NM hurtigsjakk 2013

NM hurtigsjakk 2013

Det åpne NM i hurtigsjakk i Fredrikstad 5. og 6. januar

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i Det åpne NM i hurtigsjakk. Det spilles på Rica City Hotell i Fredrikstad lørdag 5. og søndag 6. januar.
Det er seks runder på lørdag og fire runder på søndag.

Dennebloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt ogvenner følge sine og komme medoppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

Denne gangen kommer nesten alle til å spille, så vi oppdaterer ikke så ofte under rundenes gang med hva som skjer. Men spillerne får legge inn om hva som har skjedd med dem når de er ferdigspilt.

8. runde lørdag kl 11

RundenePosted by Arild Sun, January 06, 2013 11:01:33
Brede - Johan Sebastian Christiansen (2088) 1-0
Edwin - Helge Theting (1982) 1-0
Henrik - Henrik Sjøl (1803) 1/2 - 1/2
Vegard - Einar Hamre (1680) 1-0
Tore - Nils Henrik Nilsen (1389) 1-0
Jon Oddvar - Gunnar Longva (783) 0-1
Magnus - Tobias Nilsen (-) 1-0
Maria Skaslien (834) - Emil 1-0
Linnea Tryggestad (535) - Mads 1-0

Et viktig parti i gruppe A er Bredes. Han er på fjerdeplass, og med seier mot lavere ratede Christiansen kan han være på førstebord i neste runde, litt avhengig av hvordan det går med GM Johannessen og Hagli, ifølge Aage. Vegard er på åttende i klasse B, bare ett poeng bak lederen, så han er på ingen måte ute av bildet.

Kl 1115: Magnus har allerede vunnet. Motstanderen spilte så fort at han hadde 31 minutter på klokka da spillet var over, seks minutter mer enn da han begynte! Emil har imidlertid tapt. De andre står greit, såvidt vi kan se.

Kl 1122: Tore er offiser over og bør vinne. På Vegards brett er begge klokkene på 17 minutter, og det er ikke slått en brikke ennå. Mads er bonde under.

Kl 1142: Tore har vunnet. Johan-Sebastian ser ut til å ta det temmelig adagio og har under ett minutt igjen på klokka. Det er nok fordi Brede står veldig godt. Jon Oddvar har tapt. Han ga opp med to bønder under i en vanskelig stilling. Mads er også to bønder under, mens Vegard er en over.

Kl. 1148: Mads gikk sjakk matt mot Linnea Garberg Tryggestad. Hun hadde to fribønder som truet med å gå inn, og i den forbindelsen gikk Mads matt da han forsøkte å hindre det.
Kl. 1151: Aage kom i går ettermiddag for å overvære turneringa, og han overnattet så han følger også med i dag.
Brede har vunnet! Brede spilte på andrebordet i gruppa A og er med helt i teten.
kl. 1153: Henrik greide remis mot Henrik Sjøl. Det var bra for Henrik Sjøl som er turneringsleder i Norges Sjakkforbund, hadde løperparet i sluttspillet, og Sjøl er god i sluttspill. Det husker vi ikke minst fra det siste partiet i Det åpne NM på Fagernes i april/mai der han greide å unngå tap mot Vegard Simensen i siste runde.

Kl. 1206: Edwin har vunnet. Vegard vant nettopp etter at motstanderen ga opp å stoppe hans fremrykkende bønder, forsvart av et tårn. Dermed ble det 5,5 av 9 mulige!

Kl. 1217: Etter denne runden er Brede oppe på tredjeplass, ett poeng bak teten. Spillerne på 1. og 2. plass har allerede møtt hverandre, og det betyr trolig at Brede møter lederen GM Leif Erlend Johannessen (2517) på førstebord i nest siste runde.