2014 NM klubblag

2014 NM klubblag

.

Dette er en blogg som handler om Norgesmesterskapet for klubblag i 2014 og mest om Kristiansunds deltakelse. Men vi følger også litt på med hva Molde gjør.

Det spilles på Korsvoll skole i Oslo fredag 17. - søndag 19. oktober 2014.

1. runde fredag kl. 1730

RunderPosted by Tore Fri, October 17, 2014 19:08:28
Runden startet kl. 1755.
Det spilles i to gymsaler på Korsvoll skole, og det er ikke ei hotellturnering som turneringsleder Johs. Kjeken sa ved åpninga.
Men forelpig ser det helt greit ut, og lufta er også bra i de to gymsalene.
I morgen skal det også bli ei kantine, så da får vi nok sittet et sted.

Kristiansund 1 møter SK96 fra Bergen.
Henrik Øie Løbersli - FM Kjell Arne Mork 0-1
Vegard Simensen - Ove Sævareid 0-1
Mads Wollan Myhre - Per Fredrik Manne 0-1
Petter A. Wadstensvik - Eirik Sandal 0-1

Førstelaget har hvit på første- og tredjebordet.

Kristiansund 2 møter SOSS 2 fra Oslo.
Øyvind Hoem Vaseng - Joachim Berg-Jensen 0-1
Iver Halse - Raymond Vagle 0-1
Morten Smenes Frost - Bjørn Røst 0-1
Sverre Hoem - John M. Larsen 0-1

Andrelaget vår har hvit på første- og tredjebordet.

Kl. 1905
Det er seeding i førsterunden, og alt som ikke er 0-4 er kjempebra!
Henrik har spilt Milner Barry-gambiten i fransk mot Kjell Arne. Henrik er ingen gambitspiller, så dette var en ny side av ham. Men Henrik avvek fra hovedvariantene med Sbd2 da Mork tok bonden på d4.
Vegard har kommet greit ut. Mads spilte flott til å begynne med, men spiller litt raskt. Det ser ut som om han står dårligere nå.
Petter prøvde seg med et lite kongeangrep, men ofret heldigvis ikke. Men det er motstanderen som har terrengfordelen og stor fordel.

På andrelaget åpnet Øyvind med sitt faste mønster. Svart fikk vel utligning tidlig. Iver, Morten og Sverre står også alle litt dårligere. Dette laget sitter mer inneklemt enn førstelaget så det er ikke så lett å se hva som foregår nede på bordene.
Morten møter Benkøgambit og spilte bra i åpninga, men han har gitt bort bøndene sine i sentrum, og beholdt a- og b- bøndene.

Kl. 1945
Molde fikk førstelaget til Oslo Schakselskap i førsterunden! Simonas på førstebordet møter GM Leif Erlend Johannessen, og Molde håper for Simonas har slått GM-er før. Ole Martin Wiig tapte ganske raskt mot Lars Oskar Hauge, og Bjørn Løvold gikk også fort ned mot Sebastian Mihajlov. Harald Isachsen spiller godt mot Roar Elsness, og det ser jo fint ut på førstebordet også. Det var vel ikke en FM som Leif Erlend hadde håpet å møte i førsterunden når det er seeding!

Iver ser ut til å stå greit. Alle vi rundt laget liker stillinga til Iver. Jeg liker også stillinga til Sverre. Morten har også ei fin stilling, men det er åpent, og da skal motstanderen med 1800 i rating ha en stor fordel. Øyvind overså mattrusselen da motstanderen ofret tårnet for en springer. Og det ble sjakk matt på Øyvind da han tok imot ofret.
Morten har også tapt etter at han ga bort en bonde i midtspillet. Stillinga var helt tapt da han ga opp.

