NM for ungdom 2013

NM for ungdom 2013

.

Dette er en blogg der vi følger spillerne fra Møre og Romsdal i NM for ungdom 2013.
Det spilles på Rica Hotel på Hamar fredag 15. - søndag 17. november 2013.
Vi har med to spillere fra Ålesund og seks spillere fra Kristiansund.

4. runde lørdag kl. 1330

RundenePosted by Tore Sat, November 16, 2013 13:23:35
Gruppe A:
Vegard Simensen (1747) - Bjørn Emil Jørgensen, Trondheim (1358) 0-1
Gruppe B:
Martin Nilsen, Stavanger (1824) - Henrik Øie Løbersli (1797) 1/2-1/2
Magnus Lindbeck, Setskog (-) - Iver Halse (1186) 0-1
Gruppe C:
Emil Andre Olsen (1146) - Edgar Strobel, Tromsø (923) 0-1
Magnus Dahl Jenssen (1062) - Sander Bjørkevoll, Setskog (-) 1-0
Gruppe D:
Mads Wollan Myhre (1147) - Maria Næss, Tiger (1136) 1-0
Gruppe F:
Martin Risting, 1911 (-) - Niklas Unneland (-) 0-1
Gruppe G:
Amanda Høst Sellevaag, Tiger (523) - Mathias Unneland (-) 1-0

I Henriks gruppe B er det tre NTG-elever som leder med tre poeng. Og Henrik er en av dem. I fjerde runde skal han møte romkameraten sin.
Mads og Vegard har begge to poeng hver i sine grupper. Vegard gjorde en flott jobb i formiddag, og bør vel vinne nå. Mads har vunnet mot Maria Næss tidligere.
De andre møter motstandere vi ikke kjenner så godt.

Det ser også ut til at Magnus Carlsen i India står godt!

Kl 1340
(Tore) Henriks parti vises direkte her
Iver har kommet fint ut. Det ser ut som slavisk forsvar men motstanderen spiller noe ala dronningbondeforsvar. Magnus har vunnet dronning. Emil har kommet fint ut.
Mathias har vunnet offiser. Niklas står ganske jevnt.
Mads møter kongeindisk, og når Mads nok ville spille katalan, så har Mads plassert løperen sin på g2. Da blir det kongeindisk forsvar der hvit har løperen på g3. :-) Det er ei helt grei åpning. Mads og Sara spilte akkurat samme åpninga mot hverandre på NM på Lillehammer i sommer. Da var det Mads som vant.

Kl. 1350
Magnus
har vunnet. Det var skotsk åpning, og Magnus vant dronninga i det sjuende trekket! Magnus sier at - "skotsk åpning er farlig, hvis man ikke kan det", og det kunne tydeligvis ikke motstanderen. :-)

Kl. 1400
(Tore) Mads står godt nå. Forrige gang de møttes, var det Mads som byttet av bønder i sentrum. Denne gangen var det Sara som gjorde det. Nå har Mads full kontroll, og Saras plan om å angripe nedover på dronningfløya er fullstendig avblåst.
Emil har fått ut alle offiserene sine, og presser Edgar fra Tromsø. Mathias tapte partiet sitt, mens broren Niklas nå står to bønder over i tårnsluttspillet. Det er positivt. Iver og motstanderen bytter av de løpere og springere, men har beholdt nesten alle bøndene. Vegards motstander er jo den samme som vant klasse 5 i NM på Lillehammer i sommer. Han vant 9 av 9 partier, og han var da uratet. Så Vegards motstander trenger ikke være så dårlig som ratingtallet hans tilsier.


Kl 1405
(Tore) Niklas har vunnet! Niklas vant tårnet og da ga motstanderen opp. Han kom også til å bli satt sjakk matt noen trekk etter.
Henriks stilling står på nett, og jeg synes at den ser bra ut for Henrik. Men stillinga er vel ganske lik etter 7 trekk og begge to har sjanser.

Kl 1423
(Tore) Med Niklas' seier i sted, har nå alle fra Møre og Romsdal fått poeng! Niklas har møtt to veldig gode motstandere i de to første rundene.
Iver har vunnet bonde. Det skjedde i forbindelse da de byttet av løperne og hestene. Jeg tror ikke det var nødvendig av motstanderen. Det ser også ut til at Iver får en bonde til.
Vegard byttet av dronningene nå, og de står likt i antall bønder.
Henriks stilling etter 9. trekket liker jeg ikke. Hvis Martin spiller 10.Se5, må nesten Henrik slå hesten og Martin slår tilbake med f-bonden. Da blir Martins bonde på d6 forsvart av en bonde. Det ser litt ekkelt ut.

Kl 1427
(Tore) Emil står fortsatt greit. Han presser, men han har ikke noen avgjørende fordel ennå. Mads og Maria står og stanger mot hverandre. Det ser ut som om Maria trekker seg litt tilbake og satser på remis.

