NM for ungdom 2013

NM for ungdom 2013

.

Dette er en blogg der vi følger spillerne fra Møre og Romsdal i NM for ungdom 2013.
Det spilles på Rica Hotel på Hamar fredag 15. - søndag 17. november 2013.
Vi har med to spillere fra Ålesund og seks spillere fra Kristiansund.

Pallplasseringer

RundenePosted by Tore Sun, November 17, 2013 16:47:40
Henrik Øie Løbersli fikk andreplass i gruppe B (1997-1998)

Mads Wollan Myhre fikk fjerdeplass i gruppe E (2002)

Magnus Dahl Jenssen fikk 20. plass i den store C-gruppa (1999-2000)


Henrik får representere Norge i Nordisk mesterskap på nyåret!

7. og siste runde søndag kl. 1230

RundenePosted by Tore Sun, November 17, 2013 12:31:54
Gruppe A:
Simen Nyborg, Setskog (-) Vegard Simensen (1747) 0-1
Gruppe B:
Henrik Øie Løbersli (1797) - Johan-Sebastian Christiansen, Vålerenga (2218) 0-1
Edit Machlik, Tromsø (1754) - Iver Halse (1186) 1-0
Gruppe C:
Henrik Kristoffersen, Alta (675) - Emil Andre Olsen (1146) 1-0
Shaun Ondo, Oslo (1568) - Magnus Dahl Jenssen (1062) 1-0
Gruppe E:
Harald Christian Vestjord, Tromsø (751) - Mads Wollan Myhre (1147) 0-1
Gruppe F:
Levi Haldorsen, Harstad (-) - Niklas Unneland (-) 1-0
Gruppe G:
Mathias Unneland (-) - Oliver Bautz-Holter, 1911 (-) 1-0

Henrik i gruppe B kjemper om norgesmesterskapet. Johan-Sebastian klagde på avgjørelsen om at han ble dømt til tap, og ankenemnda fant ut at klokka var defekt. De måtte derfor fortsette partiet, og det vant Johan-Sebastian, og da ligger Henrik et halvt poeng bak ham, og må slå ham for å bli norgesmester.

Kl 1250
Henrik
spiller direkte her... Siden Johan-Sebastian fikk et kvarters pause etter forrige parti, begynte de cirka 10-15 minutter etter de andre. De spiller akseptert dronninggambit, og det var akkurat denne varianten de spiller nå som Henrik kikket på 5 minutter før de startet.
Mathias har vunnet en offiser. Ellers har de andre kommet greit ut. Mads spiller som vanlig Pircs forsvar. Vegard spiller dragevarianten selv om motstanderen spilte lukket siciliansk. Iver har gjort et lite mistak i åpninga, og han mister enten en bonde eller får en dårlig bondestruktur. Begge deler gjør at han relativt enkelt kan tape mot Edit Machlik. Emil spiller mot spansk åpning, og han har kommet greit ut.

Kl 1310
Mathias
har vunnet. Han mistet offiseren han hadde vunnet, men han fikk til en sjakk matt på motstanderen og vant. Niklas står greit. Mads har vunnet bonde og får vel en til? Magnus spiller mot katalansk åpning, og foreløpig står han helt greit. Vi får se om motstanderen spiller etter plana med å bryte på e4. Iver mistet både bonden og fikk ødelagt bondestrukturen sin, og det var littegrann uheldig.
I partiet til Henrik er det Johan-Sebastian som tenker.


Kl 1330
Endelig har Johan-Sebastian gjort sitt sjette trekk. Han har brukt 29 minutter på 6 trekk! Det er jo bra for Henrik, men Johan-Sebastian er kjent for å tenke lenge og å komme inn i tidsnød. Magnus sin motstander har fått spilt e4 og Magnus slo bonden. Det betyr at motstanderen har fått frigjort løperen sin, og det er ikke helt bra for Magnus. Mads har vunnet to bønder, og kom vel også til å vinne kvalitet da jeg kikka på partiet. Så da vinner han. Emil vant ikke bonde, og motstanderen har fått et tårn godt plassert inni stillinga til Emil som Emil ikke får unna. Vegard har fått opp ei god stilling og ligger også bonde over.

