2014 NM Trondheim

2014 NM Trondheim

.

Her følger vi med på hvordan det går med deltakerne fra Kristiansund i Norgesmesterskapet i sjakk i Trondheim lørdag 12 juli - søndag 20. juli 2014

Det er fritt fram for alle til å kommentere og også komme med spørsmål.

NM i lynsjakk søndag 20. juli kl. 1100

AnnetPosted by Tore 20 Jul, 2014 09:50:29
Våre deltakere fordeler seg på følgende klasser:
Mester (dette er den høyeste klassen og vinneren blir Norgesmester i lynsjakk. Brede Kvisvik er regjerende mester, da han vant på Lillehammer i fjor.)
Anders Olsen
Klasse 1
Eilif Odde
Klasse 2
Eirik Viken Kallset
Vegard Simensen
Klasse 4
Petter Andreas Wadstensvik
Bjørn Benjaminsen
Klasse 5
Morten Smenes Frost
Espen Haltvik Bakke
Lilleputt
Mads Wollan Myhre
Senior
Karl W. Strand

Det kåres også norgesmestre i aldersgruppene.

Det er ikke sjanse til å fortelle noe om hva som skjer etter hvert parti, siden betenkningstida er 3 minutter + 2 sekunder tillegg per trekk. Det går for raskt.
I fjor hadde vi bare med 4 spillere, og 3 av dem kom til finalegruppa i sin klasse. Det var selvsagt Brede som vant mesterklassen, Henrik som ble nummer tre i kadett og Eirik som også kom til finalegruppa.
Det er vanskelig å spå hvem som har dagen, og hvordan det går. Det kan være helt andre spillere enn dem som har kjempet i teten i klassen som i lynsjakk viser seg å være best.
Men det blir nok en oppdatering eller to her, for å fortelle hvem som har gått videre til finalegruppa.
Det er forventet at premieutdelinga er ferdig cirka klokka 14.

Oppdatert kl. 1135
De kom i gang litt seint, og bare en runde har blitt spilt. Det er forskjellig antall deltakere i alle klassene, og det er forskjellig praksis i hvordan man skiller ut dem som går videre. I noen klasser, som bl.a. klasse 4, senior og lilleputt skal alle spille mot alle. I klasse 1 skal de spille dobbel runde. I klasse 2 er det tre grupper og 2 stykker fra hver gruppe går videre til innledninga. I klasse 5 er det to grupper og der går tre fra hver gruppe videre.

Finalepartiene starter ca. kl. 1430. Og de klassene som spiller i ei gruppe, venter med de siste rundene til finalegruppene starter. Slik at dette er ikke ferdig før ut på ettermiddagen.

Anders startet med tap i hedgehog mot Atle Grønn. Vegard bukket tårn og tapte. Karl W., Mads, Eilif vant alle i første runde. Eilif slo ålesunderen Roar Nakken. Alltid kjekt å starte med en seier. De andre skal vi sjekke etterhvert, og runde 2 er nok snart ferdig også.

Oppdatert kl. 1155
Det blir litt flere oppdateringer enn planlangt. Vi har fått bordet vårt i vrimlearealet med skilt og pc-er på plass, så vi bare fortsetter.
Mads har tre strake seire. Karl W. har fire, og Bjørn i klasse 4 har tre. Petter i samme gruppe har to poeng men tapet kom mot Bjørn i andre runde. De er nok blant favorittene. Espen har to seire, og Morten har en seier på tre runder. Vegard har to seire av tre, og Eirik har en seier av tre.

Oppdatert kl. 1214
Karl W.
har 4/5, Eirik startet med to tap, men har nå fått opp dampen og har 3/5. Eilif har 3 av 5 og møter nå Henrik Carlsen. Eilif er med og leder i klasse 1, men siden alle har avgitt minst 1,5 poeng, er nok klassen åpen. Vegard har også fått opp dampen og har 4/5. I siste runde møtte han motstanderen fra 9. runde i går, og vant. Mads har også avgitt et poeng, og Anders har bare 1 poeng og 4 tap.

Oppdatert kl. 1237
Etter 7 runder er stoda slik: Klasse 5 Espen har 5/7 og Morten har 4/7. I klasse 4 hadde Bjørn walk over så han har 5/6, mens Petter har 4,5/7. I klasse 2 har Vegard 6/7 og Eirik 4/7, I klasse 1 har Eilif 4,5/7 og Anders 1/7. Karl W. i senior har 6/7 og Mads i lilleputt har 5/7