Kl. 1440
(Tore) Mads står kjempegodt nå. Han forsøker seg med et angrep på kongefløya, men der kommer han ikke gjennom, men Maria kan få svakheter andre steder på brettet som Mads kan utnytte.
Vegard har vunnet en bonde nå, og de er nå kommet ut i sluttspill med likt antall bønder, tårn og løper hver. Løperne har ulik farge. Iver har bonde over i tårnsluttspill. Det er riktignok en dobbeltbonde, men Iver har ei litt bedre stilling. Om det er nok til å vinne, får vi bare avvente og se. Emil står fremdeles like greit.
Henrik tok heldigvis hesten på e5. Nå etter 12 trekk, vil Henrik miste tårnet sitt på a8, men han kommer til å få begge bøndene i midten, så Henrik vil nok stå littegrann bedre.

Kl 1445
(Tore) Iver har vunnet! I tårnsluttspillet truet Iver tårnet til Setskoggutten og da han ikke forsvarte det med kongen, så tok Iver tårnet hans og vant partiet noen få trekk etterpå. Da har Iver 50% score. Henrik spiller bra. Robin i kommentarene under her, mener at stillinga til Henrik er vunnet. :-) Henrik har selvsagt spilt mange partier mot sine medelever på NTG, men han taper sjelden mot dem i offisielle turneringer. Og aldri mot Martin.

Kl 1500
(Tore) Mads står dronning mot tårn over, og kommer til å vinne!
Vegard blir presset, men jeg tror at han kommer til å vinne til slutt.
I partiet til Henrik på nett, ser det ut til at sendinga har stoppet opp. Trekkene etter de første 12 trekkene er: 13. Lf3 Dh4 14. g3 Dd4 15. De2 Ta7
og Henrik mistet ikke tårnet sitt allikevel. Martin spiller litt raskt, og det ser ut til at han har tidsnød.
Emil har mistet dronning for tårn, og han vil nok tape. Han har ingen muligheter til mattangrep som kan redde situasjonen.

Kl 1510
(Tore) Mads har vunnet. Da har Mads 3 poeng.
Vegard kan faktisk tape. Han har byttet av løperne, og motstanderen har bonde over. I tillegg er Vegards konge låst ute på førsteraden. Nå må Vegard kjempe for remis. Emil tok ikke tårnet for springeren da han hadde muligheten, så han ligger i stedet dronning mot hest under. Emil forsøker på det umulige her, men det er eneste sjansen han har. Godt at han forsøker.
I Henriks parti er det spilt 16. g4 Sg7 17. d3

Kl 1520
(Tore) Emil har gitt opp.
Vegard står til tap nå. I Henriks parti er det spilt 17...Lb7 18. c4 Lxf3 19. Dxf3
Martin har noen få minutter igjen på de neste 20 trekkene, mens Henrik har litt mer. Da har sendinga fra Henriks parti kommet i gang igjen.
Og det ser ut til at Magnus Carlsen vinner også i dag!

Kl 1535
(Tore) Vegard tapte, og Henrik spilte remis. Begge hadde kraftig tidsnød, så de spilte lynsjakk de siste 10 trekkene. Henrik måtte gi dronninga mot tårn og løper, men med begge tårnene ser det ut til at det var ei lik stilling da de tok remis.

Femte runde starter om en time klokka 1630.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Robin Sat, November 16, 2013 17:51:17

Brukte Houdini på kvalitetsofferet for å sjekke om det var bra eller awesome, men jeg skjønner jo at skuffelsen er stor når man roter bort en vinst en normal person hadde ført i land i blinde..... :) burn

Posted by Tore Sat, November 16, 2013 16:17:40

Robin, jeg nevnte for guttene (Henrik og Martin) at vi nok ikke kommer til å sende flere til NTG hvis de spiller så dårlig som dette... smiley

Henrik svarte at Robin har sikkert hatt på Houdini mens vi spilte, og at kommentarene hans er basert på det....
De begynner å bli tøffe disse unge nå! Liten respekt for voksne spilleres meninger. smiley

Posted by Robin Sat, November 16, 2013 15:30:19

Ok siste kommentar ;)
Er ikke akkurat stjernetrekk fra noen av guttene der nei. bør vel kanskje være remis nå.

Posted by Robin Sat, November 16, 2013 15:26:54

og der taper Henrik.
Forferdelig teknikk

Posted by Robin Sat, November 16, 2013 15:22:23

Nå bør Henrik finne 19.. Lxd6 så bør det være grei skuring.
Gi tilbake offiseren og ha bedre offiserer

Posted by Robin Sat, November 16, 2013 14:39:00

Vel mye bedre for Henrik om han slår hesten nå iallefall. enormt kvalitetsoffer

Posted by Robin Sat, November 16, 2013 14:38:05

Henriks stilling er nesten vunnet btw