca 10 stk i alderen 8-10 år, så framtiden ser bra ut. Heia KSK

Posted by Arild Sat, October 18, 2014 09:41:49

Skal prøve å holde deg oppdatert, Kjell Tore

Posted by KT Sat, October 18, 2014 09:38:17

Supert at dere blogger. :-) Det er også veldig interessant å høre hvordan det går med Molde.