NM for ungdom 2012

NM for ungdom 2012

.

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom 2012 i Kristiansand på 16. - 18. november 2012.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2012 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

3. runde lørdag kl. 930

RundeneOpprettet av Tore lø., november 17, 2012 09:31:09
3. runde
Betenkningstida er 1 time på 40 trekk og deretter 30 minutter på resten av partiet for begge spillerne. Et parti kan dermed vare i maksimum 3 timer.

Gruppe F
Mads Wollan Myhre (635) - Håkon Helgøy, Sandved (-) 1-0
Mads spiller på fjerdebordet og er med i toppen i gruppa. Motstanderen hans er ukjent for oss, og ingen av oss vil spå noe om utfallet i denne kampen n.

Gruppe C
Shervin Koushan, Elefantene (1185) - Magnus Dahl Jenssen (1017) 1-0
Ludvig Brannseter Ellingsen, Sandved (789) - Emil Andre Olsen (831) 1-0
Iver Halse (1071) - David Bjerg, Smeaheia (-) 1-0


Gruppe B
Sigve Hølleland, Masfjorden (1585) - Henrik Øie Løbersli (1607) 1-0
Morten Hamra, Sandved (1379) -Øyvind Hoem Vaseng (1609) 1-0

Sjekk også bildene vi har lagt ut

Oppdatert kl. 945:
Mads har kommet veldig greit ut i engelsk forsvar. Motstanderen har fått ut offiserene sine, men jeg synes at det så litt rart ut, og jeg tror det er fordel for Mads!
Magnus sin motstander, Shervin fra Trondhjem, valgte å spille spansk, og Magnus spiller sin vante variant, og Shervin spilte ikke det beste trekket mot Magnus.
Iver står veldig godt allerede. Motstanderen hans har plassert begge springerne sine på randen, og det er ikke i utgangspunktet det beste.
Emils motstander valgte å spille skotsk åpning, og den åpninga kjenner han godt fra alle partiene mot Magnus.
Henrik har fått inn preppen (prep=preparations, forberedelser) sin mot motstanderen. Motstanderen spilte engelsk åpning, og Henrik har fått den åpninga han kikket på i går kveld. Øyvind har kommet greit ut.

Oppdatert kl. 1000:
Magnus taper nå offiser mot Shervin. Mads vinner offiser mot Håkon Helgøy. Iver har vunnet offiser mot David Bjerg, og Øyvind har bonde over. Men bonden er litt langt fram, og han taper den kanskje igjen, men Øyvind står godt.
Henrik er bare såvidt ut av åpninga og det er likt. Nå har motstanderen hans, Sigve Hølleland fått byttet av c- og d-bøndene som han skal gjøre i engelsk åpning slik at den fianchetterte løperen på g2 får en god diagonal å herje i. Men Henrik har stengt av diagonalen med bøndene på b7 og c6.
Emils motstander truer en offiser, men det er enkelt for Emil å forsvare den. Men Emil har gått i tenkeboksen, og vi håper at han ser at han kan komme seg unna.

Bildene vi har lagt ut i dag, er det Arild som tok i går kveld. De starter her...

Oppdatert kl. 1008:
Iver har vunnet!
Mads ligger dronning og løper over.

Oppdatert kl. 1019:
Øyvind og Henrik står begge godt i gruppe B. Begge har nok et ørlite overtak i sine respektive partier.
Mads vinner enkelt.
Magnus har tårn under. Shervin har imidlertid ikke fått ut det ene tårnet, så i praksis står de helt likt, men når Shervin får tårnet med i spill får han stor fordel. Emil så ikke hvordan han skulle reddet offiseren i sted, og mistet den. Nå står han til tap, men han vil vel forsøke å svindle seg til et halvt poeng.

Oppdatert kl. 1027:
Mads har vunnet!
Magnus har fremdeles tårn under, og Emil offiser under.
Henrik står greit, og har fått en liten fordel. Den vil han nok øke utover i partiet og vinne sluttspillet! Håper det i alle fall!
Øyvind blir presset litt, men han skal bare komme seg ut av det, og da står han godt med bonde over. Men Øyvind har fremdeles ikke fått med dronningspringeren sin i spill.

Oppdatert kl. 1040:
Magnus står fremdeles tårn under og Emil står løper under. Det er ikke håp om noe mirakel i disse partiene.
Henrik står bedre og bedre. Nå har han økt fordelen sin bittelittegrann. Øyvind har måttet gi tilbake bonden, men fant heldigvis det beste trekket. Nå har han fått ut springeren sin, og når han får med det andre tårnet sitt nå tror vi at Øyvind står godt. Aage mener at Øyvind ikke står så godt.
Magnus har gitt opp.

Oppdatert kl. 1052:
Joda, Øyvind har fordel, ja. Øyvind har nå løper og springer for et tårn, og det er stor fordel for Øyvind! Han blir presset litt nå, men skal vinne dette.
Henrik presser på, og da Henrik har løperparet mot Sigve Høllelands løper og springer (begge har både dronning og begge tårnene på brettet ennå) vil vel Henrik forsøke å bytte av dronningene og tårnene og vinne sluttspillet.

Oppdatert kl. 1103:
Emil taper snart nå. Han har også mistet dronninga si nå.
Ingen forandring i partiene til Øyvind og Henrik. Det er ikke tidsnød i de partiene. Alle fire spillerne har omkring 15 minutter igjen, og det er ikke antydning til stress og tidsnød ennå. Øyvind står svært godt og Henrik står godt.

Oppdatert kl. 1112:
Oioi, Øyvind er under press, og Henrik tror jeg spilte feil. Han kan få det vanskelig nå. Emil spiller ennå.

Oppdatert kl. 1120:

Stillingene til Øyvind og Henrik for 10 minutter siden kan ses på disse to bildene..

Oppdatert kl. 1124:
Emil har gitt opp.
Både Henrik og Øyvind har litt tidsnød. 3 minutter hver på litt under 10 trekk. Henrik valgte å gi løperen som ble innestengt i stedet for å få ei katastrofalt ødelagt kongestilling. Jeg ser ikke at Henrik har noen kompensasjon for løperen.
Øyvinds stilling er uklar.

Oppdatert kl. 1131:
Både Henrik og Øyvind tapte.

Oppdatert kl. 1137:
Det var litt utgjort at både Henrik og Øyvind tapte. Henrik spilte nok feil i midtspillet da han gikk inn i en variant der løperen ble fanget. Øyvind hadde springer og løper mot to tårn og begge hadde dronningene på brettet, men de to tårnene ble svært gode da de samarbeidet.

Oppdatert kl. 1150:
Da er det lunsj her, og neste runde starter kl. 1330

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Vibeke lø., november 17, 2012 11:20:45

Neste runde begynner 13.30:)

Opprettet av Wigdis Wollan lø., november 17, 2012 11:04:20

Dette er ulidelig spennende altså ;-) når spilles neste runde ?

Opprettet av Kari lø., november 17, 2012 10:14:08

Takker for gode oppdateringer, det blir spennende å følge med utover dagen!