2014 NM Trondheim

2014 NM Trondheim

.

Her følger vi med på hvordan det går med deltakerne fra Kristiansund i Norgesmesterskapet i sjakk i Trondheim lørdag 12 juli - søndag 20. juli 2014

Det er fritt fram for alle til å kommentere og også komme med spørsmål.

NM i lynsjakk søndag 20. juli kl. 1100

AnnetPosted by Tore 20 Jul, 2014 09:50:29
Våre deltakere fordeler seg på følgende klasser:
Mester (dette er den høyeste klassen og vinneren blir Norgesmester i lynsjakk. Brede Kvisvik er regjerende mester, da han vant på Lillehammer i fjor.)
Anders Olsen
Klasse 1
Eilif Odde
Klasse 2
Eirik Viken Kallset
Vegard Simensen
Klasse 4
Petter Andreas Wadstensvik
Bjørn Benjaminsen
Klasse 5
Morten Smenes Frost
Espen Haltvik Bakke
Lilleputt
Mads Wollan Myhre
Senior
Karl W. Strand

Det kåres også norgesmestre i aldersgruppene.

Det er ikke sjanse til å fortelle noe om hva som skjer etter hvert parti, siden betenkningstida er 3 minutter + 2 sekunder tillegg per trekk. Det går for raskt.
I fjor hadde vi bare med 4 spillere, og 3 av dem kom til finalegruppa i sin klasse. Det var selvsagt Brede som vant mesterklassen, Henrik som ble nummer tre i kadett og Eirik som også kom til finalegruppa.
Det er vanskelig å spå hvem som har dagen, og hvordan det går. Det kan være helt andre spillere enn dem som har kjempet i teten i klassen som i lynsjakk viser seg å være best.
Men det blir nok en oppdatering eller to her, for å fortelle hvem som har gått videre til finalegruppa.
Det er forventet at premieutdelinga er ferdig cirka klokka 14.

Oppdatert kl. 1135
De kom i gang litt seint, og bare en runde har blitt spilt. Det er forskjellig antall deltakere i alle klassene, og det er forskjellig praksis i hvordan man skiller ut dem som går videre. I noen klasser, som bl.a. klasse 4, senior og lilleputt skal alle spille mot alle. I klasse 1 skal de spille dobbel runde. I klasse 2 er det tre grupper og 2 stykker fra hver gruppe går videre til innledninga. I klasse 5 er det to grupper og der går tre fra hver gruppe videre.

Finalepartiene starter ca. kl. 1430. Og de klassene som spiller i ei gruppe, venter med de siste rundene til finalegruppene starter. Slik at dette er ikke ferdig før ut på ettermiddagen.

Anders startet med tap i hedgehog mot Atle Grønn. Vegard bukket tårn og tapte. Karl W., Mads, Eilif vant alle i første runde. Eilif slo ålesunderen Roar Nakken. Alltid kjekt å starte med en seier. De andre skal vi sjekke etterhvert, og runde 2 er nok snart ferdig også.

Oppdatert kl. 1155
Det blir litt flere oppdateringer enn planlangt. Vi har fått bordet vårt i vrimlearealet med skilt og pc-er på plass, så vi bare fortsetter.
Mads har tre strake seire. Karl W. har fire, og Bjørn i klasse 4 har tre. Petter i samme gruppe har to poeng men tapet kom mot Bjørn i andre runde. De er nok blant favorittene. Espen har to seire, og Morten har en seier på tre runder. Vegard har to seire av tre, og Eirik har en seier av tre.

Oppdatert kl. 1214
Karl W.
har 4/5, Eirik startet med to tap, men har nå fått opp dampen og har 3/5. Eilif har 3 av 5 og møter nå Henrik Carlsen. Eilif er med og leder i klasse 1, men siden alle har avgitt minst 1,5 poeng, er nok klassen åpen. Vegard har også fått opp dampen og har 4/5. I siste runde møtte han motstanderen fra 9. runde i går, og vant. Mads har også avgitt et poeng, og Anders har bare 1 poeng og 4 tap.

