NM for ungdom 2012

NM for ungdom 2012

.

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom 2012 i Kristiansand på 16. - 18. november 2012.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2012 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

4. runde lørdag kl. 1330

RundeneOpprettet av Tore lø., november 17, 2012 13:32:02
Runde 4 blir forhåpentligvis litt bedre enn tredjerunden. Men ser vi bak resultatene i de fire tapspartiene i forrige runde, har vi grunn til å være optimister. Det var godt spill av våre, men en liten unøyaktighet i hvert av partiene førte dessverre til fire tap. Men vi gleder oss med Mads og Iver som vant overbevisende i forrige runde og skal fortsette med det nå.

Gruppe F
Andreas G. Tryggestad, Nordstrand (1567) - Mads Wollan Myhre (635) 1-0
Andreas er storfavoritten i gruppa, men Mads skal kjempe! Svart er også en liten ulempe, men da blir seieren større hvis Mads greier å ta poeng fra Andreas.

Gruppe C

Magnus Dahl Jenssen (1019) - Dag E B Nord, Nittedal (1037) 0-1
Emil Andre Olsen (831) - Cornelius Kvendseth, Nordstrand (1347) 0-1
Mathias Sætre, Bergens (1761) - Iver Halse (1071) 1-0
Emil og Iver får tøffe motstandere nå. Magnus har fått en jenvbyrdig en.

Gruppe B
Henrik Øie Løbersli (1607) - Øyvind Hoem Vaseng (1609)
Det er litt synd at Henrik og Øyvind møter hverandre. Reise helt til den andre sida av Sør-Norge for å spille mot en du spiller hver uke mot hjemme.... Men ingen av dem vil gi noe ved dørene her, og dette blir nok et prestisjeoppgjør. Ikke forvent en rask remis her.

Oppdatert kl 1350:
Mads har kommet veldig flott ut mot Andreas Tryggestad. Han har fått ei god Pirc-stilling!
Magnus har ofret tårnet på a1, og satser på å fange dronninga. Om han greier det, vet jeg ikke, men det så litt vanskelig ut. Men Magnus var tydeligvis ved godt mot, og har nok ei plan. :-) Emil fikk siciliansk mot Cornelius Kvendseth og ikke nordisk som han hadde håpet på. Cornelius har mor fra Kristiansund.
Iver har fått inn preppen sin. De trekkene vi planla på forhånd at Iver skulle spille, har han spilt. Han har også rokert, og det er bra av Iver!
Henrik og Øyvind spiller katalansk forsvar, og det har de gjort flere ganger før.

Oppdatert kl. 1400:
Øyvind har fått neseblod, men det er i orden.
Mads står godt.
Iver har spilt de ti trekkene vi ble enige om på forhånd, og motstanderen har avveket littegrann. Men nå er Iver på egenhånd, og må tenke sjøl. Den generelle plana vet han om, og Iver står helt likt med motstanderen nå.
Jeg ser ikke hvordan Magnus kan fange dronninga, men det er komplisert og vi kan ha oversett noe. Emil står greit.

Oppdatert kl. 1413
Magnus greier ikke fange dronninga nå. Han byttet om på trekkene, og nå får motstanderen hans dronninga si ut, og da står Magnus med tårn under, og vil tape partiet.
Iver og Emil står helt greit. Og det er bra, for motstanderne deres er i utgangspunktet mye bedre enn dem.
Andreas prøver å tvinge fram at Mads skal gjøre en feil nå. Men hvis Mads spiller like fornuftig som han har gjort hittil i partiet, har vi ikke noe å frykte. :-)
Henrik og Øyvind er likt.

Oppdatert kl. 1440

Magnus taper nå. Mads står ikke så godt. Andreas Tryggestad har fått en fribonde i a-linja og litt mer aktivt spill enn Mads. Emil mister bonde, og selv om det ikke er noen katastrofe, så får Cornelius Kvendseth et godt og aktivt spill med offiserene sine.

Iver tenker og tenker og vet nok ikke hvilken plan han skal velge. Vi er ute av forberedelsene og hvit har ikke angrepet slik vi tenkte før runden startet. Han bare bygger opp og bygger opp til et kraftig angrep. Det er litt vanskelig å vite hva man skal gjøre mot det. Enten satse på å forsvare seg eller gå til motangrep.

I partiet mellom Henrik og Øyvind mener jeg at Øyvind har utliknet. Henrik er sikkert ikke enig i det, men Øyvind står minst like godt som Henrik nå. Øyvind har også fullført mer av utviklinga enn Henrik.

Oppdatert kl. 1449:
Mads har tapt.
Beklager at bloggen forsvinner av og til. Det er leverandøren av webhotellet vårt som har tekniske problemer. Det er blogg og bilder som er problemet denne gangen. Vi bør nok tenke på å skaffe oss en annen blogg.

Oppdatert kl. 1505:
Emil har tapt. Han bukket springer i tårnsluttspillet, og da var det over. Men inntil da hadde Emil spilt kjempebra. Det var morragambiten i siciliansk han fikk spilt i dag, og den fungerte bra.
Magnus har også gitt opp.
Iver står godt. Angrepet mot kongestillinga hans var ikke så farlig, og nå er det Iver som har svart som angriper på dronningfløya.
Øyvind har bonde over mot Henrik, og også litt mer aktive offiserer.

Oppdatert kl. 1517:
Iver er nå tårn under, og selv om han har to sammenhengende fribønder i sentrum, er ikke det nok til å hindre at han taper. Men det har vært godt spilt i dette partiet. Dette er mye å bygge på.
Øyvind har fremdeles bonde over, men nå er det Henrik som har de mest aktive offiserene. De har to tårn, løper (hvitfelter begge to) og springer hver.

Oppdatert kl. 1535:
Vi har nå sett på Ivers parti, og det vi hadde oversett var at Iver ga kvalitet i angrepet på kongefløya. Så han sto ikke så godt som vi trodde.... Men inntil han ga kvaliteten spilte han skikkelig godt.
Nå har alle som er ferdig tapt, men heldigvis spiller Øyvind og Henrik mot hverandre. :-) Der kan vi ikke få to nuller. Jeg tror det går til remis. De har et tårn hver. Henrik har løper og Øyvind en springer. Øyvind må bruke 3-4 trekk for å få springeren til et godt felt. Øyvind har også en bonde mer, men Henrik blokkerer at Øyvinds ekstra bonde skal kunne flytte framover. Så det ligner litt på remis, selv om selvfølgelig Øyvind må prøve.

Oppdatert kl. 1553:
Øyvind og Henrik har byttet av tårn. Og de har springer mot løper igjen. Det ser mer og mer ut som remis.

Oppdatert kl. 1604:
Øyvind har 12 minutter igjen, mens Henrik har 19 minutter igjen på resten av partiet. Løperen til Henrik utligner mye av forskjellen den ekstra bonden til Øyvind gjør.
Oppdatert kl. 1607:
Neste runde starter allerede klokka 17, og det er synd om Øyvind og Henrik skal bruke opp kreftene sine på å spille seg til remis, når de trenger dem til neste runde som starter ganske snart.
Oppdatert kl. 1620:
Øyvind og Henrik har tatt remis! Og neste runde begynner klokka 17. Øyvind og Henrik skal nå ut en liten tur for å få seg litt frisk luft.

  • Kommentarer(0)//2012nmungdom.ksk.no/#post8