På førstebordet på førstelaget har Henrik og Kjell Arne Mork kommet ut i midtspillet. Om Henrik har kompensasjon for bonden, er spørsmålet, eller er det bare den vanlige hvitfordelen han har?
Mads står bonde under. Han bukket ikke, men ved et bondebytte tok han ikke tilbake, selv om han hadde muligheten. Men Per Manne har nå 22 trekk på 26 minutter igjen, og der er muligheten for Mads.
Petter får nå et sterkt angrep på kongestillinga mot seg, men Petter har mange offiserer rundt kongen, så det er ikke noen umiddelbar fare for matt. Men får altså et stort press mot seg.
Vegard har også svart, men det er Sævareid som har initiativet. Ove Sævareid spilte for Bergens i Lag NM-finalen i 1982, og i sisterunden spilte han på førstebordet. Der møtte han Kristiansunds Torger Strand som var i sitt livs form. Torger hadde da i samme turnering banket Leif Øgaard som nettopp hadde tatt GM-napp på Gausdal. Sævareid spilte remis mot Torger, og da jeg minte ham på det i kveld, sa han at det var Torger som var heldig som fikk remis. Men Torger sa etter partiet at han hadde skjønt at Sævareid bare hadde 2000 i rating, skulle han spilt videre og vunnet. ... :-) Som dere kanskje skjønner er SK 96 et lag bestående av gamle helter fra Bergen.

Kl 2020
Mads har nå bukket kvalitet i sluttspillet, og det er ikke håp lengre. Men han sto nok til tap før denne bukken også. Bøndene til Manne kom framover på dronningfløya, og det så ikke godt ut. Petter taper også ganske raskt nå. Han står med to bønder under, men Sandals bønder er i tillegg på sjetteraden og skaper problemer for Petters konge, så det er nok oppgitt om ikke så lenge.
Vegard har også et press mot seg. Henrik har mer kompensasjon enn hvitfordelen som jeg i vanvare skrev i sted. Motstanderen har ikke fått rokert ennå, og Henrik har sin sjanse i at motstanderen spiller med tårnet sitt på h8 ennå.

På andrelaget står Iver greit, og medspillerne på laget er godt fornøyd med spillet. Men han har ei hullete kongestilling, og det er foran kongestillinga til Iver at motstanderen har plassert dronninga si og 1-2 løpere.
Sverre spilte en kombinasjon som mange sto og kikket på lenge. Han kunne ha kommet litt bedre ut i sluttspillet, men valgte heller kombinasjonen, slik at bondestrukturen til begge to ble likere. Nå har Sverre både dronning og tårn på førsteraden og truer hvits konge som står på andreraden. Det ser bra ut for Sverre, men motstanderen er god, og han må nok slås mange ganger for at Sverre skal ta hjem det hele poenget.

Og da har Petter tapt.
Moldespillerne håper at Harald Isachsen står godt, men jeg er ikke enig i at han står best. Stillinga mellom Simonas og Leif Erlend er uklar, eller så skjønner jeg ikke den.

Kl. 2050
Vegard og Sverre har tapt. Vegard kom i kraftig tidsnød, og tapte da han spilte feil. Sverre sto helt fint, og hadde fått motstanderens konge ut i åpent lende, men så gikk han på en avdekkersjakk og tapte.
Iver har ekstrem tidsnød i ei svært vanskelig stilling. Motstanderen ofret den ene løperen sin på bøndene foran Ivers konge, så Ivers konge står helt åpent. Men Iver har både dronning og tårn ved siden av sin egen konge, så han går ikke matt med det første. Men det er mange vurderinger som skal gjøres på kort tid.

Henrik har tapt. Han gikk matt. Motstanderen hadde bare sju sekunder på klokka igjen og noen trekk igjen til 40... Synd.
Da ble det 0-4 på førstelaget.

Og da har Iver også tapt, og det ble også 0-4 på andrelaget.
Det var forventet, men vi hadde litt håp underveis. Men hver enkelt motstandsspiller var mye bedre enn våre spillere.

  • Comments(5)//2014nmklubblag.ksk.no/#post4