Oppdatert kl. 1237
Etter 7 runder er stoda slik: Klasse 5 Espen har 5/7 og Morten har 4/7. I klasse 4 hadde Bjørn walk over så han har 5/6, mens Petter har 4,5/7. I klasse 2 har Vegard 6/7 og Eirik 4/7, I klasse 1 har Eilif 4,5/7 og Anders 1/7. Karl W. i senior har 6/7 og Mads i lilleputt har 5/7

Oppdatert kl. 1305
Alle gruppene har hatt ei pause, litt forskjellig tidspunkt i de ulike gruppene, men de er nå i gang igjen alle sammen. Eilif deler ledelsen i klasse 1 med 5,5 poeng med Håkon Haugsrud. De spiller dobbel berger, og det er ved halvspilt. To stykker har også 5 poeng, så den klassen er helt åpen.
Anders har stått til vinst i 3 partier som han har tapt, bl.a. mot president Jøran og Lindsøe. Anders har 2,5/9. Karl. W. bukket tårn mot Jarl Ulrichsen, seniornorgesmesteren, og da står Karl W. med 6,5/9. Mads har også 6,5/9 og reddet det siste partiet med svært god sluttspillteknikk. Mads har jo hatt kurs hos Karl W.
I klasse 2 har Eirik 5,5/9 og Vegard har 8/10. De spiller i to forskjellige grupper. Bjørn i klasse 4 har gått på et tap og har 5/7, mens Petter har 5,5/8. Espen i klasse 5 har 6/8 og Morten har 4/8.

Oppdatert kl. 1335
Vegard
har vunnet gruppa si, og går videre til finalerunden. Han fikk 9 poeng, men hadde best kvalitet. Anders fikk 4 av 11 poeng i mesterklassen og er ikke videre.
Eilif tapte første partiet i andre halvdel mot Roar Nakken.
Trygve Dahl fra Hell Sjakklubb i Stjørdal leder kadettklassen. Faren er fra Aure, og sier at vi kan regne inn Trygve som minst 10% nordmøring. Hadde det ikke vært for NM i Idrettshallen i Kristiansund i 1992, hadde ikke Torbjørn Dahl fortsatt å spille sjakk.
Mads spiller bra, og Petter og Bjørn er begge med i teten i klasse 4.

Oppdatert kl. 1355
Nå begynner finalegruppene å bli klar. Espen var 1 poeng fra å gå videre til finalegruppen, men det ble 4. plass med 9,5 poeng. Det er et bra resultat. Morten fikk 6 av 12, og gikk da heller ikke videre.
Karl W. har 11,5 av 14, og ligger på tredjeplass. De har pause til klokken 14 før de spiller videre. Eilif ledet klasse 1 med 8 poeng da det gjensto 5 runder.
Mads har 8,5 av 12 og han ligger vel på 4. eller 5. plass.
Petter og Bjørn er begge med helt i teten i klasse 4.

Oppdatert kl. 1405
Nå starter finalerundene og/eller de siste rundene i klassene der alle spiller mot alle. Petter ligger på andreplass i klasse 4, og Bjørn på tredjeplass ett poeng bak Petter.
Turneringslederen regner med at premieutdelinga starter kl. 1450, så det er ikke lenge igjen.

Oppdatert kl. 1430
Karl W.
ligger fremdeles på tredjeplass selv etter at han tapte nå. Han har i hvert fall 1,5 poengs forsprang til dem bakfra, men Karl W. har ikke møtt Ole Chr. Moen ennå, og han ligger på andreplassen. Eilif har tapt et par partier nå, og det er spiller som har vunnet alle, så Eilif ligger vel på 3.
Petter og Bjørn ligger begge på delt andreplass, hvis Petter taper dette partiet nå. Og det ser det ut til at han skal gjøre. Mads har 8,5 av 15 poeng, og vi vet ikke hvordan han ligger an.
Vegard tapte det første partiet i finalen, men vant det andre.

Oppdatert kl. 1505
Mads
fikk delt 6. plass i lilleputt. Han har fått ei bok i premie. På dansk, sa Mads.
Eilif tok andreplassen i klasse 1.
Karl W. vant tredjeplassen i senior.
Bjørn vant andreplassen i klasse 4.
Petter vant tredjeplassen i klasse 4.
Vegard fikk fjerdeplassen i klasse 2.Sjakkoppgave

AnnetPosted by Tore 18 Jul, 2014 01:24:29
En sjakkoppgave. Hentet fra klasse 2, 7. runde

Trond Ferkingstad, Trondheim - Vegard Simensen, Kristiansund
Svarts trekk 23... ?

