NM for ungdom 2013

NM for ungdom 2013

.

Dette er en blogg der vi følger spillerne fra Møre og Romsdal i NM for ungdom 2013.
Det spilles på Rica Hotel på Hamar fredag 15. - søndag 17. november 2013.
Vi har med to spillere fra Ålesund og seks spillere fra Kristiansund.

3.runde lørdag kl 0930

RundenePosted by Arild Fri, November 15, 2013 23:12:18
Trym Daniel Rødvik (1867) - Vegard Simensen (1747) 0-1
Henrik Øie Løbersli (1797) - Mathias Sætre (1763) 1-0
Iver Halse (1186) - Anders Nilsson Aure (1341) 1/2-1/2
Jørgen Brobakken (999) - Emil Andre Olsen (1156) 1-0
Benjamin Fossan (1409) - Magnus Dahl Jenssen (1062) 1-0
Andre Nielsen (1535) - Mads Wollan Myhre (1147) 1-0
Niklas Unneland - Nikolai Rist 0-1
Mathias Unneland-Helene Gunnarshaug 1-0

Vi har fortsatt Henrik og Mads på førstebord. Henrik har igjen fått overkommelig motstand, mens Mads allerede nå møter favoritten til å vinne NM klasse E, Andre Nielsen fra Alta. Dette kan bli to nøkkelkamper for sluttplasseringen. For Henrik handler det om avgi færrest mulig poeng før han møter kanoner som Christiansen. For Mads kan et tap i uheldigste fall bety farvel til gullet, men ikke nødvendigvis til pallen.

Vegard møter en spiller som åpnet turneringen med tap mot en klart lavere ratet spiller, så her trenger ikke ratingforskjellen bety noe som helst.

Iver og Magnus får det igjen ganske tøft, men Iver slo Emils motstander i lag-NM på Fagernes i september. Da er seier innen rekkevidde for Emil også.


Kl. 940
(Tore):Mathias har allerede vunnet bonde i gruppe G. Iver spiller det vi ble enige om i går, Maroczy-binding. Det er ei plan mot den akselererte dragevarianten i siciliansk. Maroczy-bindinga er noe som Axel har vist oss i Kristiansund, og det er et solid oppsett for Iver.
Magnus sin motstander spiller kongeindisk forsvar.
Mads og Henriks partier er ikke på nett, tydeligvis. Mads spiller selvsagt Pircs forsvar, og det har han gjort i to år, og det kan han ut og inn.


Kl. 950
(Tore): Henrik
spiller mot kongeindisk forsvar. Men det er et veldig defensivt oppsett for svart. Kanskje Henrik kan rokere langt og angripe den svarte kongestillinga.
Mads er fremdeles i åpningsfasen i sitt parti. Niklas mister dronninga si nå. Han gikk på en avdekker, og Mathias står nå offiser under.
Iver
har kommet veldig fint ut i Maroczy-bindinga si. Han har fått flyttet springeren sin tilbake til c2, og det er veldig bra for hvit (Iver.)
Emil har kommet veldig fint ut, og har god kontroll over sentrum. Det er litt uvanlig at han har fått det med de svarte brikkene. Emil har bønder på e5 og d5, springerne flyttet ut og løperne til c5 og d5. Kjempegod kontroll!
Magnus spiller mot grünfeldindisk forsvar, og har kommet fint ut.
Vegard spiller mot Benkögambit, og han har kommet veldig flott ut. Det ser ikke ut til at motstanderen hans vil angripe på dronningfløya i det hele tatt.

Kl. 1005
(Tore): Emil har gått sjakk matt. I det 13. trekket. Emil rokerte langt, og da kom angrepet på stillinga hans med en gang, og Emil overså matt i den åpne a-linja.

Kl. 1015
(Tore): Bjørn som er ansvarlig for sensorbrettene, forklarer at han ikke får opp brettene til Mads og Henrik. Han har jobbet med den siste halvtimen og greier det ikke. Henrik har ikke rokert langt, og heller ikke kort. Henriks springer har blitt presset tilbake til utgangsstillinga på g1, men jeg synes at Henriks stilling fremdeles er bedre. Mads har ikke gjort så mye siden sist. De er fremdeles i åpninga.
Vegard står veldig bra, og Iver har fått opp ei svært god stilling. Akkurat det som vi snakket om i går.
Niklas taper snart med dronning under, og Mathias er to tårn under og vil også komme til å tape snart.

