NM for klubblag 2013

NM for klubblag 2013

.

Dette er en blogg der vi følger lagene til Kristiansund i NM for klubblag.
Det spilles på Quality Hotel & Resort Fagernes i Valdres fredag 27. - søndag 29. september 2013.

1. runde fredag kl 1730

RunderPosted by Arild Fri, September 27, 2013 17:10:57
Jaja, man kan spørre seg hvor originalt det er å kjøre en hel dag for å bli satt opp mot spillere man møter nærmest daglig, men KSK 1 kom altså opp mot KSK 2 i første runde. Om ikke annet er klubben garantert fire individuelle poeng. Og slik lagene er satt opp er det vel tett på en sensasjon om ikke førstelaget tar alle fire.

Kristiansund 2 - Kristiansund 1

(hvit først)

Tore Kristiansen - IM Axel Smith
Kjell T. Sandum - Iver Halse
Mads Wollan Myhre - Henrik Øie Løbersli
Vegard Simensen - Petter A. Wadstensvik


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Arild Fri, September 27, 2013 21:15:50

Der tok Tore og Henrik remis. Dermed ble det 3,5/0,5 til førstelaget.

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 20:45:19

Nå vinner Øyvind også. Han har såpass mange flere bønder enn Petter at det ikke bør være mulig å forsvare seg mot fremrykkingen. For Vegard er det bare et spørsmål om antall trekk.

Derimot kan andrelaget ha en viss mulighet på førstebord. Tore og Henrik er i et rivende sluttspill med dronning, to tårn og fire bønder hver. Nå er de på ekstratiden, og det tenkes på kombinasjoner så det knaker.


Posted by Arild Fri, September 27, 2013 20:36:16

Da er det nok kjørt for Mads også. Han ligger riktignok bare bonde under med løper og tårn i sluttspill, men nå ryker forsvaret på kongefløyen, og Vegard kan få to fribønder. Når Vegard berget tida også, bør det holde.

I de to andre partiene kan alt skje.

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 20:05:43

Iver ga opp i sluttspill med en bonde mindre. Kongen havnet litt på mellomdistanse mellom fløyene, og det var nok ikke mulig å hente inn igjen.

I de tre andre partiene virker det jevnt. Tore har gått til angrep, mens Øyvinds angrep er slått tilbake. Mellom Mads og Vegard er det posisjonskrig. Vegard har drøyt 8 minutter på 13 trekk, Mads har 29.

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 19:39:05

Petter falt ikke for fristelsen til å slå tårnet. Øyvind svarte med å slå den siste løperen hans, og Petter lurer nå på hvordan han skal ta tilbake offiser uten å havne i uløkka. Sentralt i vurderingen er nok en bonde som kan henge i c-linjen.

Iver og Kjell Tore har byttet ned til sluttspill med tårn og dronning. Kjell Tore har en bonde mer, men det er en dobbeltbonde. Likevel er nok Kjell Tore nærmest til å spise bønder.

Tore står godt, ifølge Axel. Vegard har 23 minutter på 23 trekk for å få en halvtime til. Det er imidlertid mer regelen enn unntaket for ham, og han pleier å komme seg ut av det, noen ganger med fordel til og med.

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 18:56:42

Da er det Øyvind som har brukt mest tid. Petter har fanget det ene tårnet hans og kan vinne kvalitet, men Øyvind kan kontre med en mellomsjakk og ta tilbake springer for bonde. Og derifra spørs det om det ikke vil være Petter som står dårligst. Det er nok den planen Øyvind funderer på.

Iver ligger nå bonde under mot Kjell Tore, og offiserene hans virker bedre til å forsvare enn å angripe i øyeblikket. I de to andre partiene virker det litt uforløst ennå.

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 18:37:01

Det er flere som er interessert i stillingen til Tore og Henrik. Jeg må ha blingsa på skjemaet, for jeg ser nå at de spiller moderne benoni. Det er byttet bønder på alle fire bord, i tillegg har Øyvind fått løper for springer. Vegard har som vanlig brukt mest tid.

Brede og Kristian spiller på de to øverste bordene for Vålerenga og moser nok Kirkegata anført av Finn Arild Wister. Brede forteller at Vålerenga har slått seg sammen med Tiger, da klubben ikke har egen ungdomsavdeling. Ellers har han ikke rukket å gjøre seg kjent med sin nye klubb ennå.

Av litt spesielle lagoppsett stiller OSS 2 med rent jentelag, med blant andre Ellen Øen Carlsen, søsteren til Magnus. Moss 3 består en en miniputt og tre mikroputter, og flere av dem står helt greit mot langt mer erfarne karer fra Nordstrand. Tøft!

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 18:03:09

Da ser det ut som alle har kommet ut noenlunde slik de ønsker. Henrik spiller en slags nimzoindisk mot Tore, men løperen er ikke kommet ut i skrivende stund. På bord to og fire går det i varianter av avslått dronninggambit, mens Mads spiller engelsk mot Vegard.

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 17:40:48

Da har jeg sikret meg konferanseavdelingens mest sentrale stikkontakt fra sist påske og kaffe med ubegrenset påfyll og er godt fornøyd. Ellers er det hva NRKs legendariske Øyvind Johnsen ville kalt "finfint spillevær" her på Fagernes. De har åpnet alle veggene slik at alle 36 partier pågår i samme sal. Betenkningstiden er halvannen time pr spiller + ytterligere 30 minutter idet man når 40 trekk. Hvert parti vil altså vare max 4 timer. Etter den obligatoriske forsinkelsen er første parti i gang 17:40.

Posted by Arild Fri, September 27, 2013 17:17:00

Det viser seg at det er utgangsoppsettet som er oppgitt for førstelaget. Når oppsettet justeres gir det disse partiene

Tore Kristiansen - Henrik Øie Løbersli
Kjell T. Sandum - Iver Halse
Mads Wollan Myhre - Vegard Simensen
Øivind Hoem Vaseng - Petter A. Wadstensvik