NM for klubblag 2013

NM for klubblag 2013

.

Dette er en blogg der vi følger lagene til Kristiansund i NM for klubblag.
Det spilles på Quality Hotel & Resort Fagernes i Valdres fredag 27. - søndag 29. september 2013.

Klassisk turnering på Fagernes

RunderPosted by Axel Sat, September 28, 2013 14:58:30

Hotellet i Fagernes har en klassisk fremtoning, med greske søyler og nummerering av rommene uten # 13. Fast de har glemt at antikken hadde søylene faktisk en funksjon i at de støttet byggingen - her går de ikke en gang hele veien opp i taket.

Siden det er siste turnering på Fagernes på en stund startet den med høy musikk og et bildespill, som tok oss med på en nostalgisk reise gjennom tidligere turneringer på¨Fagernes. Et bilde som vistes lenge på skjermen var vinnerlaget fra 2011 – Kristiansund.

Så var det dags for første kamp: KSK I - KSK II. Som lagleder føltes det kunstig å håpe at motstanderlaget skulle ta poeng, men jeg syntes at ungguttene i andrelaget fortjente det.

Ung mot enda yngre. Som man kan se på bildet sliter Vegards med å holde kontrollen - brettet er nesten helt på Mads sin side av bordet. Likevel vandt Vegard, og det var i stedet Tore som ordet et halvpoeng til andrelaget.

Jeg har selv skadekjenninger og spiller bare hvis noen føler seg for sliten. I stedet har jeg vært på jakt etter Pump Up Your Rating - jeg har nemlig hørt rykter om at den eksisterer. Den var i hvert fall ikke i Sjakkbutikken.

I runde to kjempet KSK I godt mot Alta men tapte til sist med 3-1. Henrik - er det debut som førstebordsspiller for Kristiansund? - var svært nær å få med seg en remis mot IM Emil Hermansson, men gikk på en siste gaffel og tapte. Det ble rundens nest lengste parti. Lengst spilte Øyvind. Etter at han avslått et remistilbud ble det likevel remis til sist.

I kampen om medaljene står vårt håp til Kristiansund III - Vålerenga. De stiller med Brede og Kristian, men har også Nils, Evgeny og Aryan i spillerstallen.

Guttelaget gledet stort i andrerunde og vandt 3-1 mot Eidsvoll, som har et gjeng 1600-spillere som ikke spilt mye de seneste decenniene. Iver hadde bare et parti å gå på når han forberedte seg - og det var fra 1977.

Særlig Petter Andreas imponerte, når han rutinert holdt sin ekstrabonde frem til sluttspillet. Når han vant sikret han i praksis den sensasjonelle seieren.

Først da ble NM for lag 2013 en klassisk turnering.