Kl. 1050
(Tore): Mathias har tatt tårnene til motstanderen, og står nå med dronning over, og vil komme til å vinne. Niklas har gitt opp.
Magnus står greit. I Ivers parti har de byttet av tårn og to bønder for springer og løper. Iver har tre lette offiserer, deriblant løperparet, og et press mot dronningfløya til motstanderen. Henrik har satt i gang et angrep på kongestillinga til motstanderen. Henrik spiller aggressivt og har ikke rokert. Kongen står i sentrum. Mads har vunnet to bønder, men Andre kan ha kompensasjon for bøndene. Vegard står fremdeles bra.

Kl. 1100
(Tore): Mads står med bonde over, men Andre Nielsen har et skikkelig angrep i gang. Han tok bonden på f7 med dronninga si, og truer nå sjakk matt. Hvis Mads overlever dette angrepet, kan han godt vinne. Begge to har bare spilt 15 trekk og begge to har cirka 20 minutter igjen til 40 trekk. Det er litt uvant at Mads tenker så lenge, men det er et veldig positivt tegn!
Henrik har avsluttet angrepet, og byttet av dronningene i stedet. Henrik har nå også fått rokert og har fått kongen i sikkerhet. Jeg liker best stilllinga til Henrik. Vegards motstander har nå fått plassert begge tårnene sine i a- og b-linja, men Vegard har full kontroll og har stoppet angrepet på bøndene sine. Da vil nok Vegard sette i gang en motoffensiv i sentrum. Ivers stilling er uforandret. Iver har tårn, to løpere, springer og fem bønder, mens Anders Aure har to tårn, løper og sju bønder. En av Ivers bønder er en fribonde, og det kan være en svakhet, men han kan få byttet den av nå, hvis han vil.
Magnus står helt greit. Han har ikke fått ut den ene løperen sin, men stillinga er veldig åpen. Tida til Magnus er også helt grei.

Kl. 1120
(Tore): Magnus har 16 minutter igjen på 16 trekk, mens motstanderen har litt over 3 minutter. Magnus står likt materielt, men er presset litt bakover.
Mads har nå byttet av dronningene, og Andre Nielsen har fått inn en springergaffel på konge og tårn. Dette vil han nok tape etter hvert.
Iver vant bonde nå. Der har også motstanderen hans, Anders Aure, bare få minutter igjen på litt over 10 trekk, mens Iver har bedre tid. Iver står bare bedre og bedre, men Aure har to tårn og hvis de får samarbeide, kan de gjøre stor skade. Henrik står godt. Vegard står godt.
Mathias vant sitt parti.

Kl. 1122
(Stig): Magnus har tapt et tårn, men motstanderen har bare 2 minutter på 11 trekk.

Kl. 1133
(Tore): Mads har tapt. Henrik har vunnet kvalitet, og de er nå i sluttspill der Henrik har tårn mot løper. Henrik har også bonde over, og han kommer til å vinne!
Vegard har byttet av flere offiserer og han har nå bare den ene randbonden over. Nå har svart kommet inn i partiet.
Magnus sin motstander har greid tidsnøden, men Magnus står nå materielt over. Han har tre lette offiserer mot tårn og løper.
Iver står fremdeles veldig bra.

Kl. 1144
(Tore): Henrik har vunnet, og Magnus har tapt. Henrik spilte kjempebra i dette partiet. Magnus sto egentlig kvalitet under. Vi telte feil... Og da var tapet greit nok.
Iver står offiser over i sluttspill. Iver har tårn, løper, springer og to bønder mot tårn, løper og fire bønder.
Vegard står til vinst nå. Han har to fribønder nå. En bonde på begge randene.

Kl. 1210
(Tore): Iver spilte remis. Kjempebra av Iver. Vegard har gitt en av fribøndene men vi mener at han vinner.

Kl. 1235
(Tore) Vegard vant enkelt i sluttspillet. Han vant løperen til motstanderen, men måtte gi en bonde. Med springer og tårn mot tårn, og at Vegard i tillegg hadde en litt mer aktiv konge, gjorde at han fikk enkelt vunnet sluttspill som da Vegard vant.

Neste runde starter klokka 1330. Nå er det lunsj