Kl 1355
Nå har Henrik også begynt å tenke. Og J-S truer i trekk 13 med å slå på h3. Vi er ikke helt sikker her på bakrommet på stillinga til Henrik.
Mads har vunnet. Han fikk inn en fribonde til ny dronning og vant. Vegard har også vunnet. Han vant et tårn og dermed vant han partiet.
Niklas har vunnet et tårn. Emil står svært vanskelig. Jeg ser ikke hvordan han kan greie seg. Magnus møter også et angrep på kongestillinga si nå. Iver står bonde under, og har litt dårligere bondestruktur.

Kl 1402 Vegard og Tore mener at Henrik står til tap nå etter at J-S slo på h3 i det 13. trekket. J-S har bare 15 minutter igjen på de neste 27 trekkene, men det er bare et ørlite tynt snøre det håpet henger i.

Kl 1415 Da fikk Henrik de problemene i partiet som vi fryktet. Iver har begynt et angrep på kongestillinga til Edit. Det virker ikke som det kan gå, men det var slik at Iver vant et parti på Fagernes under NM for klubblag mot en spiller med omtrent samme rating som Edit. Det er kjekt at Iver forsøker.
Emil tapte partiet. Han greide ikke forsvare kongestillinga si, og det tårnet som sto inni stillinga til Emil var avgjørende. Niklas har fremdeles tårn over. Magnus har avverget kongeangrepet, men han har fått noen svakheter i sentrum. Men Magnus har løperparet så det ser ikke dårlig ut.

Kl 1425 Henrik forsøker så godt han kan å få til noe spill. Og tida til motstanderen er en viktig faktor her. Iver ga en bonde for å få åpnet kongestillinga til Edit, men hun har egentlig kontroll over angrepet til Iver, men det er håp ennå.
Magnus tapte et tårn for en løper akkurat nå, og Niklas har fått ennå en offiser.

Kl 1435
Iver
har gitt opp. Han kom til å stå tre bønder under, og da var det ikke noe håp lengre. Magnus ga også opp. Niklas har spilt i over to timer, og det er første gangen at han har brukt så lang tid på et parti. Da er en barriere brutt!
Henrik fortsetter å skape problemer for J-S, men stillinga er nok tapt for Henrik.

Kl 1455
Da kan vi gratulere Johan-Sebastian Christiansen, Vålerenga, som norgesmester. Han vant mot Henrik. Henrik forsøkte og forsøkte etter at han gjorde et par småfeil i midtspillet, men Johan-Sebastian hadde kontroll, og til slutt måtte Henrik gi opp da han kom til å gå sjakk matt.
Niklas spiller videre, men han har bukket dronninga si. Han har fremdeles muligheter til remis. Det er litt artig at det er i den nest laveste gruppa det er tre partier som fremdeles pågår.

Kl 1455 Vi regner med at Henrik fremdeles kommer på pallen. Det blir enten andre- eller tredjeplassen. Det avhenger av de andre resultatene. Mathias Sætre, Bergens, står godt mot Tyristrands Kjell Håkon Lien, og hvis Mathias vinner, vil begge disse to komme bak Henrik på resultatlista. Marte Kyrkjebø har 4 poeng og kan vinne mot Kjetil Andås, og vil da få 5 poeng som Henrik, men hennes kvalitet er langt dårligere enn Henriks. Henrik har sittet på første- og andrebordet i de fleste rundene, og det betyr at han hele tida har møtt de beste.
Så da håper vi her at Henrik får andreplassen.

