NM for ungdom 2012

NM for ungdom 2012

.

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom 2012 i Kristiansand på 16. - 18. november 2012.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2012 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

7. runde søndag kl. 1230

RundeneOpprettet av Tore sø., november 18, 2012 12:30:32
7. runde starter presis klokka 1230
Gruppe F
Mads Wollan Myhre (635) - Gunnar Lund, Tromsø (-)

Gruppe C
Samuel Riiser, Oslo (1678) - Iver Halse (1071)
Martin Saltvedt, Stavanger (1284) - Magnus Dahl Jenssen (1019)
Øyvind B Fløtten, Modum (1039) - Emil Andre Olsen (831)

Gruppe B
Paulius Cigriejus, Gjøvik (1134) - Henrik Øie Løbersli (1607)
Ødøn Toth Engegård, Harstad (1533) - Øyvind Hoem Vaseng (1609)
Paulius bodde i Kristiansund før han flyttet til Gjøvik, men der er det et lite sjakkmiljø og han får ikke spilt like som i Kristiansund. Paulius var det store unge talentet i Kristiansund før Henrik og Øyvind kom med.
Ødøn fra Harstad har bl.a. spilt remis mot Magnus Aanstad fra Narvik. Magnus bodde i Kristiansund i hvert fall i 10 år, og er en sterk angrepsspiller. Så det er bra. Øyvind spilte mot Ødøn for to år siden.

Oppdatert kl. 1310

Beklager at det er litt problemer med bloggen igjen. Jeg trodde at leverandøren vår hadde fikset problemet, men det ser ikke slik ut.

Mads har vunnet en løper :-)
Øyvind sitter på femtebordet i gruppa si i siste runde, og det er bra. Men de spiller italiensk, og Øyvind har kommet skjevt ut. Jeg tror han har blandet varianter.

Henriks motstander, Paulius, spilte Sämischvarianten i kongeindisk, men jeg tror ikke at de er inne i hovedvarianten nå. Men Henrik kan dette bedre enn meg, for Robin har spilt akkurat den varianten ganske mange ganger de siste to ukene i treningspartier mot Henrik.

Iver sitter også på femtebordet i gruppa si. Iver spiller semi-slavisk forsvar, og da blir han stående trangt, men det er også plana. Han skal bryte i sentrum etter hvert og da kommer han.

Magnus spiller dronninggambit, og de har bare spilt noen få trekk.

Emils motstander åpnet med engelsk forsvar, og det betyr vanligvis lukkede stillinger. Men i partiet til Emil er sentrum helt åpent, og det er nok en liten fordel for Emil.

Oppdatert kl. 1325:

Mads har løper og springer over i tårnsluttspill og vinner enkelt :-)

Øyvind har dronning men må vel gi en løper. Vet ikke hva som har skjedd, men Øyvind har de siste partiene funnet tilbake til spillet fra NM i Sandefjord i sommer. Der var det angrep, angrep og angrep. Nå har han igjen blitt mer aggressiv i spillestilen, og det lønner seg tydeligvis. :D

Henrik står offiser under. Han har riktignok en bonde mer, men jeg ser ikke at han har kompensasjon for den.

Iver vil nok få mot seg et kraftig kongeangrep nå. Jeg mistenker Iver for at han har blandet rådene han fikk rett før partiet. Slik han har stilt seg opp nå, skulle han ikke gjøre i denne typen stilling.

Magnus har kommet godt ut, og står helt greit.

Emil står et par bønder under, men det er sluttspill allerede, og han har muligheter til å redde remisen. Men det er klar fordel for motstanderen.


