NM for ungdom 2013

NM for ungdom 2013

.

Dette er en blogg der vi følger spillerne fra Møre og Romsdal i NM for ungdom 2013.
Det spilles på Rica Hotel på Hamar fredag 15. - søndag 17. november 2013.
Vi har med to spillere fra Ålesund og seks spillere fra Kristiansund.

5. runde lørdag kl. 17

RundenePosted by Tore Sat, November 16, 2013 16:45:43
Gruppe A:
Line Jin Jørgensen, Stavanger (1827) - Vegard Simensen (1747) 1-0
Gruppe B:
Henrik Øie Løbersli (1797) - Kjell Håkon Lien, Tyristrand (1990) 1/2-1/2
Iver Halse (1186) - Markus Slettmoen, Hamar (823) 1-0
Gruppe C:
Ida Sundsvoll Andreassen, Tromsø (603) - Emil Andre Olsen (1146) 0-1
Edvin Jarve, Stavanger (1347) - Magnus Dahl Jenssen (1062) 0-1
Gruppe D:
Mats Nærheim, Smeaheia (923) - Mads Wollan Myhre (1147) 1-0
Gruppe F:
Niklas Unneland (-) - Noah Jørgensen, Sevland (-) 1-0
Gruppe G:
Mathias Unneland (-) - Johannes Reigstad, Hamar (-) 0-1

Henrik sitter fremdeles på førstebordet men de sender ikke det partiet. Det har jo bare vært problemer med brettet da Henrik har sittet der, så de vil kanskje prøve noen andre... smiley Henrik er ikke bekymret for ratingtallet til motstanderen. Han kjenner ham og vet at han ikke er så mye bedre. Mads er på tredjebordet i si gruppe, og er med i tetkampen. Han bør vinne mot kameraten Mats fra Rogaland i kveld.
Denne runden kan gå veldig bra for oss, for vi har tro på mange av spillerne nå.

Kl 1710
(Tore) Mathias gikk på en skolelignende matt. Han ble satt sjakk matt på f2 med dronninga. Niklas har kommet greit ut.
Mads spiller Pircs forsvar, som forventet. Det er fransk åpning på Magnus, Emil og Iver. Iver spiller mot hamarsingen som var med på laget som tapte 0-4 for Kristiansund 2 i NM for klubblag i september. Men Iver spilte ikke mot Markus, det var Mads som slo ham. Iver er rimelig sikker på at han skal slå ham.
Både Magnus og Emil spiller uvanlige franskvarianter, men det er motstandernes skyld. Vegard spiller dronninggambit mot Line Jin, mens Henrik møter gammelindisk. Henrik har gått i tenkeboksen, og det er kanskje ei ukjent åpning for ham?

Kl 1735
(Tore) Mads står kvalitet under. Dvs. han har gitt et tårn for en springer. Både Emil og Iver står med offiser over. Ivers motstander har en fribonde, men den er ikke farlig. Magnus har kommet litt defensivt ut. Niklas har to løpere og to hester over, og vil vinne. Henrik kunne tydeligvis åpninga, og han har kommet godt ut med full kontroll over sentrum. Nå er det Kjell Håkon som har gått i tenkeboksen. Vegard spilte Tarraschforsvaret mot Line Jin, slik han planla på forhånd.

Kl 1738
(Tore) Mads bukket en løper til, og står nå med tårn under. Han tok en bonde og truet et tårn, men dessverre hadde Mats fra Rogaland en mellomsjakk med dronninga som gjorde at han fikk tatt løperen til Mads. Så da vil nok Mads tape dette partiet mot Mats.
Niklas har vunnet partiet sitt. Nå har han 2 av 5 poeng.

Kl 1752
(Tore) Iver vinner enkelt nå. Han har tårn og springer over. Mads forsøker seg på noe krumspring, men stillinga er objektivt tapt, og der har Mads gitt opp. Magnus begynner å komme godt ut, selv om han spiller litt defensivt. Men Magnus har løperparet mens motstanderen har springerparet, og det er en fordel for Magnus. Henrik tenker nå. Han har fremdeles kontroll over større deler av brettet enn Kjell Håkon. Line Jin har stilt seg opp i en stonewall-struktur (steinveggstruktur) mot Vegard. Hva som har skjedd i partiet til Emil, skjønner jeg ikke. De står nå helt materielt likt, og kanskje jeg telte feil offiserer i sted, hvis ikke Emil har ofret en offiser for et mulig mattangrep som hun greide å avverge.

