NM for ungdom 2013

NM for ungdom 2013

.

Dette er en blogg der vi følger spillerne fra Møre og Romsdal i NM for ungdom 2013.
Det spilles på Rica Hotel på Hamar fredag 15. - søndag 17. november 2013.
Vi har med to spillere fra Ålesund og seks spillere fra Kristiansund.

7. og siste runde søndag kl. 1230

RundenePosted by Tore Sun, November 17, 2013 12:31:54
Gruppe A:
Simen Nyborg, Setskog (-) Vegard Simensen (1747) 0-1
Gruppe B:
Henrik Øie Løbersli (1797) - Johan-Sebastian Christiansen, Vålerenga (2218) 0-1
Edit Machlik, Tromsø (1754) - Iver Halse (1186) 1-0
Gruppe C:
Henrik Kristoffersen, Alta (675) - Emil Andre Olsen (1146) 1-0
Shaun Ondo, Oslo (1568) - Magnus Dahl Jenssen (1062) 1-0
Gruppe E:
Harald Christian Vestjord, Tromsø (751) - Mads Wollan Myhre (1147) 0-1
Gruppe F:
Levi Haldorsen, Harstad (-) - Niklas Unneland (-) 1-0
Gruppe G:
Mathias Unneland (-) - Oliver Bautz-Holter, 1911 (-) 1-0

Henrik i gruppe B kjemper om norgesmesterskapet. Johan-Sebastian klagde på avgjørelsen om at han ble dømt til tap, og ankenemnda fant ut at klokka var defekt. De måtte derfor fortsette partiet, og det vant Johan-Sebastian, og da ligger Henrik et halvt poeng bak ham, og må slå ham for å bli norgesmester.

Kl 1250
Henrik
spiller direkte her... Siden Johan-Sebastian fikk et kvarters pause etter forrige parti, begynte de cirka 10-15 minutter etter de andre. De spiller akseptert dronninggambit, og det var akkurat denne varianten de spiller nå som Henrik kikket på 5 minutter før de startet.
Mathias har vunnet en offiser. Ellers har de andre kommet greit ut. Mads spiller som vanlig Pircs forsvar. Vegard spiller dragevarianten selv om motstanderen spilte lukket siciliansk. Iver har gjort et lite mistak i åpninga, og han mister enten en bonde eller får en dårlig bondestruktur. Begge deler gjør at han relativt enkelt kan tape mot Edit Machlik. Emil spiller mot spansk åpning, og han har kommet greit ut.

Kl 1310
Mathias
har vunnet. Han mistet offiseren han hadde vunnet, men han fikk til en sjakk matt på motstanderen og vant. Niklas står greit. Mads har vunnet bonde og får vel en til? Magnus spiller mot katalansk åpning, og foreløpig står han helt greit. Vi får se om motstanderen spiller etter plana med å bryte på e4. Iver mistet både bonden og fikk ødelagt bondestrukturen sin, og det var littegrann uheldig.
I partiet til Henrik er det Johan-Sebastian som tenker.


Kl 1330
Endelig har Johan-Sebastian gjort sitt sjette trekk. Han har brukt 29 minutter på 6 trekk! Det er jo bra for Henrik, men Johan-Sebastian er kjent for å tenke lenge og å komme inn i tidsnød. Magnus sin motstander har fått spilt e4 og Magnus slo bonden. Det betyr at motstanderen har fått frigjort løperen sin, og det er ikke helt bra for Magnus. Mads har vunnet to bønder, og kom vel også til å vinne kvalitet da jeg kikka på partiet. Så da vinner han. Emil vant ikke bonde, og motstanderen har fått et tårn godt plassert inni stillinga til Emil som Emil ikke får unna. Vegard har fått opp ei god stilling og ligger også bonde over.

Kl 1355
Nå har Henrik også begynt å tenke. Og J-S truer i trekk 13 med å slå på h3. Vi er ikke helt sikker her på bakrommet på stillinga til Henrik.
Mads har vunnet. Han fikk inn en fribonde til ny dronning og vant. Vegard har også vunnet. Han vant et tårn og dermed vant han partiet.
Niklas har vunnet et tårn. Emil står svært vanskelig. Jeg ser ikke hvordan han kan greie seg. Magnus møter også et angrep på kongestillinga si nå. Iver står bonde under, og har litt dårligere bondestruktur.

Kl 1402 Vegard og Tore mener at Henrik står til tap nå etter at J-S slo på h3 i det 13. trekket. J-S har bare 15 minutter igjen på de neste 27 trekkene, men det er bare et ørlite tynt snøre det håpet henger i.

Kl 1415 Da fikk Henrik de problemene i partiet som vi fryktet. Iver har begynt et angrep på kongestillinga til Edit. Det virker ikke som det kan gå, men det var slik at Iver vant et parti på Fagernes under NM for klubblag mot en spiller med omtrent samme rating som Edit. Det er kjekt at Iver forsøker.
Emil tapte partiet. Han greide ikke forsvare kongestillinga si, og det tårnet som sto inni stillinga til Emil var avgjørende. Niklas har fremdeles tårn over. Magnus har avverget kongeangrepet, men han har fått noen svakheter i sentrum. Men Magnus har løperparet så det ser ikke dårlig ut.

Kl 1425 Henrik forsøker så godt han kan å få til noe spill. Og tida til motstanderen er en viktig faktor her. Iver ga en bonde for å få åpnet kongestillinga til Edit, men hun har egentlig kontroll over angrepet til Iver, men det er håp ennå.
Magnus tapte et tårn for en løper akkurat nå, og Niklas har fått ennå en offiser.

Kl 1435
Iver
har gitt opp. Han kom til å stå tre bønder under, og da var det ikke noe håp lengre. Magnus ga også opp. Niklas har spilt i over to timer, og det er første gangen at han har brukt så lang tid på et parti. Da er en barriere brutt!
Henrik fortsetter å skape problemer for J-S, men stillinga er nok tapt for Henrik.

Kl 1455
Da kan vi gratulere Johan-Sebastian Christiansen, Vålerenga, som norgesmester. Han vant mot Henrik. Henrik forsøkte og forsøkte etter at han gjorde et par småfeil i midtspillet, men Johan-Sebastian hadde kontroll, og til slutt måtte Henrik gi opp da han kom til å gå sjakk matt.
Niklas spiller videre, men han har bukket dronninga si. Han har fremdeles muligheter til remis. Det er litt artig at det er i den nest laveste gruppa det er tre partier som fremdeles pågår.

Kl 1455 Vi regner med at Henrik fremdeles kommer på pallen. Det blir enten andre- eller tredjeplassen. Det avhenger av de andre resultatene. Mathias Sætre, Bergens, står godt mot Tyristrands Kjell Håkon Lien, og hvis Mathias vinner, vil begge disse to komme bak Henrik på resultatlista. Marte Kyrkjebø har 4 poeng og kan vinne mot Kjetil Andås, og vil da få 5 poeng som Henrik, men hennes kvalitet er langt dårligere enn Henriks. Henrik har sittet på første- og andrebordet i de fleste rundene, og det betyr at han hele tida har møtt de beste.
Så da håper vi her at Henrik får andreplassen.

Kl 1518
Niklas
tapte. Det ble seier for Mathias Sætre fra Bergens over Kjell Håkon Lien, og da har begge de to også 5 poeng som Henrik. Da er det kvaliteten som avgjør plasseringene. Og Henrik fikk ørlite bedre kvalitet enn Kjell Håkon Lien, og får andreplassen!
Det er bra, for målsetninga til Henrik var andreplassen. Det er de to fremste i gruppa som får representere Norge i Nordisk mesterskap. smiley