Kl 1518
Niklas
tapte. Det ble seier for Mathias Sætre fra Bergens over Kjell Håkon Lien, og da har begge de to også 5 poeng som Henrik. Da er det kvaliteten som avgjør plasseringene. Og Henrik fikk ørlite bedre kvalitet enn Kjell Håkon Lien, og får andreplassen!
Det er bra, for målsetninga til Henrik var andreplassen. Det er de to fremste i gruppa som får representere Norge i Nordisk mesterskap. smiley6. runde søndag kl. 9

RundenePosted by Tore Sun, November 17, 2013 08:39:27
Gruppe A:
Vegard Simensen (1747) - Snorre Rygg, Nord-Odal (1796) 1/2-1/2
Gruppe B:
Lasse Bjørn, Tromsø (1825) - Henrik Øie Løbersli (1797) 0-1
Iver Halse (1186) - Aschmirtan Sivaranjan, Nordstrand (1453) 1/2-1/2
Gruppe C:
Emil Andre Olsen (1146) - Iacob Nedreaas, Tiger (752) 0-1
Magnus Dahl Jenssen (1062) - Anne Margrete Myraunet, Frosta (655) 1-0
Gruppe E:
Mads Wollan Myhre (1147) - Torgeir Bjelland, Stavanger (724) 1-0
Gruppe F:
Niklas Unneland (-) - Bård Kydland, Hå (-) 1-0
Gruppe G:
Oskar Andreassen, Hamar (-) - Mathias Unneland (-) 1-0

Det er Henrik i gruppe B som ligger best an av våre deltakere. Han har 4 poeng og ligger på 2.-5. plass, et halvt poeng bak lederen. Henrik møter en av sine klassekamerater fra sjakklinja på NTG søndag formiddag. Iver i samme gruppe har 2,5 poeng og møter en han har spilt mot før, og har positiv score mot.
Magnus i gruppe C har 3 poeng, mens Emil har 2 poeng. De forventer sjøl at de vinner partiene sine i denne runden.
Mads i gruppe E har også 3 poeng, og han bør vinne i formiddag. Vegard i gruppe A har 2 poeng og får tøff motstand i dag, en av Henriks klassekamerater.
Niklas i gruppe F har fått opp dampen og har 2 poeng, og det samme har Mathias i gruppe G. I disse to gruppene er det vanskeligere å vurdere motstanderne, men både Niklas og Mathias ble litt varmere i trøya utover lørdagen.

Kl 915
(Tore) Alle har kommet godt i gang. Mathias er nesten ferdig med sitt parti, men det er vanlig i den gruppa. Mads spiller engelsk åpning som vanlig, og Magnus har også fått spilt sin vanlige skotske åpning. Magnus har kommet veldig bra ut. Emil møter Pircs forsvar, og det har han jo spilt flere ganger mot Mads så han bør vite hva som skjer. Henrik spiller dronningindisk mot Lasse, mens Vegard møter akseptert dronninggambit. Iver spiller sin vanlige italienske åpning, og Niklas har også kommet fint ut.

Kl. 930
(Tore) Det har ikke skjedd noe med unntak av i partiet til Magnus der han har vunnet en bonde, men på bekostning av utvikling.

Kl 938 Vi har lagt ut noen få bilder fra i morges her...

Kl 1000
(Tore) Magnus vinner nå et helt tårn. Han ligger løper over, men har nå også fått inn en løpergaffel på dronning og tårn, og med det ligger han et helt tårn over. Da vil han vinne partiet. Henrik sliter litt nå. Lasse har et kraftig press nedover c-linja og truer bonden på c7. Vegard har kommet fint ut, og Iver står også bra. Niklas står løper over, men det er sluttspill, og med bare løper og tårn mot bare tårn, kan det bli vanskelig å vinne. Mads vil nok åpne på dronningfløya, og det spørs om motstanderen hans vil angripe Mads på kongefløya. Men det ser ut til at Mads har kontroll. Motstanderen har satt seg opp i en stonewall-struktur. Mathias har tapt i sitt parti. Motstanderen hadde for mange fribønder i tårnsluttspillet. Emil vinner en bonde nå, og det kan komme til sluttspill ganske raskt.

Kl 1030
(Tore) Magnus har vunnet enda en offiser og har vunnet. Emil har tapt en hest. Han ville ikke avvikle til ei fin stilling, og tok heller en forgiftet bonde. Det burde han ikke ha gjort, for da mistet han hesten. Emil fikk en bonde til, men med sluttspill og dårlig bondestruktur og hest under, så vil Emil tape, dessverre. Mads har fått et angrep på seg på kongefløya som han må ta hensyn til. Henrik har vunnet offiser! Niklas vant tårn- og løpersluttspillet mot tårn. Det er godt gjort for det er skikkelig vanskelig.