Forslag til hva Vegard spilte her, kan du legge i kommentarene. Prøv ikke å se i dem før du har tenkt deg nøye om.

(Roger og Morten trenger ikke svare, for de har allerede sett oppgaven... )

Kongressen

AnnetPosted by Tore 14 Jul, 2014 06:38:57
Kongressen i Norges Sjakkforbund ble holdt i Trondhjem søndag kveld. Den startet kl. 18 og ble ferdig kl. 2306. Kristiansund Sjakklubb stilte med Tore Kristiansen, Arild Myhre, Morten Smenes Frost og Vegard Simensen som delegater på Kongressen.
Tore ble valgt til å underskrive protokollen, og måtte da være til siste slutt, mens Arild og guttene stakk etter at de to viktigste sakene var blitt avgjort.

De viktigste sakene var at det kom opp et motforslag til Jøran Aulin-Jansson som president. Det var eliteutvalgets leder, Thomas Robertsen. Han fikk 27 stemmer og Jøran ble gjenvalgt som president i Norges Sjakkforbund med 48 stemmer.

Forslaget om at Norges Sjakkforbund skulle søke om opptak som særforbund i Norges Idrettsforbund ble vedtatt utsatt til en ekstraordinær kongress før jul.

Sjokksjakk

AnnetPosted by Tore 14 Jul, 2014 01:27:53
Søndag ettermiddag var det uoffisielt NM i sjokksjakk.
Oppdatert: Eirik og Trond Harald kom på tredjeplas og fikk bronse i NM i sjokksjakk!
Bilde av vinnerne kommer seinere i dag!

Henrik og klassekameraten Sigve ble utslått i kvartfinalen, mens de andre kristiansundslagene ikke kom seg videre fra innledningsrunden.Jarlenfolket

AnnetPosted by Tore 12 Jul, 2014 09:29:38
Vi åtte som bor på Pensjonat Jarlen i Kongens gate kom oss nå hit fredag kveld.
Etter at hurtigbåten kom til Brattøra, gikk vi først til spillestedet og leverte fra oss materiellet som arrangøren skal låne, registrerte oss, så på lokalet før vi, minus Espen og Morten, gikk til hotellet.

På hurtigbåtkaia sto Ole Jakob Hegelund, en av Vegards kamerater, og møtte oss. Han hjalp oss til spillestedet. Hjalp også å bære!

Nå gikk vi ikke den korteste veien, men i rette linjer, og det ble varmt da vi dro og slepte på bagasjen. Pensjonatet ligger i et rolig strøk. Bortenfor ligger Trondhjem torg, restauranten Egon ligger nærmere, og vi har to pizzasteder i nærheten. Et på hver side. Bunnprisbutikken ligger 50 meter unna, og en større Remabutikk 200 meter unna.

Rommene mangler skrivebord, og ingen av dem er særlig store, men det er oppusset for et par år siden, så det er rent og fint. Alle rommene har minikjøkken, så vi ordner oss sjøl. De på trippelrommet, Espen, Magnus og Petter, har sin egen husholdning, mens vi andre fem har felles. Rommet til Iver og Henrik har da blitt utnevnt til felles spiserom.

De fire rommene er på hver etasje. Tore bor i førsteetasjen, Iver og Henrik i andre, Vegard og Morten i tredje og Magnus, Petter og Espen i fjerde. Det er ikke heis så de i fjerde kommer til å få mosjon.
I går kveld bestilte de i fjerde pizza fra Peppes, og det fikk de levert på rommet, så da slapp de å gå ned trappene. Vi andre bestilte pizza fra naboen to hus unna, og vi satt i bakgården til pensjonatet. Det var mye svalere der enn på rommene.

Vi har også lokalisert en utendørs badeplass i nærheten, Sjøbadet. Det ligger ikke så langt fra Brattøra og spillestedet. Ole Jakob er medlem, så han kan guide oss.

