NM hurtigsjakk 2013

NM hurtigsjakk 2013

Det åpne NM i hurtigsjakk i Fredrikstad 5. og 6. januar

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i Det åpne NM i hurtigsjakk. Det spilles på Rica City Hotell i Fredrikstad lørdag 5. og søndag 6. januar.
Det er seks runder på lørdag og fire runder på søndag.

Dennebloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt ogvenner følge sine og komme medoppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

Denne gangen kommer nesten alle til å spille, så vi oppdaterer ikke så ofte under rundenes gang med hva som skjer. Men spillerne får legge inn om hva som har skjedd med dem når de er ferdigspilt.

10 runde lørdag kl 1410

RundenePosted by Arild Sun, January 06, 2013 14:10:12
IM Erik Fossan (2319) - Brede 1/2 - 1/2
Edwin - Robin Olsen (1848) 1-0
Arnt-Ole Johansen (1845) - Henrik 1-0
Yvonne Tangelder (1378) - Vegard 0-1
Tore - Bjørn M. Ellingsen (1455) 0-1
Ola Torstein Endresen (1156) - Emil 0-1
Per Løken (901) - Magnus 0-1
Asle Tandberg (733) - Jon Oddvar 1/2 - 1/2
Sokrates JJ Vik (1016) - Mads 0-1

Vegard spiller på førstebordet mot lederen, som har et halvt poeng mer. Vinner han blir det i dårligste fall 2. plass i B-gruppa. Han kan bare passeres av toeren på monradrangering, og det forutsetter at toeren også vinner.

Tore har seks poeng og ligger på 11.plass før siste runde. Med hvit bør han ha en fair sjanse til å klatre enda høyere.

I A-gruppa ligger Brede på 3.plass med best monradtall av de med seks poeng.

I C-gruppa blir det tøffe sluttoppgjør for alle fire med sort.

Kl 1435: Jevne partier, det skjer ikke all verdens avgjørende ennå. KSK-spillerne har 42 poeng etter ni runder og trenger tre til for å få 50 prosent score på 10 runder.

Kl 1455: Magnus har løper mot dronning i sluttspill mot oldtimeren Løken og ligger så mange bønder under at det skal være rart om han kommer ut med poeng av dette. Mads tok nettopp en offiser fra en spiller med 300 flere ratingpoeng. I alle de andre partiene er det rimelig jevnt. I Vegards parti er det byttet av en bonde og en springer/løper, men det er mest stillingskrig. Vegard har to minutter mindre på klokka.

Kl 1504: En skal oppleve mange mirakler. Gamle Løken sto med dronning over i sluttspill mot Magnus da mobiltelefonen hans ringte, og den ringte ikke lavt heller. Dermed ble han dømt til tap. Hele spillesalen - Løken inkludert - tok det med godt humør.

Kl 1518: Godt spill i c-gruppa. Både Emil og Mads vant, mens Jon Oddvar spilte remis.

Kl 1521: Vegard vant. Han var skarpest i sluttspillet. Yvonne ga opp, og nå blir det vel finregning på hvem som får hvilke plasser på pallen. Tore tapte etter å ha stått godt, Brede spilte remis og blir trolig nummer fire, mens Edwin vant. (Rettet kl. 1811.)

Kl. 1526: Vegard er Norgesmester i klasse B! Cornelius Kvendseth vant den andre nøkkelkampen i gruppa, og dermed kan ingen passere Vegard. Han vinner med et halvt poeng. Med 3000 kroner i pengepremie har han til flyet hjem :)

Kl 1531: Henrik tapte. Med seks poeng i siste runde fikk vi totalt 48, det skulle gi en score på 53 prosent (hvis vi ser bort i fra det ene interne oppgjøret).


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tore Mon, January 07, 2013 09:16:06

Gratulerer til Vegard med seieren! Dette var fortjent. Det er ofte vanskelig for den høyest rangerte i ei gruppe å gå til topps, men Vegard greide det smileyOg Brede var så nære så nære... Dette har vært ei fin turnering. Det er såpass mange runder at man kan få noen poeng, og man kan rette opp hvis man har kommet litt skjevt ut. Det viste ikke minst Vegard på søndag. Han var ikke fornøyd med 4 av 6 poeng på lørdag, men tok hjem seieren med 4 av 4 på søndag! Litt flaks hadde han selvsagt, for det skal vinnere ha. Flaksen besto nok mest i at han var så heldig å møte turneringslederen i siste runde, slik at han kunne slå henne. Alle våre spillere har tjent rating, ser det ut som på de foreløpige tallene, og da må vi være fornøyde. smiley Emil, Magnus, Jon Oddvar og Mads fikk alle brynt seg mot litt sterkere motstand og flere av dem var også eldre spillere med masse erfaring. Henrik fikk det litt for tøft i A-gruppa. Når det var hurtigsjakk ble det for lite betenkningstid for Henrik slik at han i de fleste partiene brukte opp tida si tidlig, og måtte spille resten av partiet med lite tid igjen. Henrik burde nok ha spilt i B-gruppa. Men det er erfaringer vi tar med oss. Det var veldig kjekt at Arild blogget for oss denne helga.

Posted by Stig Sun, January 06, 2013 15:50:08

Og gratulerer så mye til Vegard! Dette var gøy.

Posted by Stig Sun, January 06, 2013 15:49:01

Fin blogging Arild. Bra at noen opprettholder nivået når Tore spiller selv. Turneringsservice er tregere, så det er veldig bra at dere blogger så ofte, spennende å følge med. Bra!