Kl 1040
(Tore) Emil har gitt opp, og Henrik har vunnet. Henrik vant først offiser og deretter en kvalitet, og først da ga Lasse opp. Iver har bonde over, og er i springersluttspill. Begge har to hester hver. Vegard har fått et lite press på Snorre. Mads sliter litt med angrepet, men det skal ikke være farlig. Motstanderen angriper med alt for få offiserer.

Kl 1050
Iver har spilt remis. Det var remis i stillinga så det var helt greit. Mads vinner nå. Motstanderen bukket en hest og er nå kraftig på defensiven. Vegard står fremdeles fint, men har mindre tid enn Snorre igjen.
Henrik leder foreløpig gruppa si med 5 poeng, og det ser kaotisk ut i partiet til lederen, Johan-Sebastian Christiansen, så vi vet ikke ennå hvem Henrik møter i sisterunden.

Kl 1112
Mads
har vunnet og Vegard har spilt remis.

Kl 1130 Da ble det tap for Johan-Sebastian Christiansen i B-gruppa der Henrik nå leder med 5 poeng sammen med Bergens Mathias Sætre. Det var en spennende avslutning på partiet mellom Mathias og Johan-Sebastian. Det var ekstrem tidsnød, og da jeg så på avslutninga inne i lokalet, hadde begge 1 sekund igjen på klokka. Så gjorde hvit et trekk, som seinere viste seg å være det 38. trekket, og sjakklokka gikk over til ny tid. Da måtte spillerne rekonstruere partiet for å finne ut om de hadde nådd tidskontrollen ved 40 trekk, og siden det var svart i trekket og svart ikke hadde gjort 40 trekk, ble han dømt til tap.
Men Henrik har spilt mot alle de andre i toppen i gruppa, og vil nok møte Johan-Sebastian Christiansen uansett.

Neste og siste runde starter klokka 1230.


5. runde lørdag kl. 17

RundenePosted by Tore Sat, November 16, 2013 16:45:43
Gruppe A:
Line Jin Jørgensen, Stavanger (1827) - Vegard Simensen (1747) 1-0
Gruppe B:
Henrik Øie Løbersli (1797) - Kjell Håkon Lien, Tyristrand (1990) 1/2-1/2
Iver Halse (1186) - Markus Slettmoen, Hamar (823) 1-0
Gruppe C:
Ida Sundsvoll Andreassen, Tromsø (603) - Emil Andre Olsen (1146) 0-1
Edvin Jarve, Stavanger (1347) - Magnus Dahl Jenssen (1062) 0-1
Gruppe D:
Mats Nærheim, Smeaheia (923) - Mads Wollan Myhre (1147) 1-0
Gruppe F:
Niklas Unneland (-) - Noah Jørgensen, Sevland (-) 1-0
Gruppe G:
Mathias Unneland (-) - Johannes Reigstad, Hamar (-) 0-1

Henrik sitter fremdeles på førstebordet men de sender ikke det partiet. Det har jo bare vært problemer med brettet da Henrik har sittet der, så de vil kanskje prøve noen andre... smiley Henrik er ikke bekymret for ratingtallet til motstanderen. Han kjenner ham og vet at han ikke er så mye bedre. Mads er på tredjebordet i si gruppe, og er med i tetkampen. Han bør vinne mot kameraten Mats fra Rogaland i kveld.
Denne runden kan gå veldig bra for oss, for vi har tro på mange av spillerne nå.

