2013 NM Lillehammer

2013 NM Lillehammer

.

Her følger vi med på hvordan det går med deltakerne fra Kristiansund i Norgesmesterskapet i sjakk på Lillehammer lørdag 29 juni. - lørdag 6. juli 2012.

Det er fritt fram for alle til å kommentere og også komme med spørsmål.

7. runde torsdag kl. 1030

RundenePosted by Tore Thu, July 04, 2013 09:51:52

Eliteklassen

GM Jon Ludvig Hammer - FM Aryan Tari (2354) 1-0

FM Kristian Stuvik Holm (2255) - IM Andreas G. Moen 1-0

FM Brede Kvisvik (2314) - FM Lasse Østebø Løvik 1/2-1/2

Alle partiene fra elite sendes direkte her...
Mester

Kristoffer Madland, Trondheim - Anders Olsen (1960) 0-1

Junior A

Vegard Simensen (1749) - Jonas H. Rasmussen, Bergens 1-0


Kadett A

Henrik Øie Løbersli (1665) - Amir Keadana, Stavanger (1275) 1-0

Kadett B

Jon Oddvar Rambjør (873) - Petter Andreas Wadstensvik (835) 0-1

Espen Haltvik Bakke (772) - Martin G. Johnsen, Tromsø 0-1

Emil Andre Olsen (979) - Magnus Dahl Jenssen (1089) 1/2-1/2

Miniputt

Isak Sjøberg, Nordstrand - Mads Wollan Myhre (939) 0-1

Klasse 1

Trond Harald Saltnes (1708) - walk over 1-0

Klasse 2

Sven E Harberg, Lillestrøm (1589) - Øyvind Hoem Vaseng (1573) 1/2-1/2

Eirik Viken Kallset (1528) - Petter Gjertsen, Kristiansand (1505) 1-0

Klasse 3

Audun Hoem (1376) - Henrik G. Tallaksen, Stavanger (1293) 0-1

Klasse 5

Stig Rune Jenssen (916) - Olav Baade Møen 1-0

Sverre Hoem (758) - Stein Sjuls Hansen 1-0


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by aage Thu, July 04, 2013 15:20:15

Endelig kom jeg inn på bloggen. Av en eller annen grunn har den falt ut etter et par sekunder hver gang jeg har forsøkt... Vel, gleder meg over stor deltagelse og særlig resultatene til Mads, Henrik og Audun. I dag var Kristian fremme med kampsjakk av ypperste merke og han er formspilleren fremfor noen. Remis mot de aller sterkeste i eliteklassen er xtremt! Det er de siste to rundene som avgjør medaljestrid, IM napp og forteller oss forskjellen på gull og gråstein. Greier vi å fullføre? Følger med på nettet og ønsker lykke til videre!

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 14:57:13

Da er vi ferdige med runden.

Bare et par korrigeringer først. Eirik tok bare 4 poeng i NM i fjor. Og med 4,5 i år er han litt fornøyd. Målsetninga er fremdeles å bli blant de fire beste som kvaliserer seg til opprykk til klasse 1 i neste års NM i Trondheim.

Den andre korrigeringa er at Anders Olsen har deltatt i tre finaler i Laglyn med tidshandikap og seinest i 2002 Da vant Anders Olsen finalen med blant andre Magnus Carlsen på laget.

Han har også vunnet med Håkon og Øyvind Bentsen i 2002. Og en gang på 1990-tallet.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 14:30:25

Og Anders' motstander ga opp smiley

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 14:29:34

Og det ble remis på Øyvind.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 14:17:19

Henrik har vunnet! smiley

Brede tok remis i et meget, vilt parti. Men Brede kom ut med dronning mot tårn, løper og flere bønder, og da var det umulig å vinne.

Anders står til vinst nå. De har bare tårn igjen av offiserer. Anders' fribonde står på andreraden og med Madlands tårn rett foran på førsteraden. Madland har dobbeltbonde i f og bonde på h3. Anders sin konge står på f4 og Anders har bønder i g- og h-linja. Den hvite kongen som står i e-linja kommer i trekktvang, og Anders plukker de hvite bøndene som han vil. smiley

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 14:03:45

Eirik har vunnet. Da har han 4,5 poeng på sju runder, og det er like mange poeng som han fikk i fjor på ni runder.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 13:58:03

Da har jeg feilvurdert stillinga til Audun, for han har nettopp tapt.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 13:54:23

Stig og Sverre har vunnet. Henrik har tenkt i 20 minutter på det siste trekket, og han har også tydeligvis leita etter ei plan. Nå har han tidsnød.

Anders har fått fribonde i b-linja. De har tårn, ulikefargede løpere og springer hver, samt at de har tre bønder hver på kongefløya. Anders taper i hvert fall ikke dette partiet. Eirik står enda litt bedre enn i sted. Han har aktiv konge som truer med å gå inn i stillinga til motstanderen og han har fremdeles tårn for løper over.

