NM hurtigsjakk 2013

NM hurtigsjakk 2013

Det åpne NM i hurtigsjakk i Fredrikstad 5. og 6. januar

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i Det åpne NM i hurtigsjakk. Det spilles på Rica City Hotell i Fredrikstad lørdag 5. og søndag 6. januar.
Det er seks runder på lørdag og fire runder på søndag.

Dennebloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt ogvenner følge sine og komme medoppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

Denne gangen kommer nesten alle til å spille, så vi oppdaterer ikke så ofte under rundenes gang med hva som skjer. Men spillerne får legge inn om hva som har skjedd med dem når de er ferdigspilt.

3.runde lørdag kl 13.50

RundenePosted by Tore Sat, January 05, 2013 14:04:31
Brede - Rune Myhrvold (2160) 0-1
Erik Fossan (2303) - Edwin 1/2-1/2
Henrik - Frederik Bastø-Natvig (1737) 1/2-1/2
Sven Sawa (1662) - Vegard 1-0
Jan Hugo Eriksen (1316) - Tore 0-1
Sverre Sjølingstad (650) - Magnus 0-1
Emil - Bjørn Robertsen (-) 0-1
Øyvind B. Fløtten (973) - Jon Oddvar 0-1
Odd Vidar Bakkejord (1207) - Mads 1-0

Seks av ni KSKere har sort. Emil og Magnus bør normalt vinne greit, ellers kan det meste skje. Henrik bør han en viss sjanse til å ta poeng.

14.24: Brede bukket dronning og måtte ta tap. Mads er tårn under og taper også mot en mye høyere ratet motstander. For øvrig er partiene temmelig jevne.

14.30: Jon Oddvar har vunnet. Motstanderen gjorde et dårlig bondetrekk og mistet etter hvert dronningen. Mads har som ventet tapt. Det så ut som det hadde vært en massakre på brettet allerede etter fem minutter, så her er det nok spilt litt fort. Magnus er tårn over og bør vinne greit. Ellers ligger det an til tidsoppgjør for KSKerne både i A- og B-klassen.

14.37: Rettelse: Magnus er ikke tårn over, men står godt. Ellers ligner mye på langsjakkpartier som kommer til å vare i 24,5 minutter.

14.44: Magnus vant! Motstanderen ga opp da Magnus gikk inn til dronning. Dronning kan også Tore få, med en bonde mer på kongefløya i sluttspill. Motstanderen tenker så det knaker. Emil har tårn mot springer i sluttspill, men motstanderen er nær ved å få dronning.

Da går vi tom for batteri her på det hotellet i Norge med færrest stikkontakter. Sjekk evt turneringsservice for de siste resultatene til vi får ladet utstyret.
Kl. 1516: Har funnet litt strøm, og vi er tilbake igjen!
Henrik spilte remis. Han hadde offiser over, men det ble sluttspill der Henrik hadde to tårn mot dronning. Men Henriks konge var helt åpen, og dronninga sjakket og sjakket. Et av de siste trekkene før de ble enige om remis, ventet Henrik (med vilje) til det sto igjen 1 - ett - sekund på klokka før han gjorde trekket. Det var nok mer spennende for tilskuerne, og motstanderen, enn det var for Henrik som hadde full kontroll....
Tore har vunnet. Vant enkelt i bondesluttspill med bonde mer. Vegard vant også. Edwin spilte remis mot IM Erik Fossan, og det var bra.

Da blir det pause her til klokka 1545 da fjerde starter.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.