Kl 1710
(Tore) Mathias gikk på en skolelignende matt. Han ble satt sjakk matt på f2 med dronninga. Niklas har kommet greit ut.
Mads spiller Pircs forsvar, som forventet. Det er fransk åpning på Magnus, Emil og Iver. Iver spiller mot hamarsingen som var med på laget som tapte 0-4 for Kristiansund 2 i NM for klubblag i september. Men Iver spilte ikke mot Markus, det var Mads som slo ham. Iver er rimelig sikker på at han skal slå ham.
Både Magnus og Emil spiller uvanlige franskvarianter, men det er motstandernes skyld. Vegard spiller dronninggambit mot Line Jin, mens Henrik møter gammelindisk. Henrik har gått i tenkeboksen, og det er kanskje ei ukjent åpning for ham?

Kl 1735
(Tore) Mads står kvalitet under. Dvs. han har gitt et tårn for en springer. Både Emil og Iver står med offiser over. Ivers motstander har en fribonde, men den er ikke farlig. Magnus har kommet litt defensivt ut. Niklas har to løpere og to hester over, og vil vinne. Henrik kunne tydeligvis åpninga, og han har kommet godt ut med full kontroll over sentrum. Nå er det Kjell Håkon som har gått i tenkeboksen. Vegard spilte Tarraschforsvaret mot Line Jin, slik han planla på forhånd.

Kl 1738
(Tore) Mads bukket en løper til, og står nå med tårn under. Han tok en bonde og truet et tårn, men dessverre hadde Mats fra Rogaland en mellomsjakk med dronninga som gjorde at han fikk tatt løperen til Mads. Så da vil nok Mads tape dette partiet mot Mats.
Niklas har vunnet partiet sitt. Nå har han 2 av 5 poeng.

Kl 1752
(Tore) Iver vinner enkelt nå. Han har tårn og springer over. Mads forsøker seg på noe krumspring, men stillinga er objektivt tapt, og der har Mads gitt opp. Magnus begynner å komme godt ut, selv om han spiller litt defensivt. Men Magnus har løperparet mens motstanderen har springerparet, og det er en fordel for Magnus. Henrik tenker nå. Han har fremdeles kontroll over større deler av brettet enn Kjell Håkon. Line Jin har stilt seg opp i en stonewall-struktur (steinveggstruktur) mot Vegard. Hva som har skjedd i partiet til Emil, skjønner jeg ikke. De står nå helt materielt likt, og kanskje jeg telte feil offiserer i sted, hvis ikke Emil har ofret en offiser for et mulig mattangrep som hun greide å avverge.

Kl 1755
Iver
har vunnet. Da har Iver 50% score i gruppe B. Det er bra.

Kl 1759
(Tore) Emil har vunnet. Han fikk inn en trussel med både sjakk matt og tårn, og da hun forsvarte matten, tok Emil tårnet, og hun ga opp. Emil har oppklart at han sto ikke offiser over tidligere i partiet, og det er nok jeg som har sett feil. Emil har 2 poeng.

Kl 1816
(Tore) Magnus vinner nå offiser. Han truer både den ene av hestene og det ene tårnet til motstanderen. Ingen av dem er dekt av andre brikker, og da må han nok flytte tårnet for å redde det, og da vinner Magnus hesten. :-)
Det er nok Stonewall attack (jeg vet ikke noe norsk navn på den) som er navnet på åpninga som Vegard møter. Og Vegard har nettopp kikket på den, siden det er åpninga som Bjørn spiller i høstturneringa, og Vegard studerte den da han skulle spille mot ham for et par uker siden.

Kl 1830
(Tore) Magnus har vunnet. Etter at han vant offiseren tok det ikke mange trekkene før motstanderen ga opp.
Henrik er i sluttspill. De har 7 bønder hver, mens Henrik har en springer og Kjell Håkon har en løper. Løperen har en litt lengre rekkevidde enn en springer, og løperen har noen fine diagonaler den kan jobbe i, så Kjell Håkon har nok en ørliten fordel. Men jeg tror ikke Henrik taper dette sluttspillet. Han pleier å være god i slike stillinger.
Vegard mener jeg står litt bedre enn Line Jin.