Varmt i Trondhjem

AnnetPosted by Tore 12 Jul, 2014 09:16:04
Det er varmt i Midt-Norge, og Trondhjem er intet unntak. Da vi kom i går, ble vi ganske svette av å dra bagasjen vår rundt halve Midtbyn. Men, dessverre, en dusj hjalp heller ikke. Det var varmt ute, seint på kvelden, så svetten kom igjen...

Spillelokalet er fantastisk! Det fikk vi som dro med hurtigbåten fredag kveld, høre før vi kom dit, for på hurtigbåtkaia traff vi på Anders og Trine. Anders Olsen skal dessverre ikke spille, men han skal være i Trondhjem denne helga og kommer tilbake neste helg og spiller lynsjakk.
Alle spiller i en stor sal, og det er god plass rundt bordene. Dette er en diger kongressal på et hotell. Kanskje vrimlearealet utenfor er litt lite. Det er store sofaer til å slappe av i. Som vanlig kommer nok Kristiansundsleiren til å okkupere et bord der vi sitter hele uka. I spillelokalet var det ikke varmt, så ventilasjonen er god, og det er det viktigste i ei turnering når det er varmt ute. Vi husker med gru tilbake på Njårdhallen i Oslo i 2011.

Trond Harald og Eirik traff vi på i analyserommet fredag der de satt og spilte lynsjakk. De skulle ikke være med på velkomstlynsjakken, for Trond Harald fikk ikke lov av kjæresten. Fredagskvelden var nok siste sjanse for henne til litt alenetid uten at sjakken tar overhånd. Smart jente dette som har skjønt det!

Alle fikk registrert seg i de rette klassene fredag kveld, og så er det unnagjort. De som mangler nå er Sverre og sønnene, og Mads og Arild. Sistnevnte kjører oppover til Trondhjem i dag.

Espen og Morten spilte en velkomstlyn i går kveld. Det var bare 9 spillere med, så alle møtte alle. Det var et smart trekk av Morten, for han har ikke spilt mot andre utenbys før, og i går møtte han flere klasse 5-spillere, og han fikk se nivået. For å si det forsiktig; Morten ble ikke skremt. Espen og Morten var sånn middels fornøyd med selve turneringa.


- Vi er en stor sjakkfamilie

AnnetPosted by Tore 11 Jul, 2014 01:28:28
I TKTVs Gjensyn på fjernsyn fikk vi mandag 7. juli se fra Sjakk-NM i Idrettshallen i Kristiansund i 1992.
Eilif Odde som var NM-general, forteller bl.a. at vi er en stor sjakkfamilie, og det passer jo bra å nevne nå rett foran et nytt NM, og ei lang uke med sjakk.

Eilif har jo holdt seg svært bra siden 1992, men også Eirik Viken Kallset ble intervjuet, og da kunne vi se at det har gått noen år siden den gangen. smiley Eirik var 6 år gammel da. Les mer om det her...

Og begge to er fremdeles aktive sjakkspillere og skal også være med i NM-uka! Eilif skal være med i lynsjakk-NM siste søndagen, mens Eirik skal spille i klasse 2.

Pirbadet - Rockheim - bysykler

AnnetPosted by Tore 08 Jul, 2014 11:43:13
Pirbadet ligger vegg i vegg omtrent med spillestedet. Hvis det blir varmt i Trondhjem i NM-uka, hadde nok en utendørs badeplass vært bedre, men det ser ut til at de ligger et stykke fra sentrum alle sammen. Men "heldigvis" ser det ut til at varmen gir seg i Trondhjem til vi kommer.

Rockheim som er det nasjonale museet for populærmusikk, ligger også rett ved spillestedet. Det skal være et aktivt museum, der man kan utfolde seg.

Men det spørs om noen rekker å få tid til disse to aktivitetene da med det programmet vi har i NM-uka.

Det hadde vært kjekt med en bysykkel i Trondhjem, men dessverre er det ikke parkeringsplass for disse ved spillestedet, så apostlenes hester er nok det enkleste, for dem som ikke bor på spillehotellet men som bor i sentrum i stedet.

Next »