2014 NM klubblag

2014 NM klubblag

.

Dette er en blogg som handler om Norgesmesterskapet for klubblag i 2014 og mest om Kristiansunds deltakelse. Men vi følger også litt på med hva Molde gjør.

Det spilles på Korsvoll skole i Oslo fredag 17. - søndag 19. oktober 2014.

5. runde søndag kl. 9

RunderPosted by Tore Sun, October 19, 2014 07:58:32
Kristiansund 1 og Molde ligger helt likt etter 4 runder med 7,5 poeng. Kristiansund 2 har 5,5. Nordstrand leder med 13,5 tett foran Vålerenga med 13.

Eidsvoll - Kristiansund 1
Jan Mannerud (1457) - Henrik Øie Løbersli (1927) 0-1
Odd Martin Kvile (1493) - Vegard Simensen (1735) 0-1
Arne Manneud (1491) - Mads Wollan Myhre (1310) 1/2 - 1/2
Kenneth Aasgaard (1310) - Petter A Wadstensvik (1209) 1/2 - 1/2

Kristiansund 2 - Kirkegata
Tore Kristiansen (1592) - Hans Hovden (1593) 0-1
Øyvind Hoem Vaseng (1391) - Rudolf Steinkellner (1497) 1/2 - 1/2
Iver Halse (1281) - Svein Tevasvoll (1247) 0-1
Sverre Hoem (872) - Arne Sørli (1233) 0-1

1911-5 lp - Molde
Odin Heier (1589)- FM Simonas Zickus 0-1
Aleksander Lindbøl (1309) - Ole Martin Wiig 0-1
Gaute Bergan (-) - Mats Peter Henøen 1-0
Andreas Salvesen (913) - Bjørn Robert Løvoll 1-0

Kristiansund har møtt Eidsvoll før. Den gangen hadde flere av karene over 1500 i rating, så her skulle det være mulighet for to poeng eller mer. Det blir tøffere for KSK2 mot Kirkegata, mens Molde skal slå et rent lilleputtlag fra 1911.

09.52: Det ser ut som alle har kommet greit ut. Rekkefølgen på Henrik og Vegards trekk skal jeg ikke tolke, men det har i hvert fall endt i dronningggambit-oppstillinger på begge brett hvor det nå er slått av. Mads spiller fransk og Petter Sokolsky.

Sokolsky spiller også Tore på bord 1, men overraskelsesmomentet mangler ettersom Kirkegatas Finn Wister har spilt b4 siden 80-tallet. Og disse karene har spilt mye mot hverandre! Øyvind og Steinkellner har skjult noteringsskjemaene, så der er jeg like klok, men stillinga ser i hvert fall ok ut. Iver spiller italiensk, mens Sverre prøver seg på nytt med skandinavisk etter suksessen i går.

Molde-gutta sitter veldig trangt til så jeg får ikke sett så mye, men det ser greit ut. Ingen materielle tap, i hvert fall.

1023: Henrik og Vegard befinner seg i posisjonskrig. Mannerud kommer på Mads med bøndene, men Mads har sperret av sentrum slik at Manneruds løper foreløpig er helt død. Selv har Mads en kjempeløper. Petter har innledet et angrep på kongestillingen med løper og dronning i samme diagonal. Aasgaard kan lett forsvare seg med et bondetrekk, men fintenker på hva som skjer når Petter også spiller opp springeren. Vegard har brukt mest tid, men ikke kritisk ennå.

Tore ser åpenbart etter en plan, mens Øyvinds brett er preget av to sterke hvitfeltsløpere. Han kan gjøre et bondebrudd i sentrum hvis han vil. Han tenker vel på om det er lurt. Iver står godt. Han er mye bedre utviklet enn motstanderen. I Sverres parti er det spilt skarpt med blant annet åtte bønder av brettet, og de befinner seg allerede i overgangen til sluttspillet.

På Molde-bordet spiller Gaute Bergan ganske aggressivt mot Henøen, men det ser ut som Mats har fullt forsvar på alt. Ellers er det mest posisjonsspill ennå. Både Heier og Lindbøl er gode posisjonsspillere for alderen.

10.43: Mads tok remis mot en nær 200 poeng høyere ratet spiller. Det var nok greit da stillingen så ganske låst ut. Mads hadde en god løper, mens hvit hadde springer som kan være en fordel i slike stillinger. Henrik kan vinne bonde, men vil samtidig få dobbeltbonde. Han gikk nå for å true en springer i stedet. Petter har (måttet?) bytte av løperen sin og har midlertidig avblåst angrepet. Han har også fått en fribonde mot seg han må passe på.

