NM for ungdom 2012

NM for ungdom 2012

.

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom 2012 i Kristiansand på 16. - 18. november 2012.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2012 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

5. runde lørdag kl. 1700

RundeneOpprettet av Tore lø., november 17, 2012 17:01:54
5. runde starter lørdag kl. 1700

Gruppe F
Mads Wollan Myhre (635) - Benjamin Halvorsen, Tromsø (742) 1-0
Mads sitter på femtebordet i denne runden, og er i høyeste grad med.

Gruppe C
Iver Halse (1071) - Odin Aa Solum, Strømmen (848) 1-0
Magnus Dahl Jenssen (1019) - Anton Ræder, Oslo (935)
Emilie Tårnes, Tromsø (-) - Emil Andre Olsen (831) 0-1
Vi er favoritter på alle tre bordene.

Gruppe B
Øyvind Hoem Vaseng (1609) - Thomas Lund Mathisen, Oslo (967)
Amir Keadana, Stavanger (986) - Henrik Øie Løbersli (1607) 1-0
Her skal det ikke være noe problem med å vinne begge disse partiene.

Oppdatert kl. 1715:
Mads har kommet flott ut.
Magnus og Emil har også kommet bra ut. Emil spiller italiensk, og den stille varianten. Iver har allerede vunnet en offiser i sitt parti.
Øyvind spiller Systemet sitt, og det er bra. Det kan han til fingerspissene. Henrik har spilt siciliansk og varianten akselerert drage. Det er en variant som Henrik liker.
Etter at Øyvind og Henrik ble sittende så lenge og spille i forrige runde, tok vi på oss ytterjakkene og gikk rundt hotellet. Plana var at vi skulle til butikken for å handle inns snacks til i kveld, men det er 2 km til Sørlandssenteret, og det var for langt. Vi hadde ikke rukket tilbake til runden da. Pølse med brød skulle vi også spise, men pølsene de serverer her på hotellet er i beste fall lunkne, så vi fikk igjen pengene. Øyvind spiste dog opp sin hotdog. :-)

Oppdatert kl. 1730:
Emil har vunnet! Han satte Emilie Tårnes fra Tromsø sjakk matt!
Mads står godt mot Benjamin Halvorsen. De har byttet av noen brikker slik at Mads har et tårn og to bønder i overvekt, mens Benjamin har hest og løper ekstra. De har også de fleste andre offiserene sine intakt. Tårn og to bønder mot løper og springer er et helt greit bytte i midtspillet i et sjakkparti. Umiddelbart gir ikke det fordeler eller ulemper til noen av partene. Og stillinga er helt grei for Mads.
Iver har fremdeles offiser over, og nå fikk han også byttet av dronninga, og vinner enkelt.
Magnus står godt og har god kontroll på partiet.
Øyvind og Henrik står også godt i sine partier.

Oppdatert kl. 1742
Mads gjorde et kjempetrekk nå. Det skal føre til at han vinner partiet sitt.
Iver må vel gi tilbake offiseren han vant tidlig i partiet. Han har kanskje spilt litt for raskt, og blitt lurt av motstanderen som skal være dårligere?
Magnus, Henrik og Øyvind står alle godt i sine partier.

Oppdatert kl. 1755:
Iver mistet løperen sin, men vant i stedet en løper og et tårn, og står nå så mye over i materiell at motstanderen nok gir opp snart. Han forsøker seg med et desperat angrep som Iver ikke har noen problemer med å hindre.
Magnus har bonde under, men det er i midtspillet de spiller, og det gjør ingenting. Magnus har bedre plasserte brikker enn motstanderen.
Mads vinner nå snart. Henrik har vunnet tårn mot å gi en løper, og vinner nok snart. Øyvind står helt greit, og vil nok også vinne til slutt.

Oppdatert kl. 1757:
Mads satte Benjamin Halvorsen sjakk matt! Mads er med i tetkampen i gruppa, og har gjort unna storfavoritten allerede.

Oppdatert kl. 1810:
Henrik har tapt. ??? Han så ikke en springergaffel på konge og tårn, eller noe sånt.

Oppdatert kl. 1827:
Jeg tok feil i partiet til Iver. Han kunne ikke miste løperen. Jeg så spøkelser... :-)
Magnus vinner nå og har greid 40 trekk og er ferdig med tidsnøden. Vi har vært litt bekymret for stillinga til Magnus, men han hadde en fribonde, og bare han greide å gjøre 40 trekk før tida gikk ut, så trodde vi at det skulle gå bra. Og nå ser det veldig bra ut. Magnus skal vinne!
Oppdatert kl 1829:
Iver har vunnet sitt parti for mer enn 10 minutter siden, og har glemt å gi beskjed om det.... Stakkars Iver, bare tull med bloggeren på ham i dag.
Oppdatert kl. 1834:
Magnus har vunnet!
Øyvind har bonde under, men jeg tror at Øyvind har kompensasjon. Han har et lite kongeangrep på gang.
Oppdatert kl. 1847:
Kongeangrepet ble stort det, gitt. Øyvind har ofret et tårn for å få til sjakk matt. Og det ser ut til at det skal gå i orden. Henrik og Tore ser ikke hvordan Øyvinds motstander skal greie å komme seg unna dette. :-)
Oppdatert kl. 1854:
Øyvind har vunnet!
Da ble dette en flott runde med fem av seks poeng. :-) Og i det totale regnskapet har vi nå 16 poeng av 29 mulige.

Da blir det middagsbuffet her. Diskotek skal det bli seinere på kvelden, men det er visst ingen av våre gutter som er så interesserte i akkurat det. Så vi får se hva som hender utover kvelden.
Rundeoppsettet for runden i morgen kommer nok snart, og da skal vi selvsagt forberede oss, og siden rundene i morgen blir avgjørende, blir det tidlig i seng på deltakerne våre.

  • Kommentarer(3)//2012nmungdom.ksk.no/#post9