Kl 1848
(Tore) I sluttspillet til Henrik har han alle sine bønder (6 nå) på de hvite feltene, mens Kjell Håkon har en svartfeltløper. Det betyr at løperen ikke kan ta noen av bøndene til Henrik. Henriks springer derimot kan hoppe og sprette rundt om og er ikke avhengig av at brikkene står på en spesiell farge. Det går nok mot remis, hvis ingen av dem gjør noe feil i tidsnøden de er inne i nå.
Vegard står godt. Line Jin har en springer inne på Vegards område, men den er ingen trussel, bare et irritasjonsmoment. Vegard har også en flott plassert springer inne på Line Jins område, og har i tillegg press på den svake bonden hennes. Vegard har som vanlig litt dårligere tid enn motstanderen, men det er han vant til, og takler greit.

Kl 1917
(Tore) Det går mot remis for Henrik. Han har låst stillinga slik at motstanderen ikke kommer gjennom. Henriks springer kan komme inn i motstanderens stilling, hvis han ikke er oppmerksom nok, men det er han nok. For Vegard i A-gruppa er det også sånn at de står og stanger mot hverandre. Men Vegard har brukt veldig mye tid etter at han fikk en ekstra halvtime etter trekk 40.

Kl 1921
Tidens Krav har omtale av NM for ungdom her...

Kl 1926
(Tore) Henrik har laget seg et fort som Kjell Håkon ikke kan trenge seg gjennom. Og Henrik tar ingen sjanser på å flytte springeren som passer på at motstanderens konge ikke kan komme gjennom.
Vegard har ofret springer for to bønder. Line Jin har en åpen kongestilling, og Vegard har dronninga si i nærheten av hennes konge, og han kan kanskje ha sett noen muligheter vi andre ikke har sett? Spennende er det i hvert fall!

Kl 1934
(Tore) Henrik og Kjell Håkon tok da hverandre i handa og ble enige om remis. Fortet som Henrik hadde satt opp, var ugjennomtrengelig. Bra spilt av Henrik mot en god spiller.

Kl 1958
(Tore) og der ga Vegard opp. Han forsøkte å vinne, men det endte dessverre i tap.

Da blir det middag og kveld her. Vi snakkes igjen i morgen!
4. runde lørdag kl. 1330

RundenePosted by Tore Sat, November 16, 2013 13:23:35
Gruppe A:
Vegard Simensen (1747) - Bjørn Emil Jørgensen, Trondheim (1358) 0-1
Gruppe B:
Martin Nilsen, Stavanger (1824) - Henrik Øie Løbersli (1797) 1/2-1/2
Magnus Lindbeck, Setskog (-) - Iver Halse (1186) 0-1
Gruppe C:
Emil Andre Olsen (1146) - Edgar Strobel, Tromsø (923) 0-1
Magnus Dahl Jenssen (1062) - Sander Bjørkevoll, Setskog (-) 1-0
Gruppe D:
Mads Wollan Myhre (1147) - Maria Næss, Tiger (1136) 1-0
Gruppe F:
Martin Risting, 1911 (-) - Niklas Unneland (-) 0-1
Gruppe G:
Amanda Høst Sellevaag, Tiger (523) - Mathias Unneland (-) 1-0

I Henriks gruppe B er det tre NTG-elever som leder med tre poeng. Og Henrik er en av dem. I fjerde runde skal han møte romkameraten sin.
Mads og Vegard har begge to poeng hver i sine grupper. Vegard gjorde en flott jobb i formiddag, og bør vel vinne nå. Mads har vunnet mot Maria Næss tidligere.
De andre møter motstandere vi ikke kjenner så godt.

Det ser også ut til at Magnus Carlsen i India står godt!

Kl 1340
(Tore) Henriks parti vises direkte her
Iver har kommet fint ut. Det ser ut som slavisk forsvar men motstanderen spiller noe ala dronningbondeforsvar. Magnus har vunnet dronning. Emil har kommet fint ut.
Mathias har vunnet offiser. Niklas står ganske jevnt.
Mads møter kongeindisk, og når Mads nok ville spille katalan, så har Mads plassert løperen sin på g2. Da blir det kongeindisk forsvar der hvit har løperen på g3. :-) Det er ei helt grei åpning. Mads og Sara spilte akkurat samme åpninga mot hverandre på NM på Lillehammer i sommer. Da var det Mads som vant.