Oppdatert kl. 1305
Alle gruppene har hatt ei pause, litt forskjellig tidspunkt i de ulike gruppene, men de er nå i gang igjen alle sammen. Eilif deler ledelsen i klasse 1 med 5,5 poeng med Håkon Haugsrud. De spiller dobbel berger, og det er ved halvspilt. To stykker har også 5 poeng, så den klassen er helt åpen.
Anders har stått til vinst i 3 partier som han har tapt, bl.a. mot president Jøran og Lindsøe. Anders har 2,5/9. Karl. W. bukket tårn mot Jarl Ulrichsen, seniornorgesmesteren, og da står Karl W. med 6,5/9. Mads har også 6,5/9 og reddet det siste partiet med svært god sluttspillteknikk. Mads har jo hatt kurs hos Karl W.
I klasse 2 har Eirik 5,5/9 og Vegard har 8/10. De spiller i to forskjellige grupper. Bjørn i klasse 4 har gått på et tap og har 5/7, mens Petter har 5,5/8. Espen i klasse 5 har 6/8 og Morten har 4/8.

Oppdatert kl. 1335
Vegard
har vunnet gruppa si, og går videre til finalerunden. Han fikk 9 poeng, men hadde best kvalitet. Anders fikk 4 av 11 poeng i mesterklassen og er ikke videre.
Eilif tapte første partiet i andre halvdel mot Roar Nakken.
Trygve Dahl fra Hell Sjakklubb i Stjørdal leder kadettklassen. Faren er fra Aure, og sier at vi kan regne inn Trygve som minst 10% nordmøring. Hadde det ikke vært for NM i Idrettshallen i Kristiansund i 1992, hadde ikke Torbjørn Dahl fortsatt å spille sjakk.
Mads spiller bra, og Petter og Bjørn er begge med i teten i klasse 4.

Oppdatert kl. 1355
Nå begynner finalegruppene å bli klar. Espen var 1 poeng fra å gå videre til finalegruppen, men det ble 4. plass med 9,5 poeng. Det er et bra resultat. Morten fikk 6 av 12, og gikk da heller ikke videre.
Karl W. har 11,5 av 14, og ligger på tredjeplass. De har pause til klokken 14 før de spiller videre. Eilif ledet klasse 1 med 8 poeng da det gjensto 5 runder.
Mads har 8,5 av 12 og han ligger vel på 4. eller 5. plass.
Petter og Bjørn er begge med helt i teten i klasse 4.

Oppdatert kl. 1405
Nå starter finalerundene og/eller de siste rundene i klassene der alle spiller mot alle. Petter ligger på andreplass i klasse 4, og Bjørn på tredjeplass ett poeng bak Petter.
Turneringslederen regner med at premieutdelinga starter kl. 1450, så det er ikke lenge igjen.

Oppdatert kl. 1430
Karl W.
ligger fremdeles på tredjeplass selv etter at han tapte nå. Han har i hvert fall 1,5 poengs forsprang til dem bakfra, men Karl W. har ikke møtt Ole Chr. Moen ennå, og han ligger på andreplassen. Eilif har tapt et par partier nå, og det er spiller som har vunnet alle, så Eilif ligger vel på 3.
Petter og Bjørn ligger begge på delt andreplass, hvis Petter taper dette partiet nå. Og det ser det ut til at han skal gjøre. Mads har 8,5 av 15 poeng, og vi vet ikke hvordan han ligger an.
Vegard tapte det første partiet i finalen, men vant det andre.

Oppdatert kl. 1505
Mads
fikk delt 6. plass i lilleputt. Han har fått ei bok i premie. På dansk, sa Mads.
Eilif tok andreplassen i klasse 1.
Karl W. vant tredjeplassen i senior.
Bjørn vant andreplassen i klasse 4.
Petter vant tredjeplassen i klasse 4.
Vegard fikk fjerdeplassen i klasse 2.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Morten F 21 Jul, 2014 00:09:59

Flott laginnsats, gutter! Gratulerer!

Posted by anders o 20 Jul, 2014 19:18:33

Må gratulere Karl med tredjeplassen i veteran. Jeg fulgte med hele tiden, og jeg er imponert over hvor effektiv han fortsatt er i lynsjakk. Full kontroll, stort sett, i de partiene han vant. Han mente før turneringen at 50% score ville være bra; i fullt alvor! Artig at Karl også kan være ufrivillig komisk...

Posted by Tore 20 Jul, 2014 13:53:18

I klasse 4 skal de spille 20 eller deromkring. Når det gjenstår 5 eller 6 partier skal de ta ei pause til kl. 1430, og spille de gjenstående da.

Posted by ts 20 Jul, 2014 13:44:42

Heia storebror!!!!!!!

Posted by anders o 20 Jul, 2014 13:28:36

Det er mange gode lynsjakkspillere i mester, så jeg er rimelig fornøyd med resultatet. Jeg hadde litt mer stang ut enn stang inn. Avsluttet greit, med seier mot vinneren av gruppa blant annet.

Posted by A.Wadstensvik 20 Jul, 2014 13:13:33

Hvor mange partier skal de spille i klasse 4