Øyvind står littegrann bedre. Det virker som han bedrer stillinga si for hvert trekk. Audun står ikke til vinst, men det ser ikke ut som om motstanderen tenker på å vinne selv om han har materiell over. Han har to tårn, mens Audun har tårn og løper.

Aryan ga opp nå mot stormester Jon Ludvig Hammer. Kristian har vunnet mot IM Andreas Moen. smiley Kristian lovte i går kveld at han skulle vinne et parti i turneringa, og det er kjekt å se at han holder det han lover....

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 13:37:18

Audun står ikke bra nå. Øyvind står litt bedre og bedre, men det er ikke klart ennå. Eirik har tårn for løper, og i tillegg er kongen hans helt godt plassert i sentrum, så dette vinner Eirik. Anders har fått byttet av dronningene og nå er også den siste sentrumsbonden bort. Begge har 5 bønder hver, og jeg synes at Anders står ørlite grann bedre.

Henriks stilling er jeg usikker på. Jeg tror jo at han vinner, men jeg ser ikke helt hvordan. Men jeg får bare noen sekunder til å vurdere stillinga, og Henrik sitter jo der i timesvis.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 13:10:41

Espen har tapt, og Vegard har vunnet.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 13:09:44

Anders har ikke fått d-bonden ennå og Madland fant noen svar der som Anders nå tenker på. Vegard vinner nå. Han har dronning mot tårn, og det skal ikke være lenge før Vegard kommer hit til analyserommet.

Det er ikke noe poeng i å gå utendørs i dette været. Skyene henger lavt over dalen her.

Henrik står ikke til vinst, men han har en fordel, selv om den nok ikke er så stor. Det er ei stilling nå hvor partiet sannsynligvis avgjøres.

Sverre har vunnet offiser og står til vinst, selv om motstanderen har en fribonde for den. Stig har fremdeles offiseren over.

Espen har byttet av dronninger og har mistet et par bønder. Martin er god i sluttspill og selv om begge har en springer hver, bør Espen tape dette sluttspillet. Dagens toppoppgjør i kadett B, Øyvind B Fløtten mot Dag Einar Nord ser ut til å ende i remis. Både Emil og Petter Andreas står og følger med Espens parti og de to andre resterende partiene i kadett B.

Øyvind står litt trangt, og Auduns stilling er jeg ikke helt fornøyd med, selv om han har en fin bondestruktur. Det siste som sies fra dem som kommer rett fra spillesalen er at Audun måtte gi tårn mot løper, for han overså en mellomsjakk. Eirik kan få en fin fribonde nå. Han truer å slå svarts bonde på c7 med sjakk og fribonden hans på d5 blir farlig.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 12:40:49

Det er ei interessant utvikling i partiet til Aryan mot Norges nest beste sjakkspiller, Jon Ludvig Hammer.

Brede har nå (ved 18 trekk) brukt like mye tid som Løvik. Det ser vel bra ut for Brede? Kristians parti ser vel også greit ut?

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 12:36:42

Petter Andreas har vunnet mot Jon Oddvar. Petter satte Jon Oddvar sjakk matt, og det skjedde da Petter låste inn kongen hans, og et øyeblikks uoppmerksomhet førte til at Jon Oddvar mistet kontrollen over førsteraden og Petters tårn kom inn der og satte sjakk matt.

Espen har et godt trekk nå, og vi bare venter på at han skal gjøre det. Han kan flytte springeren sin til d6, der den er forsvart av en bonde. Ei læresetning er at en forsvart springer på sjetteraden er like godt som et tårn. Det gjelder kanskje ikke like bra i denne stillinga siden de bare har dronning og springer hver.

Det gjelder også i høyeste grad Henrik, og han har fått plassert en springer på sjetteraden. Så Henrik står godt nå.

Mads har vunnet. smiley Han vant løperen til Isak, og da var det bare et tidsspørsmål før han vant, og det tok ikke mange trekkene. Mads har da 5,5 poeng.

Audun står godt. Øyvind står litt trangt, men det er ikke noen fare. Det partiet kan ende alle veier. Det spørs om noen av dem vil vinne og på hvilken måte. Eirik står fint, og har kontroll.

I forrige melding skrev jeg om Anders at springer hans på g7 har en fin diagonal.... Det skal selvsagt være løperen som har en fin diagonal... :-)

Men Madland plasserte en bonde på e5 og blokkerte løperen og i tillegg en løper på d6 som forsvarer bonden. Men Anders har angrepet løperen, og det ser ut til at han står godt.

Vegard er nok flinkere til å spille mot Benkögambit enn undertegnede. Vegard har fått byttet av tårn, og har begynt å få motspill. Det ser veldig lyst ut for Vegard. Sverre har vunnet bonde, og Stig står fremdeles med løper over.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 12:03:31

Mads har oversett et par enkle vinsttrekk nå. Vi lurer på om han kanskje ikke er i god form? Først kunne han ha vunnet et tårn, og nå nettopp en springer.