Kl. 1350
Magnus
har vunnet. Det var skotsk åpning, og Magnus vant dronninga i det sjuende trekket! Magnus sier at - "skotsk åpning er farlig, hvis man ikke kan det", og det kunne tydeligvis ikke motstanderen. :-)

Kl. 1400
(Tore) Mads står godt nå. Forrige gang de møttes, var det Mads som byttet av bønder i sentrum. Denne gangen var det Sara som gjorde det. Nå har Mads full kontroll, og Saras plan om å angripe nedover på dronningfløya er fullstendig avblåst.
Emil har fått ut alle offiserene sine, og presser Edgar fra Tromsø. Mathias tapte partiet sitt, mens broren Niklas nå står to bønder over i tårnsluttspillet. Det er positivt. Iver og motstanderen bytter av de løpere og springere, men har beholdt nesten alle bøndene. Vegards motstander er jo den samme som vant klasse 5 i NM på Lillehammer i sommer. Han vant 9 av 9 partier, og han var da uratet. Så Vegards motstander trenger ikke være så dårlig som ratingtallet hans tilsier.


Kl 1405
(Tore) Niklas har vunnet! Niklas vant tårnet og da ga motstanderen opp. Han kom også til å bli satt sjakk matt noen trekk etter.
Henriks stilling står på nett, og jeg synes at den ser bra ut for Henrik. Men stillinga er vel ganske lik etter 7 trekk og begge to har sjanser.

Kl 1423
(Tore) Med Niklas' seier i sted, har nå alle fra Møre og Romsdal fått poeng! Niklas har møtt to veldig gode motstandere i de to første rundene.
Iver har vunnet bonde. Det skjedde i forbindelse da de byttet av løperne og hestene. Jeg tror ikke det var nødvendig av motstanderen. Det ser også ut til at Iver får en bonde til.
Vegard byttet av dronningene nå, og de står likt i antall bønder.
Henriks stilling etter 9. trekket liker jeg ikke. Hvis Martin spiller 10.Se5, må nesten Henrik slå hesten og Martin slår tilbake med f-bonden. Da blir Martins bonde på d6 forsvart av en bonde. Det ser litt ekkelt ut.

Kl 1427
(Tore) Emil står fortsatt greit. Han presser, men han har ikke noen avgjørende fordel ennå. Mads og Maria står og stanger mot hverandre. Det ser ut som om Maria trekker seg litt tilbake og satser på remis.

Kl. 1440
(Tore) Mads står kjempegodt nå. Han forsøker seg med et angrep på kongefløya, men der kommer han ikke gjennom, men Maria kan få svakheter andre steder på brettet som Mads kan utnytte.
Vegard har vunnet en bonde nå, og de er nå kommet ut i sluttspill med likt antall bønder, tårn og løper hver. Løperne har ulik farge. Iver har bonde over i tårnsluttspill. Det er riktignok en dobbeltbonde, men Iver har ei litt bedre stilling. Om det er nok til å vinne, får vi bare avvente og se. Emil står fremdeles like greit.
Henrik tok heldigvis hesten på e5. Nå etter 12 trekk, vil Henrik miste tårnet sitt på a8, men han kommer til å få begge bøndene i midten, så Henrik vil nok stå littegrann bedre.

Kl 1445
(Tore) Iver har vunnet! I tårnsluttspillet truet Iver tårnet til Setskoggutten og da han ikke forsvarte det med kongen, så tok Iver tårnet hans og vant partiet noen få trekk etterpå. Da har Iver 50% score. Henrik spiller bra. Robin i kommentarene under her, mener at stillinga til Henrik er vunnet. :-) Henrik har selvsagt spilt mange partier mot sine medelever på NTG, men han taper sjelden mot dem i offisielle turneringer. Og aldri mot Martin.