Oppdatert kl. 1336:
Øyvind står helt likt. Jeg har nok sett på feil brett. Øyvind har ei litt bedre bondestilling. I Henriks parti har jeg nok også sett feil, eller ikke sett at Henrik fikk tilbake offiseren. Der står Henrik med bonde over.... Bør nok slutte å vurdere stillingene til disse to gode juniorene.
Emil står ørlite grann bedre nå enn for noen trekk siden. Magnus har fremdeles ikke byttet av noen brikker i partiet sitt. Iver har mistet en bonde, og møter nå et angrep på kongestillinga si.
Mads har vunnet! :-)
Oppdatert kl. 1352:
Henrik har vunnet! Paulius ga opp.
Øyvind er kommet i sluttspill med to tårn og løper mot to tårn og springer. Men Ødøn har bedre bondestruktur. Øyvinds løper er bedre i sluttspillet enn en springer, og det veier opp nok litt.
Magnus har fremdeles ikke byttet av en eneste brikke. :-)
Iver står litt ekkelt nå, og Samuel Riiser står veldig godt med springerne sine.
Emil taper i sluttspillet nå. Øyvind Brekke Fløtten som er sønn av sjakkbutikkinnehaver Øystein Brekke, har tre sammenhengende bønder som går rett inn.
Oppdatert kl. 1357:
Henrik forteller at i partiet hans gikk åpninga over fra kongeindisk til Maroczy-binding.
Mads har 5 poeng i gruppe F (2002) og det er kjempebra i sitt første ungdoms-NM! Mads kommer blant de 10 beste, men hvor høyt opp, avgjøres av de andre partiene.
Henrik har 3,5 poeng og det er 50% score.
Oppdatert kl. 1402:
Magnus har 2 minutter og 40 sekunder på 20 trekk. Det er lite, men Magnus gjør trekkene sine kjemperaskt, så han er i hvert fall klar over stoda. De har byttet av en løper hver i partiet.
Emil ga opp.
I sluttspillet til Øyvind har de byttet av springer, løper og et tårn slik at de har et tårn hver på brettet. Øyvind har også fribonde slik som Ødøn, og dette partiet skal ikke Øyvind tape. Håper jeg. :-)
Oppdatert kl. 1405:
Lars Oskar Hauge, Oslo, har vunnet gruppe C (1998-1999) og er norgesmester! Vi gratulerer!
Oppdatert kl. 1410:
Magnus har 52 sekunder igjen på 15 trekk, og i tillegg har han tapt stilling. Det skal bli vanskelig å komme seg ut av det.
Øyvind har gått med kongen på randen og ikke til sentrum, men han har nok tid til å vandre tilbake med kongen.
Iver har ei svært vanskelig stilling i sitt parti.
I gruppe F der Mads spiller tapte storfavoritten Andreas G. Tryggestad i siste runde også. Han tapte mot ham som Mads tapte mot i forrige runde. Det betyr at Mads har bare tapt mot gruppas to beste spillere.
Oppdatert kl. 1416:
Øyvind og Ødøn har tatt remis. Det var nok remis i stillinga også. Lagleder Stein Jensen fra Harstad, Ødøns klubb, mener det. Og siden Stein var en av Norges beste sjakkspillere for et par tiår siden, så stemmer nok det. :-)
Oppdatert kl. 1421:
Det er bare Iver igjen. Han står veldig trangt, men det er vanskelig for hvit å trenge gjennom. Iver kan også ofre offiser og komme i gang med et angrep langs h-linja og angripe den hvite kongestillinga. Men om det er verdt det, er spørsmålet? Hvis det ikke lykkes, åpner han si egen stilling så mye, at et motangrep blir farlig.
Oppdatert kl. 1429:
Iver kommer til å tape nå. Han har mistet to bønder til, og det blir for mye. Og stillinga hans har blitt helt åpen, og da er det lettere for hvit.
Oppdatert kl. 1430:
Mads har fått 8. plass i gruppe F (2002). Vi gratulerer med en kjempeflott innsats og godt spill i Norgesmesterskapet!
Oppdatert kl. 1433:
Trønderne gjør det bra :-) Ulrikke i gruppe G (2003 og yngre) har fått femteplass. Den samme plassen har Eivind Bruaset, også fra Trondheim, fått i gruppe E (2001).
Oppdatert kl. 1436:
Iver har gitt opp. Da ble det fire poeng på ham, og det mot veldig god motstand er bra. De tre rundene der Iver tapte, møtte han tre gode spillere.
Oppdatert kl. 1455:
Til orientering: Det er ikke bestemt at vi skal arrangere NM i 2014. :-) Noen av oss snakket sammen i går kveld om det var mulig å gjøre det i Kristiansund, og det fant vi ut at det er. Men det er en lang vei fram før det blir et NM-arrangement hjemme hos oss. Først må vi bestemme oss for det, og så må vi søke om det, og så må vi.... :-)
Oppdatert kl. 1622:
Da er premieutdelinga over, og vi venter bare på maxitaxien som skal kjøre oss til Kjevik. :-)

  • Kommentarer(0)//2012nmungdom.ksk.no/#post11