Henrik står fint og greit og har ei god stilling. Espen er kommet ut i sluttspill mot Martin, og da kan det ta lang tid, for Martin pleier å bruke lang tid i sluttspillene sine. Vi håper at Espen er like tålmodig. Jon Oddvar og Petter Andreas har ei åpen stilling. De har byttet av dronningene og et tårn, så med fire springere og fire løpere på brettet og 5 bønder hver, er det åpent. Det ser ut til at Petter har en ørliten fordel.

Vegard har nå mistet a-bonden i Benkögambit, og da har han gitt tilbake bonden han fikk i åpninga. Dette ser ikke alt for bra ut, for Benkögambitspillere pleier å like stillinga som Vegards motstander, Jonas, har nå. Det har jeg sjøl erfart mange ganger mot Henrik.... smiley

Anders har fått byttet av e- og d-bøndene sine mot hvits d- og c-bønder. Da ble plutselig Anders' svarte springer på g7 svært god da den fikk ei lang diagonal å bolstre seg i. Hos Eirik, Audun og Øyvind har det ikke skjedd noe siden sist.

Stig har vunnet løper, og har da vinnende stilling. Sverre har fått ei god stilling, men har ikke vunnet noe materiell fra motstanderen ennå.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 11:46:25

Takk for det smiley

Audun har spilt Systemet sitt. Men motstanderen som tydeligvis har vært i Sjakkbutikken og kjøpt seg ei sjakkbok "How to Crush Your Opponents" som han har lagt ved siden av brettet. smiley Audun har fått ei god stilling.

Mads tok ikke sjansen på å bli satt sjakk matt og har forsvart stillinga si. I stedet for å prøve å sette motstanderen matt sjøl, har han tatt den lange veien og gått tilbake med offiserene sine i forsvar, og skal nå flytte fram en fribonde slik at han får ei ny dronning.

Magnus og Emil har tatt remis. De sier at stillinga var låst, og at den som forsøkte å bryte gjennom kunne komme til å tape.

Espen står godt mot Martin fra Tromsø.

Eirik møtte skandinavisk med 2...Sf6 og Eirik har fått ei god stilling.

Øyvind spiller Tarrasch, og der er de snart i sluttspill. De har byttet av dronningene og flere av løperne og springerne.

Anders spiller spansk åpning i dag. Anders har valgt varianten med g6 og Lg7.

Vegard møtte Benkögambit i dag. Vegard er litt presset, men han har fått byttet av hvitfeltløperen til svart med sin egen, og det er bra. Vegard har også kontroll i sentrum.

Posted by Ann Jorid Thu, July 04, 2013 11:31:43

Heisann! Vel hjemme etter 4 dager på Lillehammer med sjakkgutta! Kjempefine dager med masse sjakk, men også hyggelige sosiale aktiviteter. Kjempegjeng rett og slett!:-) En spesiell takk til Tore Kristiansen, som er som et fyrtårn, har kontroll på det meste og omsorg for alle. Lykke til videre alle sammen!

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 11:21:58

Det ser ut til at Aryan har fått inn den varianten han forberedte i går kveld og i dag morges. Han har i hvert fall brukt mye mindre tid enn Jon Ludvig Hammer på de første 12 trekkene. Aryan 1:20 og Jon Ludvig 1:06.

Kristian spiller skotsk åpning, og det er artig. Kasparovs gamle favoritt.

Brede spiller noe rart igjen. Det er utrolig hvor mange rare varianter i alle åpninger som Brede kan. Han får vel litt hjelp av Robin hjemme i Kristiansund til å komme opp med varianter, men de skal spilles også. Bredes tid på klokka etter 11 trekk er 1:23 mens Løvik har under 1 time nå og det går videre nedover.

Posted by Tore Thu, July 04, 2013 11:17:28

Mads spiller Pirc i dag, og det ser ikke ut til at Isak har spilt mot det før. Det er fordel for Mads. Nå har de byttet av dronninger, og det er greit for en posisjonell spiller som Mads.

Henrik har møtt noe dronningbondespill. Kongeløperen til svart gikk til b4 og byttet av springeren på c3, men ellers er bøndene til svart på sjette- og sjuenderaden. Henrik har stilt seg opp i en katalanstruktur.

Jon Oddvar og Petter Andreas spiller Sokolskijs åpning, og det var forventet. Hadde de spilt noe annet, de to som har spilt denne åpninga i alle hvitpartiene i NM, hadde vi blitt litt skuffet.

Magnus og Emil spiller slavisk. Det var også forventet for Emil spiller slavisk forsvar mot 1.d4. Det vet også Magnus og de har spilt raskt de første trekkene.