Kl 1755
Iver
har vunnet. Da har Iver 50% score i gruppe B. Det er bra.

Kl 1759
(Tore) Emil har vunnet. Han fikk inn en trussel med både sjakk matt og tårn, og da hun forsvarte matten, tok Emil tårnet, og hun ga opp. Emil har oppklart at han sto ikke offiser over tidligere i partiet, og det er nok jeg som har sett feil. Emil har 2 poeng.

Kl 1816
(Tore) Magnus vinner nå offiser. Han truer både den ene av hestene og det ene tårnet til motstanderen. Ingen av dem er dekt av andre brikker, og da må han nok flytte tårnet for å redde det, og da vinner Magnus hesten. :-)
Det er nok Stonewall attack (jeg vet ikke noe norsk navn på den) som er navnet på åpninga som Vegard møter. Og Vegard har nettopp kikket på den, siden det er åpninga som Bjørn spiller i høstturneringa, og Vegard studerte den da han skulle spille mot ham for et par uker siden.

Kl 1830
(Tore) Magnus har vunnet. Etter at han vant offiseren tok det ikke mange trekkene før motstanderen ga opp.
Henrik er i sluttspill. De har 7 bønder hver, mens Henrik har en springer og Kjell Håkon har en løper. Løperen har en litt lengre rekkevidde enn en springer, og løperen har noen fine diagonaler den kan jobbe i, så Kjell Håkon har nok en ørliten fordel. Men jeg tror ikke Henrik taper dette sluttspillet. Han pleier å være god i slike stillinger.
Vegard mener jeg står litt bedre enn Line Jin.

Kl 1848
(Tore) I sluttspillet til Henrik har han alle sine bønder (6 nå) på de hvite feltene, mens Kjell Håkon har en svartfeltløper. Det betyr at løperen ikke kan ta noen av bøndene til Henrik. Henriks springer derimot kan hoppe og sprette rundt om og er ikke avhengig av at brikkene står på en spesiell farge. Det går nok mot remis, hvis ingen av dem gjør noe feil i tidsnøden de er inne i nå.
Vegard står godt. Line Jin har en springer inne på Vegards område, men den er ingen trussel, bare et irritasjonsmoment. Vegard har også en flott plassert springer inne på Line Jins område, og har i tillegg press på den svake bonden hennes. Vegard har som vanlig litt dårligere tid enn motstanderen, men det er han vant til, og takler greit.

Kl 1917
(Tore) Det går mot remis for Henrik. Han har låst stillinga slik at motstanderen ikke kommer gjennom. Henriks springer kan komme inn i motstanderens stilling, hvis han ikke er oppmerksom nok, men det er han nok. For Vegard i A-gruppa er det også sånn at de står og stanger mot hverandre. Men Vegard har brukt veldig mye tid etter at han fikk en ekstra halvtime etter trekk 40.

Kl 1921
Tidens Krav har omtale av NM for ungdom her...

Kl 1926
(Tore) Henrik har laget seg et fort som Kjell Håkon ikke kan trenge seg gjennom. Og Henrik tar ingen sjanser på å flytte springeren som passer på at motstanderens konge ikke kan komme gjennom.
Vegard har ofret springer for to bønder. Line Jin har en åpen kongestilling, og Vegard har dronninga si i nærheten av hennes konge, og han kan kanskje ha sett noen muligheter vi andre ikke har sett? Spennende er det i hvert fall!

Kl 1934
(Tore) Henrik og Kjell Håkon tok da hverandre i handa og ble enige om remis. Fortet som Henrik hadde satt opp, var ugjennomtrengelig. Bra spilt av Henrik mot en god spiller.

Kl 1958
(Tore) og der ga Vegard opp. Han forsøkte å vinne, men det endte dessverre i tap.

Da blir det middag og kveld her. Vi snakkes igjen i morgen!

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lars og Kari Sat, November 16, 2013 19:23:08

Vi heier på Henrik og Vegard her vi sitter nede i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Vi er svært spente på hvordan det går.