NM for ungdom 2013

NM for ungdom 2013

.

Dette er en blogg der vi følger spillerne fra Møre og Romsdal i NM for ungdom 2013.
Det spilles på Rica Hotel på Hamar fredag 15. - søndag 17. november 2013.
Vi har med to spillere fra Ålesund og seks spillere fra Kristiansund.

6. runde søndag kl. 9

RundenePosted by Tore Sun, November 17, 2013 08:39:27
Gruppe A:
Vegard Simensen (1747) - Snorre Rygg, Nord-Odal (1796) 1/2-1/2
Gruppe B:
Lasse Bjørn, Tromsø (1825) - Henrik Øie Løbersli (1797) 0-1
Iver Halse (1186) - Aschmirtan Sivaranjan, Nordstrand (1453) 1/2-1/2
Gruppe C:
Emil Andre Olsen (1146) - Iacob Nedreaas, Tiger (752) 0-1
Magnus Dahl Jenssen (1062) - Anne Margrete Myraunet, Frosta (655) 1-0
Gruppe E:
Mads Wollan Myhre (1147) - Torgeir Bjelland, Stavanger (724) 1-0
Gruppe F:
Niklas Unneland (-) - Bård Kydland, Hå (-) 1-0
Gruppe G:
Oskar Andreassen, Hamar (-) - Mathias Unneland (-) 1-0

Det er Henrik i gruppe B som ligger best an av våre deltakere. Han har 4 poeng og ligger på 2.-5. plass, et halvt poeng bak lederen. Henrik møter en av sine klassekamerater fra sjakklinja på NTG søndag formiddag. Iver i samme gruppe har 2,5 poeng og møter en han har spilt mot før, og har positiv score mot.
Magnus i gruppe C har 3 poeng, mens Emil har 2 poeng. De forventer sjøl at de vinner partiene sine i denne runden.
Mads i gruppe E har også 3 poeng, og han bør vinne i formiddag. Vegard i gruppe A har 2 poeng og får tøff motstand i dag, en av Henriks klassekamerater.
Niklas i gruppe F har fått opp dampen og har 2 poeng, og det samme har Mathias i gruppe G. I disse to gruppene er det vanskeligere å vurdere motstanderne, men både Niklas og Mathias ble litt varmere i trøya utover lørdagen.

Kl 915
(Tore) Alle har kommet godt i gang. Mathias er nesten ferdig med sitt parti, men det er vanlig i den gruppa. Mads spiller engelsk åpning som vanlig, og Magnus har også fått spilt sin vanlige skotske åpning. Magnus har kommet veldig bra ut. Emil møter Pircs forsvar, og det har han jo spilt flere ganger mot Mads så han bør vite hva som skjer. Henrik spiller dronningindisk mot Lasse, mens Vegard møter akseptert dronninggambit. Iver spiller sin vanlige italienske åpning, og Niklas har også kommet fint ut.

Kl. 930
(Tore) Det har ikke skjedd noe med unntak av i partiet til Magnus der han har vunnet en bonde, men på bekostning av utvikling.

Kl 938 Vi har lagt ut noen få bilder fra i morges her...

Kl 1000
(Tore) Magnus vinner nå et helt tårn. Han ligger løper over, men har nå også fått inn en løpergaffel på dronning og tårn, og med det ligger han et helt tårn over. Da vil han vinne partiet. Henrik sliter litt nå. Lasse har et kraftig press nedover c-linja og truer bonden på c7. Vegard har kommet fint ut, og Iver står også bra. Niklas står løper over, men det er sluttspill, og med bare løper og tårn mot bare tårn, kan det bli vanskelig å vinne. Mads vil nok åpne på dronningfløya, og det spørs om motstanderen hans vil angripe Mads på kongefløya. Men det ser ut til at Mads har kontroll. Motstanderen har satt seg opp i en stonewall-struktur. Mathias har tapt i sitt parti. Motstanderen hadde for mange fribønder i tårnsluttspillet. Emil vinner en bonde nå, og det kan komme til sluttspill ganske raskt.

Kl 1030
(Tore) Magnus har vunnet enda en offiser og har vunnet. Emil har tapt en hest. Han ville ikke avvikle til ei fin stilling, og tok heller en forgiftet bonde. Det burde han ikke ha gjort, for da mistet han hesten. Emil fikk en bonde til, men med sluttspill og dårlig bondestruktur og hest under, så vil Emil tape, dessverre. Mads har fått et angrep på seg på kongefløya som han må ta hensyn til. Henrik har vunnet offiser! Niklas vant tårn- og løpersluttspillet mot tårn. Det er godt gjort for det er skikkelig vanskelig.

Kl 1040
(Tore) Emil har gitt opp, og Henrik har vunnet. Henrik vant først offiser og deretter en kvalitet, og først da ga Lasse opp. Iver har bonde over, og er i springersluttspill. Begge har to hester hver. Vegard har fått et lite press på Snorre. Mads sliter litt med angrepet, men det skal ikke være farlig. Motstanderen angriper med alt for få offiserer.

Kl 1050
Iver har spilt remis. Det var remis i stillinga så det var helt greit. Mads vinner nå. Motstanderen bukket en hest og er nå kraftig på defensiven. Vegard står fremdeles fint, men har mindre tid enn Snorre igjen.
Henrik leder foreløpig gruppa si med 5 poeng, og det ser kaotisk ut i partiet til lederen, Johan-Sebastian Christiansen, så vi vet ikke ennå hvem Henrik møter i sisterunden.

Kl 1112
Mads
har vunnet og Vegard har spilt remis.

Kl 1130 Da ble det tap for Johan-Sebastian Christiansen i B-gruppa der Henrik nå leder med 5 poeng sammen med Bergens Mathias Sætre. Det var en spennende avslutning på partiet mellom Mathias og Johan-Sebastian. Det var ekstrem tidsnød, og da jeg så på avslutninga inne i lokalet, hadde begge 1 sekund igjen på klokka. Så gjorde hvit et trekk, som seinere viste seg å være det 38. trekket, og sjakklokka gikk over til ny tid. Da måtte spillerne rekonstruere partiet for å finne ut om de hadde nådd tidskontrollen ved 40 trekk, og siden det var svart i trekket og svart ikke hadde gjort 40 trekk, ble han dømt til tap.
Men Henrik har spilt mot alle de andre i toppen i gruppa, og vil nok møte Johan-Sebastian Christiansen uansett.

Neste og siste runde starter klokka 1230.