Kl 1500
(Tore) Mads står dronning mot tårn over, og kommer til å vinne!
Vegard blir presset, men jeg tror at han kommer til å vinne til slutt.
I partiet til Henrik på nett, ser det ut til at sendinga har stoppet opp. Trekkene etter de første 12 trekkene er: 13. Lf3 Dh4 14. g3 Dd4 15. De2 Ta7
og Henrik mistet ikke tårnet sitt allikevel. Martin spiller litt raskt, og det ser ut til at han har tidsnød.
Emil har mistet dronning for tårn, og han vil nok tape. Han har ingen muligheter til mattangrep som kan redde situasjonen.

Kl 1510
(Tore) Mads har vunnet. Da har Mads 3 poeng.
Vegard kan faktisk tape. Han har byttet av løperne, og motstanderen har bonde over. I tillegg er Vegards konge låst ute på førsteraden. Nå må Vegard kjempe for remis. Emil tok ikke tårnet for springeren da han hadde muligheten, så han ligger i stedet dronning mot hest under. Emil forsøker på det umulige her, men det er eneste sjansen han har. Godt at han forsøker.
I Henriks parti er det spilt 16. g4 Sg7 17. d3

Kl 1520
(Tore) Emil har gitt opp.
Vegard står til tap nå. I Henriks parti er det spilt 17...Lb7 18. c4 Lxf3 19. Dxf3
Martin har noen få minutter igjen på de neste 20 trekkene, mens Henrik har litt mer. Da har sendinga fra Henriks parti kommet i gang igjen.
Og det ser ut til at Magnus Carlsen vinner også i dag!

Kl 1535
(Tore) Vegard tapte, og Henrik spilte remis. Begge hadde kraftig tidsnød, så de spilte lynsjakk de siste 10 trekkene. Henrik måtte gi dronninga mot tårn og løper, men med begge tårnene ser det ut til at det var ei lik stilling da de tok remis.

Femte runde starter om en time klokka 1630.Ankomst fredag

ReiseoppleggPosted by Tore Thu, November 14, 2013 16:25:11
Fredag drar kristiansunderne med fly 920 fra Kvernberget og tar toget til Hamar fra Gardermoen fredag formiddag.

Hamar Sjakklubbs Ungdom melder følgende:

REGISTRERINGSTID:

Registrering foregår fredag 14.00-15.30

FORSINKET TIL REGISTRERING?

Det er stort trykk ved registering. Blir du forsinket, send sms (helst ikke ring) til 95823524, med spillernavn klasse og antatt ankomsttid. Da har vi en sms-logg når vi skal oppdatere hvem som har registrert seg og ikke.
Eks: Ole Brum B forsinket 1700

ADKOMST MED BIL:

Avkjøring på E6, nord for Hamar, avkjøring merket Hamar Vest og Rica Hotel

BYGGEARBEIDER E6 SØR, MINNESUND - SKABERUD:

Overgangen til en fil på Minnesundbrua kan gi store forsinkelser. Regn litt god kjøretid.

BUSS FRA HAMAR SKYSSTASJON TIL LOKALET:

Buss 170: 10 minutters busstur med buss 170 merket Brumunddal (eller Gjøvik). Denne går to ganger hver time; 10 min. OVER hver hele time og 10 min. FØR hver time. F.eks. 13:10 og 13:50.

Bybuss 3: 16 minutters busstur med Bybuss B3 (Merket Nydal). Denne går hver time; 15 min. FØR hver hele time. F.eks. 13:45.

FORFALL - HOTELLBESTILLING:

Hotellet er fullt, med venteliste. Skulle det vise seg at man allikevel ikke kan delta i mesterskapet, gi beskjed til oss, men ikke minst, har du hotellbestilling, gi varsel til hotellet. Det er noen som blir glade hvis de får tilgang til rom på spillehotellet.

BUSS TIL HAMAR SKYSSTASJON SØNDAG:

Vi har bestilt en buss fra Tide som står utenfor lokalet 16.30. Denne skal rekke togavganger nordover 17.02 og sørover 17.03. Pris for transport 40,-. Henvendelse ved resultatdisken. Meld gjerne i fra på mail nå om ønsket transport. Bussen begynner allerede å bli full.