NM hurtigsjakk 2013

NM hurtigsjakk 2013

Det åpne NM i hurtigsjakk i Fredrikstad 5. og 6. januar

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i Det åpne NM i hurtigsjakk. Det spilles på Rica City Hotell i Fredrikstad lørdag 5. og søndag 6. januar.
Det er seks runder på lørdag og fire runder på søndag.

Dennebloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt ogvenner følge sine og komme medoppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

Denne gangen kommer nesten alle til å spille, så vi oppdaterer ikke så ofte under rundenes gang med hva som skjer. Men spillerne får legge inn om hva som har skjedd med dem når de er ferdigspilt.

9. runde søndag kl 1245

RundenePosted by Arild Sun, January 06, 2013 12:36:12
Brede - Leif Erlend Johannessen (2517) 0-1
FM Richart Bjerke (2071) - Edwin 1-0
Fransisco Silva Gonzalez (1800) - Henrik 1-0
Vegard - Ulrik Olsen (1714) 1-0
Eivind Olav Risting (1466) - Tore 0-1
Jon Oddvar - William Sandberg Olsen (817) 1-0
Emil - Sondre Piiksi (-) 1-0
Magnus - Johan Lien (869) 1-0
Mads - Embla Ekeland Grønn (721) 1-0

Brede (2309) fikk hvit mot en vesentlig høyere ratet spiller. Alle spillerne i C-gruppa har også fått hvit og bør ha en fair sjanse til å spille seg opp i sammendraget.

Kl 1308: Emil vant. Han fikk inn en fribonde etter å ha ligget over materielt og satte en fin matt. Henrik strever og ser ut til å tape. For de andre er det ennå uavklart. Mads knabbet nettopp en bonde og har fine muligheter. Vegard kan med seier avansere til pallen i klasse B. Foreløpig står han greit.

Kl. 1320: Både Jon Oddvar og Mads vant. Mads fikk inn et fint dronningangrep og Embla ga opp. Magnus er løper og flere bønder under og vil under normale omstendigheter tape.

Kl 1332: Brede sto lenge bra, men bukket og tapte. Dermed kan vi si farvel til det Norgesmesterskapet. Derimot er Magnus beviset på at man aldri bør gi opp. Han fikk inn en mattkombinasjon mot en materielt overlegen motstander og vant! Vegard er kvalitet over. Det er mulig det går veien.

Kl 1340: Vegard vant overbevisende. På de to øverste bordene i B-gruppa står hvit klart best. Det betyr at Vegard bør være på pallen før siste runde. Brede er forbannet på seg selv, og Johannessen har innrømmet overfor Aage at han var griseheldig som fikk spiddet Bredes dronning. Det ville kostet Brede dronning for tårn, og da ga han opp. Tore er offiser over og har mye bedre tid enn motstanderen.

Kl 1359: Edwin tapte. Tore vant et spennende sluttspill med få sekunder igjen på klokka. Motstanderen ofret dronningen for å få patt, men overså en bonde som kunne flyttes. Henrik slåss fortsatt med tårn mot dronning i sluttspill.

Kl. 14.11: Henrik tapte til slutt