Iver er bonde over nå. Sort kan ta den tilbake, men vil da få spiddet et tårn. Sverre har oppfordret til slagveksling bevæpnet med dronning, tårn og løper. Hvit trenger ikke ta, men hvis jeg var hvit ville jeg ikke hatt det arsenalet oppmarsjert så tett ved kongestilllingen. Det er vel det Sverre håper på, for han vil stå klart best etterpå. Øyvind har invitert til å bytte av hvitfeltsløperne. Hvem som egentlig står best av Tore og Hovden er jeg ikke kompetent til å vurdere.

1059: Petter har også tatt remis mot en høyere ratet spiller. Han hadde en stilling som han opplevde for problematisk til å spille videre. Da skal det være gode muligheter til å vinne denne lagkampen.

1113: Både Iver og Sverre har tapt. De sitter og ser på de andre, så jeg har ikke fått snakket med dem om hva som skjedde. Syntes selv begge sto godt, så det spørs om de skøddet på noe i en avgjørende fase. På de to andre bordene er det i overgangen til sluttspill. Tore må nok tilbake med dronningen for å redde en springer, og sort kan få et angrepsinitiativ hvis han ikke passer på.

På førstelaget har Vegard vunnet kvalitet med et utspekulert springertrekk. Han skal vinne dette nå. Henrik har tatt bonden, men merbonden hans står på hvitt og sort kan vel i praksis bare plukke den med springeren. Når Henrik så har løperparet skal det gå greit å forsvare den. Men fortsatt gjenstår å omsette det materielle overtaket i vinst.

Molde: Simonas er løper over og vinner greit. Bjørn Robert fikk en lei fribonde mot seg på randen, men Salvesen spilte ikke så offensivt som han kunne gjort, og Bjørn Robert fikk kontroll over forvandlingsfeltet. Wiig har soleklar sentrumsfordel, men det gjenstår å se om han kan omsette den i vinst. Henøens parti er litt uklart for meg.

1135: Tore har tapt. Øyvind er også bonde under med hver sin springer igjen på brettet. Bondestrukturen er likevel slik at kanskje redder remis med presist spill.

Vegard er i sluttspill med tårn mot springer, der motstanderen har en fribonde. Han er ute av tidsnøden, og i slike stillinger pleier Vegard å være sikker. Henriks motstander har 14 trekk på seks minutter, og det er ikke akkurat innlysende hvordan han skal spille denne stillingen.

Mads sier analysen av hans parti viser at hvit sto til vinst. Mads sitt remistilbud fremstår dermed som ren svindel i ettertid.

Simonas har vunnet, mens Bjørn Robert har tapt, uten at jeg fikk med meg hva som ble avgjørende. Henøen er betraktelig mer på offensiven nå, mens jeg kanskje synes Wiigs kongestilling er i overkant åpen med så mange offiserer igjen på brettet.

1154: Det ser stygt ut for Molde. Henøen har tapt, Wiig er bonde under og kan havne enda en bonde under nå via en mellomsjakk - hvis Lindbøl tør. De ikke dårlige disse lilleputtene.

Jeg må ha blingset på partiet til Øyvind. Enten sto en bonde i slag eller så har jeg oversett dobbeltbonden hans. De står i hvert fall likt materielt nå.

Vegard er kvitt fribonden og presser med to mot en bonde og tårnet som sperrer unna kongen. Dette skal Vegard ta. Henrik har gitt fra seg løperparet, men har sikret seg en fribonde. Han bør stå klart best.

12.08: Et parti igjen på alle tre lag nå, etter at Vegard styrte seieren i land. Henrik fikk utnyttet at han hadde bedre tid enn motstanderen og har fått en meget farlig fribonde som kan bli vond å stoppe. Øyvind er nå bonde over og lurer på hvordan han skal få frem fribonden, som virker ganske sperret. Wiig er i tårnsluttspill. Han har nok en fordel ved at han har bønder på begge fløyer (to mot fire og to mot null), men det skal likevel spilles presist for å få med kongen riktig og vinne.

12.28: Som ventet vant både Wiig og Løbersli. Henrik fikk frem en ny fribonde som overbelastet kongen, og dermed var det bare å gi seg. Øyvind har springer mot springer og dobbeltbonde i den åpne i h-linja, men kongen måtte en tur på motsatt fløy og plukke et fribonde der. Det lukter remis.

12.36: Da tok de remis.

Neste runde starter 13.30.  • Comments(0)//2014nmklubblag.ksk.no/#post8